Yüksek devirde zorlayınca aniden gelen ve birdaha düzelmeyen titreme

Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
2
Arkadaşlar 1 hafta önce Kayseri de önümde 2 araç gidiyordu ikiside aynı hızda ne yol veriyorlar ne hızlanıyorlar 3 4dk bu şekilde ilerledim tam ikisinin arası biraz açılınca gaza yüklendim ortalarından geçtim 3. vites te motor iyice devirlendi birden aşırı miktarda ( belkide Jawa nın 10 katı ) bir titreşim başladı hemen ileride durdum hala zangır zangır titriyor motor.
Motorum Zongshen 200gy eski model olduğu için balansör yok üzerinde. Krank veya piston ile alakası desem çalışmasında hala en ufak bir problem yok. Sadece viteste değil boşta durduğu yerde gaz verince de aynı titreşim mevcut.Motoru şaseye bağlayan tüm saplamalar da sağlam. Şuan problem ne tam anlayamadım daha önce başına gelen veya bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
Katılım
15 Mar 2018
Mesajlar
823
Sorun krank gibi görünüyor.. Tabii eğer motorun şase bağlantılarında sorun olmadığından eminseniz..
Bence önce bujinizi kontrol edin sonra motordaki benzini boşaltıp yüksek oktanlı benzin koyun, bunlardan emin olduktan sonra diğerlerine geçersiniz.
Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
2
Benzini sürekli aynı yerden alıyorum ama deneyim. Buji yi kontrol ettim herhangi bir sorun yok kablolar da sağlam. Şase bağlantıları da tamam son seçenek krank kaldı gibi
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst