Öyle bir güce alışamazsınız deneyimsizseniz hocam, yok yani öyle bir dünya. İlk motosikletim Mt-25, Mt07 kullandığım zaman tutamıyorum altımda rahat rahat, gazı açtığım an 200 metre ilerdeyim. İstediğiniz kadar kısın devri, en ufak hatada duvardan kazırlar sizi de motosikleti de.
99 model Ss motosiklet en az 200bin km devirmiştir. Öyle 40 50bin km yazanlar 300bin devirmiştir belki. R1 gibi bir motosiklete garaj motosikleti yazan olursa gülerek kaçın, vespa mı bu? Rektefiye ile falan da kolay kolay adam olmaz, metal yorgunluğu iyice çökmüştür artık tüm parçalara. Bir de touring gibi, cruiser gibi sakin de değil kullanıcı profili, ss çok seviyorum ama kullanıcı profili %90 apaçi.
ABS takmak, elektronik kontrol takmak falan herkesin harcı değil, Forumun yarısı bir tane sis farı takarken akla karayı seçiyor, 20 tane sorunla uğraşıyor. İşten anlayan adam ve para varsa takarsınız ama lazım olduğunda çalışıp çalışmayacağı belli olmayan şeye binlerce liranız gider.
50bin lira buna harcayıp kendinizi yoracağınıza 2021 model R25 alın. Zaten değer kaybetmiyor motosiklet. Bir iki sene sonra 2010 model r6 alırsınız satıp. Onu da birkaç sene kullandıktan sonra satıp 99 model r1 alır istediğiniz düzeltmeyi yaparsınız.
Bir de R1 üzerinde nasıl bir özelleştirme yapabilirsiniz ki? En fazla renk değişikliği, spor manet, elcik. Naked bir makine olsa en azından belki cafe racer falan yapılabilir diyeceğim ama yok R1'e verilen hiçbir şekil güzel olamaz, adamlar yapılacak tasarımı yapmış öyle satıyor zaten.
Ekleme yapayım, çoğu bu işi bilen kişi deneyimi olmayan adam R25 bile almasın diyor. R25 dediğimiz motosiklet 35 beygir. R1 160 beygir. Ayarla onla bunla bu gücün yarısını bile kıssanız 80 beygir. R25'den hala katbekat yukarıda, bir de tork kısmı var bunun, tehlikeli olan kısım orası zaten.