YUKI YUKI - Benda Rock 250 Cruiser

Motosikleti
D400
Ben benda rock tipine düştüm ve 235 bin lira vermeyede hazırım, 250 lik güzel tipi olan hobi için arada sırada bineceğim cruiser istiyorum. Eskiden dragstar 250 im vardı. japon yeni cruiser yok hepsi eski, Harley vs zaten pahalı dolayısıyla Nevada, K-light, Benda seçenekleri var gibi, Benda henüz denenmemiş süpriz gibi. Bana bu motoru alma dermisiniz, bunu alacağına bunu al demenizi istiyorum. :)

bunu alacagına 140 bine en 500 yada virago 535 al. üstüne 30 bin ver motoru baştan asagı yenilet sonra canavar gibi bin :D

Ben benda rock tipine düştüm ve 235 bin lira vermeyede hazırım, 250 lik güzel tipi olan hobi için arada sırada bineceğim cruiser istiyorum. Eskiden dragstar 250 im vardı. japon yeni cruiser yok hepsi eski, Harley vs zaten pahalı dolayısıyla Nevada, K-light, Benda seçenekleri var gibi, Benda henüz denenmemiş süpriz gibi. Bana bu motoru alma dermisiniz, bunu alacağına bunu al demenizi istiyorum. :)

Ben yanılmışım, demek ki 250cc çin cruiser'a o paraları verecek olan varmış :santa:
Bunun için A'dan Z'ye tamirini yapabilecek olmanız gerekir derim, ülkedeki servislerin ve ustaların durumu çok da iç açıcı değil. Ama ne yazık ki bu da yetmez; yedek parçasını da bulabilmelisiniz o tamirat/bakım için.

Ne yazık ki bunun yerine bu fiyatlara, çok da eski olmayan, önerebileceğim bir cruiser bilmiyorum(yok çünkü).:cat: Yedek parçası halen kolaylıkla bulunabilen bilindik markaların eski model cruiser'larını takibe alıp düzgün birşey bulursanız alabilirsiniz belki. Ancak eski oldukları için yedek parça fiyatları da uçuk olabiliyor. İyi araştırmalısınız.

Abs ve tipi biraz cezbetti o zaman sifir çin yerine kesinlikle eski model japon al diyorsunuz

Motosikleti
D400
motorun detaylı bir incelemesi lazım.

İlla cruiser istiyorum ve yeni model olsun diyorsan zaten cok secenek yok. sıfır diğer cruiser motorlar çok güçsüz su an verileri dogru ise en güçlü bloga sahip motor bu.

motordan biraz anlarım diyorsan eski model cruiser alıp baştan asagı yenileyip binmek bence daha mantıklı. ama yok sıfır olsun, param da var diyorsan benda rock alınır neden alınmasın sonucta satılyor ve alanlar var.

ama ülkemizde uygun fiyatlı cruiser sıkıntısı oldugunu düşünürsek buna verilen paralara sıfır 250 cc japon ya da ikinci el tenere almak daha mantıklı.

maximusti kardeş. Haddini aşan boyundan büyük cümleler kurma. Şu ana denk bu motordan alan onlarca arkadaşım var. Ben de dahil. Sesimizi çıkartmayı gayet iyi biliriz şüphen olmasın. Sadece insanların pek vakti olmuyor senin gibilere cevap yazmaya. İnsanların tercihine saygısızlık yapmaya hakkın olduğunu düşünüyorsan iki kere daha düşün, sonra pişmanlık oluyor genelde.
Sorusu olan arkadaşlar için yazoyorum. Youtube de fazlaca detaylı inceleme videoları mevcut. İnsanlar emek vermiş anlatımlarda bulunmuşlar. İzleyin değerlendirin kararınızı verin. Gayet güzel keyifli bir motor. Bok atmadan çamur atmadan tercihini bu yönde yapan insanlara saygısızlık yapmadan yorum yapar iseniz herkes mutlu olur. Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:05 ----------

Sorusu olan arkadaşlar için yazoyorum. Youtube de fazlaca detaylı inceleme videoları mevcut. İnsanlar emek vermiş anlatımlarda bulunmuşlar. İzleyin değerlendirin kararınızı verin. Gayet güzel keyifli bir motor. Bok atmadan çamur atmadan tercihini bu yönde yapan insanlara saygısızlık yapmadan yorum yapar iseniz herkes mutlu olur. Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.[/QUOTE]

Motosikleti
DUKE 250
Haddini aşan boyundan büyük cümleler kurma.

şimdi haddimdende boyumdan da başlamadan önce foruma gel kendini adam akıllı tanıt, üslubunu düzelt,
kimseye sataşmadan motorla ilgili deneyimlerini artı ve eksi yönlerini paylaş ki sende deneyimlerinde bir halta yarasın,
yoksa gelip burada boş yapıp milletle polemiğe girip ahkâm kesme.

