yüksek devir de gelen ses

Merhaba arkadaşlar.Bir kaç gündür motorumda şöyle bir sıkıntı yaşıyorum;sakin giderken hiçbir sorun yok ama biraz hızlanmaya başlayınca böyle kesik kesik hın hın hın diye gitmeye başlıyor gidişinde bir sıkıntı yok ama bu kesik kesik gitmesi canımı sıkıyor.Hafta sonu tamirciye gideceğim ama genede sizlerden de fikir almak istedim.Neden yapar bunu?

Karbüratörde bi sıkıntı olabilir,karbüratör temizlenirse sorun büyük ihtimalle ortadan kalkar bir diğeri ise bujiden kaynaklanır çünkü siz gaz verdikçe motosiklet daha çok ateşleme ihtiyaç duyar buji bunu karşılayamassa kesik kesik gitmeye başlar statör e yeterli elektrodu yollayamadığı için gazı bi verir bi keser.

Karbüratörde bi sıkıntı olabilir,karbüratör temizlenirse sorun büyük ihtimalle ortadan kalkar bir diğeri ise bujiden kaynaklanır çünkü siz gaz verdikçe motosiklet daha çok ateşleme ihtiyaç duyar buji bunu karşılayamassa kesik kesik gitmeye başlar statör e yeterli elektrodu yollayamadığı için gazı bi verir bi keser.

teşekkür ederim kontrol edıcem dedıklerınızı

kardeşim sen benim dediklerime bak sorun büyük ihtimalle bujide ama sen her ikisinede baktır hem karbüratörü temizlettir hemde bujini değiştir sorun kalmayacaktır. motosikletini yüksek devirde ve sürekli dip gaz kullanıyorsan ve bujide iyi değilse (Kaliteli Değilse) buji erimiştir. Ngk Buji Kullanmanı öneririm.

bahsettiğin sesin geldiği devir nedir??

devir kesici eğer daha önceden bilgin olmayan bir konu ise ve motoru çok devirlendiriyorsan devir kesici devreye giriyor olabilir..bahsettiğin şekilde çalışır..
boşta iken tam gaz verirsen ve aynı şeyi yaşıyorsan devir kesici var demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar