yozgatta asansör koptu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yimpaşın büyükmağazasının asansörü koptu 1 kişi öldü :salut:
asansör 5-6 kişilik ama 11 kişi binmişler haberi duyunca 6. kattan düştü sandım 1. kattan düşmüş ölen şahıs asansöre binmek üzereyken kopmuş arada kalıp sıkışmış allah rahmet eylesin zaten bu asansörü eşek niyetine kullanıyorlardı aferdersin hep 8-9 kişi biniyodu iyice yorulmuş halatlar 11 kişi bibince tıkış tıkış koptu sonunda

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Gülemiyorum bile.... Yazık.... Ne diyelim şimdi... Geçmiş olsun u bile haketmiyoruz aslında....:pr::pr:
5 dakika sonra inilse-çıkılsa ne olur ki?... 6 kişilik asansöre 11 kişi... El insaf... :pr::pr:

O 11 kişiyi, ölüme sebebiyet vermekten içeri atıcaksın aslında... :pr: Ölümlü kazaya karışmak nasıl ki trafikte kabahat sayılıyor bu olayda da kabahat sayacaksın... :pr:

Ölene Allah Rahmet eylesin... Ne diyelim..Kalan sağlar bizimdir diyecem demiyorum..Çünkü bu düşüncedeki insanları kabul etmiyorum...:pr:

Allah rahmet etsin. Çok üzücü bir olay. Fakat burada gerçek süçlü olan kişi asansörun sahibi olan kuruluş veya apartman. Demek ki bu asansörun fazla kişi binmesi veya ağır yük konulması durumunda asansörun hareketıni engelleyip devre dışı bırakan ağırlık sensöru konulmamış. Veya bakımları periyodık olarak yapılmamış ki halatı kopmuş. Gerçi bu benim teknik görüşüm. Şüphesiz adalet konuyu çözecek ve süçlular bulunacaktır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Allah rahmet etsin. Çok üzücü bir olay. Fakat burada gerçek süçlü olan kişi asansörun sahibi olan kuruluş veya apartman. Demek ki bu asansörun fazla kişi binmesi veya ağır yük konulması durumunda asansörun hareketıni engelleyip devre dışı bırakan ağırlık sensöru konulmamış. Veya bakımları periyodık olarak yapılmamış ki halatı kopmuş. Gerçi bu benim teknik görüşüm. Şüphesiz adalet konuyu çözecek ve süçlular bulunacaktır.

11. kişi binerken olduğuna göre asansör haraket etmeden olmuş yani asansör ya da mağazanın bi suçu olduğunu düşünmüyorum

yimpaşın büyükmağazasının asansörü koptu 1 kişi öldü :salut:
asansör 5-6 kişilik ama 11 kişi binmişler haberi duyunca 6. kattan düştü sandım 1. kattan düşmüş ölen şahıs asansöre binmek üzereyken kopmuş arada kalıp sıkışmış allah rahmet eylesin zaten bu asansörü eşek niyetine kullanıyorlardı aferdersin hep 8-9 kişi biniyodu iyice yorulmuş halatlar 11 kişi bibince tıkış tıkış koptu sonunda

bence halatlar kopmamaıştır çünkü 4 adet 10 luk çelik halat kullanılıyor ve buda yaklaşık 16 tonluk bi kapasite demektir .. 1 adet halat bile yeterlidir aslında ..bende regulator bozulmuştur yani asansör asagı kaçmaya baslayınca fren devreye girmemiştir ..

çelikler yorulmuştur, azami yükü kullanılan çeliğin yorgunluk katsayısını hesaplayarak koyuyorlar sonra da bir garanti süresi veriyorlar. evet tek seferde belki 50 kişi de taşıyabilir ama 11 kişiyi 6 ay taşısa 30 yıl kullanılmış gibi oluyor. allah rahmet eylesin, konuya farklı bi açıdan yaklaşıcak olursak, eğer sen 6 kişilik asansöre kendini tehlikeye atıp 11 biniyorsan, o ülkede mühendislik yalan.