Tanımadığın bilmediğin insanlara keriz de, sonra ağzının payını alınca kusmaya başla. Senin dünyan baya güzelmiş değişik arkadaş. Halttı, üslup du önce sen kendini bi tart bakalım şampiyon

Aldım, kullanıyorum, çok memnunum. 30 yıllık japona 300bin verecek kadar saf değilim, ama kıytırık çin malına da çok para vermem. Bu motor, avrupaya satılan bir motor. Yani avrupa standartlarında olan bir motor. Kayış aktarma, kayışı continental, beyin alman ürünü adını şimdi unuttum, mühendisliği ise çoğu kişinin bayıldığı superlight 200den regal raptordan çok üst seviyede. Keriz değil tam tersine mantıklıyım. İphone dediğiniz telefonun bile aslında çinde üretildiğini hatırlatmak isterim. Marka takıntısı iyi değildir, 30 yıllık metal yorgunluğu sınırlarına gelmiş motorlar iyi olamaz. Motoru tavsiye ediyorum, gönül rahatlığıyla alıp keyfinizce sürebilirsiniz. Tekerinize taş değmesin.

Motosikleti
D400
Aldım, kullanıyorum, çok memnunum. 30 yıllık japona 300bin verecek kadar saf değilim, ama kıytırık çin malına da çok para vermem. Bu motor, avrupaya satılan bir motor. Yani avrupa standartlarında olan bir motor. Kayış aktarma, kayışı continental, beyin alman ürünü adını şimdi unuttum, mühendisliği ise çoğu kişinin bayıldığı superlight 200den regal raptordan çok üst seviyede. Keriz değil tam tersine mantıklıyım. İphone dediğiniz telefonun bile aslında çinde üretildiğini hatırlatmak isterim. Marka takıntısı iyi değildir, 30 yıllık metal yorgunluğu sınırlarına gelmiş motorlar iyi olamaz. Motoru tavsiye ediyorum, gönül rahatlığıyla alıp keyfinizce sürebilirsiniz. Tekerinize taş değmesin.

gecen hafta bir arkadaş geldi bu motorla; 120 km yol geldim titreşimden hala zangırdıyorum diyordu. gerçi öncesi japon oldugu ıcın bunun titreşimli gelmesi ve cruiser motorlarda genel titresim olayının olmasından dolayı bana garip gelmedi.

ben görünüşünü ve en azından dış parça kalitesini begendım ama fiyatı bi 50 k aşagıda olmalıydı.

Motosikleti
DUKE 250

hocam gördüğüm kadarıyla eski bir üyesin, az çok forum adabınıda biliyorsundur,
"keriz" lafına pek takılan oldu, buradaki keriz konu arasındaki konuşmalarda geçen basit bir espri olduğu anlamışsın diye umuyorum.
hatta önceki mesajlarda dikiş makinası markası ile ilgili bir espri daha yaptım,
motor çıktı, tasarımı şekli birçok forum üyesi tarafından da beğenildi ama kullanan yorum yapan değerlendiren kimse olmayınca muhabbet oralara uzadı.
ama muhabbetin odak noktası "benda alan kerizdir" gibisinden argüman olmadı.
benimki marka takıntısı değil, marka takıntım olsa ktm kullanmazdım veya her motor sorana hero önermezdim. marka ile ilgili tek takıntım cfmoto, sıfır cf almaktansa 30 senelik capon alırım orası ayrı.

Aldım kullanıyorum. Benda markasının BD-300 adıyla Çin, hindistan, güney amerika, orta ve doğu avrupada uzun süredir satışta olan, kronik sorunu raporlanmamış bir modelidir. Yuki bu Benda modelini kendi çatısı altında Tr piyasasına sokmuştur. Motor hacmi ruhsatta ve blokta 249cc yazsa da aslında 298cc'dir. (Sebebi malum!) 22kw ve 26nm olmasının hikmeti budur. CST marka lastikleri dışında malzeme kalitesi kötü değil. Cruiser olduğu için orta ve yüksek hızlarda titreşim hissedilmesi de normaldir. Sürat değil gezinti motorudur.

Ufak bi veri paylaşayım 1200km de motor 10.41LT 294km gitti. Birde benzin gösterge son 1 kademedeyken 10.5 LT benzin aldıbtam boğaza kadar doldurdum. Nasıl 17 lt bu depo. Ya son kademe uzun gidecek ya yedek depo var yada orta sehpa olmadığı için depo tamamen dolmuş gibi oluyor anlamadım

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Utanmasalar BENYA ROCK diyeceklermiş.:queen:
Belki de utanmamışlardır. Bilmiyoruz.

Merhaba,

Benda Rock 250 yerli ve yabancı yayınlarda izlediğime göre başlangıç için en iyi seçeneklerden biri görünüyor. Benda markasını ilk defa duydum ama araştırınca aslında çok güzel modellerinin olduğunu da gördüm. Malzeme kalitesi bilindik Çin'li motor gibi değil. Henüz bir motor sahibi değilim, araştırıyorum. 2024 yılı içinde bir motor alma düşüncem var, Bitcoin'in artmasını bekliyorum biraz.

Selam dostum,
3 ay oldu sıfır km bayiden aldım,
açıkçası söylemek gerekirse Royal Enfield süper meteor 650 alacaktım biraz tuzlu geldi, ardından 350cc modeli olan meteor modelinine baktındım tek silindir olması vibrasyonu olacağını tahmin ederek vazgeçtim, HD satın almak daha pahalı 40-50km de HD almak ta istemedim, güzel bir cruiser modeli bakıyordum ve aynı zaman da uzun zamandır da dünya da satışı olduğunu ülkemize girişi henüz yapılmadığını biliyordum bir kaç kez gözüme çarptı trafikte o mu tam kestiremedim sonra araştırdım YUKİ iştiraki olarak piyasa sürüldü, çift silindir olması 29,5 hp olması açıkçası bu fiyata biraz cezbetti ve satın aldım.

kullanıcı deneyimlerime geleyim,
TR de 130 kişinin BENDA ROCK modelini aktif kullanan şimdiye dek bir kronik hatası saptanmamış (bütün kullanıcalar içerisinde) ufak tefek kullanıcı hatası vs. tarzında arızaları her motorsiklet gibi başa geliyor servis ağı oluşumu hızla artıyor yedek parça temini konusunda problem yaşayana denk gelmedim, (grupta aktifim) servisler yedek parçayı temin edebiliyor.

malzeme kalitesi ve işçiliği konusunda PİLDER 250 ile kıyas edilmesi bence bir tık haksızlık ediliyor benda'ya yerinde gidip inceledim bunu almadan önce yan yana kıyas dahi edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Kayış aktarma, V-twin blok, ağırlık, malzeme kalitesinin tokluğu, itme kuvvetini kullanıcıya hissettirmesi, DELPHİ beyin kullanması vs tamamı benden başarı ile geçti bazı kullanıcılar CST lastik markasına takılmış lakin söylemem gerekirse Diğer avrupa ülkelerine hatta dünya ülkelerine kıyasla yollarımız aynı standartlarda değiller, bazı yol tipinde problemleri olduğunu okudum fakat henüz biz NEGEATİF durum yaşamadım, dolu dolu 3000 km yol katettim keyifle kullanıyorum ve güveniyorum açıkçası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------

ya hiç alan yok, yada büyük ihtimal bu parayı verip kendime keriz dedirtmeyim sesini çıkartmıyor kimse.

Selam dostum,
açıkçası söylemek gerekirse Royal Enfield süper meteor 650 alacaktım biraz tuzlu geldi, ardından 350cc modeli olan meteor modelinine baktındım tek silindir olması vibrasyonu olacağını tahmin ederek vazgeçtim, HD satın almak daha pahalı 40-50km de HD almak ta istemedim, güzel bir cruiser modeli bakıyordum ve aynı zaman da uzun zamandır da dünya da satışı olduğunu ülkemize girişi henüz yapılmadığını biliyordum bir kaç kez gözüme çarptı trafikte o mu tam kestiremedim sonra araştırdım YUKİ iştiraki olarak piyasa sürüldü, çift silindir olması 29,5 hp olması açıkçası bu fiyata biraz cezbetti ve satın aldım.

TR de 130 kişinin BENDA ROCK modelini aktif kullanan şimdiye dek bir kronik hatası saptanmamış (bütün kullanıcalar içerisinde) ufak tefek kullanıcı hatası vs. tarzında arızaları her motorsiklet gibi başa geliyor servis ağı oluşumu hızla artıyor yedek parça temini konusunda problem yaşayana denk gelmedim, (grupta aktifim) servisler yedek parçayı temin edebiliyor.

malzeme kalitesi ve işçiliği konusunda PİLDER 250 ile kıyas edilmesi bence bir tık haksızlık ediliyor benda'ya yerinde gidip inceledim bunu almadan önce yan yana kıyas dahi edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Kayış aktarma, V-twin blok, ağırlık, malzeme kalitesinin tokluğu, itme kuvvetini kullanıcıya hissettirmesi, DELPHİ beyin kullanması vs tamamı benden başarı ile geçti bazı kullanıcılar CST lastik markasına takılmış lakin söylemem gerekirse Diğer avrupa ülkelerine hatta dünya ülkelerine kıyasla yollarımız aynı standartlarda değiller, bazı yol tipinde problemleri olduğunu okudum fakat henüz biz NEGEATİF durum yaşamadım, dolu dolu 3000 km yol katettim keyifle kullanıyorum ve güveniyorum açıkçası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------

Selam dostum,

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------

Bende çok merak ediyorum bu motosikleti alan kullanan var mı kronik vs sorunu var mı? Malzeme kalitesi CL250 ye göre daha iyi görünüyor ki Cruiser tarzı seçenek çok yok. Nevada 250 ile çok fiyat farkı var değer mi?

Selam dostum,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar