Baak orda dur, şekilcilik kesinlikle en ön planda bizim millet için. Bunun en bariz örneğini zamanında Cbr125 denen alette çok gördük. Ybr mi alacağım zamanlarda bayileri dolaşıyordum, ben almak istediğim zamanlarda kare far olayı bitmişti yeni modellerin yuvarlak far geleceği söylenmişti. Ben de o zamanlar yuvarlak farın bu motora yakışmadığını düşününce başka markalara da bakayım dedim, Honda bayine gidip test sürüşü yapmıştım ve hiç hoşuma gitmemişti ve ybr den pahalı olmasına rağmen sırf şekli için çok sattı.
Şimdi bu motorun sınıfı commuter, ve bu motor sınıfının hakkını her şekilde veriyor. Ha, uzun yola da gidiliri gittim de, ama dediğin sıkıntıları yaşadım, ama bu motorun asıl amacı o değil zaten.
Fz 160 falan yerine Ybr250 euro5 normlarına uysa ve adam gibi bir fiyatla gelse, emin ol piyasa da o sınıfta ne çinli kalır ne hintli. Ben hala arasıra araştırıyorum mesala 2008-2009 bir ybr250. Temiz uygun bir fiyata bulursam gözü kapalı alırım.
Ve sana şunu sorayım, aynı güç ve fiyatta olsa yine Yamaha yerine Tvs seçer miydin?
Daha önce bir kaç konuda da bahsettimi yukarıda tommy de bahsetmiş, alım maksatlarımız artık çok değişti. Alım kararı verirken kriter sıralamamız maalesef eskisi gibi değil. Artık ilk 2 kriter; yarın kaça satarım ve şekil-şukul oldum.
Lafı da açılışken tekrardan, büyük reis Barkın'ın mekanı cennet olsun. Yeri dolmadı, dolacak gibi de değil.
Ilk mesaji editlerken sure doldu yazamadim,
Sorduğun soruya cevabim,
EVET ys125 ve rtr180 ayni fiyatta olsaydi tercihim yine tvs olurdu,
Arada 7 hp guc farki var.
Zaten o donem yamaha crypton motorum vardi,ondan inip ys ye binmenin bir mantigi yoktu.
Kisa sure sonra crpytonu da sattim zaten.
Maziden bir kare,