Allah rahmet eylesin. AVM yönetimi halatı tuttu diyebiliriz.

çalıştığım şirket bir site içerisinde ve 2. katta. ben motoru her gün siteye sokup asansörle yukarı çıkarıp tam kapının önüne koyuyorum. :p asansör büyük yük asansörü (2.5X1.5 metre). içinde motoru görenler halat kopar diye asansöre binmeye çekiniyor. :cherry:

halbuki asansörün yük kapasitesi 1 ton. motorun ve benim toplam ağırlığımız en fazla 250 kg. :)

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Allah rahmet eylesin.

böyle bir olayda ne asansörün ne AVM'nin bir suçu olamaz. asansör istediği kadar eskimiş ya da yorulmuş olsun. 6 kişi deniyorsa 6 kişi binecek o alete. 6 kişi dendiği halde 11 kişi binip sonra "asansör bakımsızdı, AVM yönetimi şöyleydi böleydi demenin bir anlamı yok". 6 kiş deniyorsa bu tür yıpranma ve eskime payları düşünülerek söyleniyor bu istiap haddi. haddi aşıp başkasına kusur bulmanın manası yok.

"inşaata girmek tehlikeli ve yasaktır" levhası konulmuş bir inşaata yasağa ve uyarıya rağmen girerseniz ve kafanıza tuğla düşerse, "burda levha vardı ama ben levhaya uymadım, iyi de inşaat yetkilileri de beni kolumdan tutup yaka paça dışarı atsalardı kardeşim, beni dışarı çıkarmadılar, onlr yüzünden kafama tuğla düştü" diyebilir misiniz? bu ikisinin hiç bir farkı yok...

6 kişilik bir asansör sıfır kilometre bile olsa 11 kişiyi taşımaz ve düşer. o zaman 11 kişi binmeyeceksin kardeşim, AVM yönetimi ne yapsın sana o zaman?

Allah rahmet eylesin.

böyle bir olayda ne asansörün ne AVM'nin bir suçu olamaz. asansör istediği kadar eskimiş ya da yorulmuş olsun. 6 kişi deniyorsa 6 kişi binecek o alete. 6 kişi dendiği halde 11 kişi binip sonra "asansör bakımsızdı, AVM yönetimi şöyleydi böleydi demenin bir anlamı yok". 6 kiş deniyorsa bu tür yıpranma ve eskime payları düşünülerek söyleniyor bu istiap haddi. haddi aşıp başkasına kusur bulmanın manası yok.

"inşaata girmek tehlikeli ve yasaktır" levhası konulmuş bir inşaata yasağa ve uyarıya rağmen girerseniz ve kafanıza tuğla düşerse, "burda levha vardı ama ben levhaya uymadım, iyi de inşaat yetkilileri de beni kolumdan tutup yaka paça dışarı atsalardı kardeşim, beni dışarı çıkarmadılar, onlr yüzünden kafama tuğla düştü" diyebilir misiniz? bu ikisinin hiç bir farkı yok...

6 kişilik bir asansör sıfır kilometre bile olsa 11 kişiyi taşımaz ve düşer. o zaman 11 kişi binmeyeceksin kardeşim, AVM yönetimi ne yapsın sana o zaman?

*nereden biliyorsunuz asansörde uyarı levhası bulunduğunu?

*acaba asansörün bakımları zamanında yapılmışmı?

*arkadaş (5-6) kişilik demiş kendi tahminince. 5-6 kişilik asansöre 11 kişi sığabiliyorsa tahminim 5-6 dan daha fazladır

*kazazedeler ve vefat eden şahısın yakınları bu olayın peşini bırakmaz.

ALLAH Rahmet Eylesin..
Insanlarımızın, Mantığını Ben Bir Türlü Çözemedim. Çözen Var mı Aranızda ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar