- Konu Yazar
Herkese merhabalar öncelikle 12.500 kilometrede 2024 model bir PCX 125 motor aldım ilk gün motorun ustaya verdim dedim ki varyatörünü temizle ver bana dedim bu da gitmiş 14 gram baga takmış motora neyse bir gün böyle kullandım 200 kilometre kadar yol yaptım hatta 200 ya da 300 falan ertesi gün 18 grama geri döndüm motorun karakteri değişti motor sanki ikinci viteste kalkıyorum ikinci viteste gidiyorum 3'e geçmiyor yani motor yavaş devirlenmiyor ya 20 gram bagaya döndüm ama motor yine aynı ses biraz daha düşük ama yine sanki ikinci viteste takılı kalıyormuş gibi motor devir yukarıya çıkmıyor üst devirlerde problem yok ama alt devirlerde kalkışta sanki 1 ile 3 vitesi arasında kalmış gibi motor ön varyatörü değiştirdik sorun gitmedi arka balatayı değiştirdik arka balatanın yaylarını değiştirdik sorun gitmedi yani tek aklımda kalan artık arka varyatör oldu arka varyatör düzgün çalışmadığı için motor yavaş devirlenemiyor birden devirlenip gidiyor yani sorun sizce nedir arka varyatördemdir aklımı yitiricem bazen bazen gazı veriyorum mesela gaz kesiyormuş gibi oluyor yavaş devirlenmeye başlıyor gazı bırakıyorum tekrar açıyorum eskiye dönüyor yine sanki ikinci vitese takılı kalmış gibi gidiyor 6 kere sokup taktik her taktigimds duzeliyor 10 15 km yol yapıyoruz eskiye dönüyor usta eliyle çıkartıp bakıyor kasnak calisiyor acaba yüke gelincemi sapıtıyor anlamiyorum