Yorumunu siz yapın...

Merhaba arkadaşlar,

Bugün, kahvaltımı dışarıda yapmak üzere motosikletimle pastaneye gittim. Sonra eve gelecektim ama bir tur atmadan gelmek istemedim.Çarşıya indim gayet yavaş ve dikkatli bir şekilde bir tur attım.Eve dönüyordum ki ışıklara 50m kala, birisi kapalı minibüsü ile tali yoldan direk önüme çıktı, işin garip tarafı beni görerek çıktı ve farımda yanıyordu.Çok hızlı olmadığım için kolayca yavaşladım ama yinede hızımı kestiğim halde, yavaşladığım zaman minibüsle aramda çok az bir pay kalmıştı ve sanırım hızlı olsam sağ arka köşesine bodoslama girerdim.Uzun süreli kornaya bastım.Neyse arkasından bastım tabi, ışıklara geldiğinde yeşil yanan ışık kırmızı oldu ve karşıya geçemedi.Yanında durdum bayan sürücüydü.Camı biraz aralıktı.Aramızada şöyle bir konuşma geçti;

Ben : Nasıl çıkıyorsunuz önüme ???
Bayan : Ne demek nasıl çıkıyorsunuz önüme, Senin aracına bak birde benim aracıma bak kimin kimi beklemesi gerekiyor.:farao:
Ben: (Biraz sinirlendim tabi) Nasıl konuşuyorsunuz siz (elimle motosikletimi göstererek) bunu üzerinde’de bir insan var.(Bu lafı kendim için değil, tüm motosiklet kullanan insanlar için söylemiştim)Ayrıca siz tali yoldan, ana yola çıkıyorsunuz
Bayan: Kardeşim ben senin yoluna çıktım ama sanada geçeceğin kadar yol bıraktım.:farao:
Ben: Sizin yola hiç çıkmamanız gerekiyordu, yol hakkınız yok, yol benim hakkım kimin yolunu kime bırakıyorsunuz…
Bayan:Birde senimi bekleyecektim.Sana yol bıraktım diyorum.:farao:
Ben: (Benim şalterler iyice attı) Bekleyeceksin tabii, nasıl konuşuyorsun sen.(Işıkların karşısı Emniyet müdürlüğü) trafiğe gideceğiz o zaman (elimle emniyeti gösterdim)
Bayan:Nereye gidersen git, kime şikayet edersen et:farao:
Ben: Yok öyle nereye gidersen git, birlikte gideceğiz.
Bayan: Ya sen benimle bayan olduğum için mi uğraşıyorsun:silent: :)jocolor: Gelde, buradan yak)

Tam bu esnada yeşil ışık yandı.Bu kadar cahillik olamaz dedim.Neredeyse beni şuçlu çıkaracak sen trafiğe neden çıktın, suçlu sensin diyecek…Yeşil yanınca bastım , yoluma devam ettim.Tartışmaya devam etsemde akşama kadar bitmezdi.Bu kadar cahillik olamaz.Motosikleti bırakın, bisikletin dahi üzerinde insan olduğunu anlayamayacak kadar eğitimsiziz. Hadi bisiklet yavaş gidiyor çarpma riski, çarpılma riskinden az. Biz motosiklet kullanıcılarının en yavaş hızı zaten 30-40 km. Bu da azımsanacak bir hız değil. Arkadaşlar biraz daha dikkat, bugün benim yaşadığım olay yarın sizinde başınıza gelebilir. Yaşadığım bu olay dikkatsizlik değil tamamen, ben büyüğüm yol benim düşüncesiyle yapılmış kasıtlı bir davranıştır. Bu benim ilk tartışmam değil, sonda olmayacak. Buyurun yorumunu siz yapın…

üzülerek söylüyorum ne yazık ki toplumumuzda bu şekil aptal çok.. Banada denk gelmiyor değil. Ama buraya yazdığın gibi tepki verdiysen helal olsun sana ben bu kadar sakin ve kibar olamıyorum bu denli paçozlara..

sana verdiği cevaptan sonra tartışmaya bile girmemeliydin..belliki zır cahil..sadece sinirlerini yıpratmakla kalırsın..baksana geçiş üstünlüğünü bile kendinin zannediyor zavallı...eğitim eğitim deyip duruyoruz..bunlarımı eğiteceksin allah aşkına..kanuni yaptırımlar olmadan bunların sayısının azalacağına dahada çoğalıyor..allah akıl fikir versin böylelerine..

bayan sürücü muhabbeti açılmışken bir anımı anlatayım..
Araba ehliyetimi yeni aldığım zamanlarda ışıkta duran bir arabaya dikkatsizliğimden dolayı hafifçe çarptım. Aslına bakarsan gözle görülecek kadar hasar bile yoktu.. Ama kocasını arayıp ağlayarak bir anlatışı vardı ki sanki oracıkta tecavüz etmişimde yardıma çağırır gibi :) o yüzden BBRR'ye çok hak veriyorum

Yauv şu bayan sürücüler çok alem, güler misin ağlar mısın:) Elinizden geldiğince uzak durun, ben bayan sürücü görünce şerit değiştiriyorum artık...

kadın işte dicem ama sonra tüm kadınlar kızacak.. ama ne yapalım yani bayanlar, herkes aynı değil tabi fakat kadınların çoğu böyle işte..."

"Bayan: Ya sen benimle bayan olduğum için mi uğraşıyorsun"

ne demek bu şimdi.. kim yapıyo asıl kadın-erkek ayrımı görün...

bayan-erkek farketmeden diyecek tek birşey var..
balta herzaman baltadır..

Normal hızla şeridin ortasından trafikle birlikte gidiyorum.Soluma bir araba çıkıyor.Ben herkesi geçip en öne gidicek diye bakarken beni sıkıştırıp şeritten çıkartıyor.Yavaşlamak zorunda kaldığım içinde tekrar yakalıyorum ve eğilip tam ağzıma geleni söyliycem,Abla çıkıyo,laflar içimde patlıyo.Barışın dediği gibi bayandan uzak durun abicim.

90-110 Km arası rahatça dönebileceğiniz viraj'da karşınıza 50 Km ile giden bir bayan sürücü çıkabilir, sonrasını siz düşünün...

böyle ruhsuz şuursuz saygısız ziyniyet olmaz olsun...neymiş senin aracın küçükmüş onu beklicekmişsin...o zaman hepimiz motorları satalım birer kamyon alıp trafikte tarlada kullanıyomuş gibi kullanalım...bu tarz öküzlerin hepsinin üstüne sürelim o zaman...bu geri kafalı zihniyeti kesinlikle kınıyorum...:pr:

artık bencede ülkemizde çoğu avrupa ülkesinde olduğu gibi trafik kurallarında motorcuları koruyan bi takım düzenlemeler yapılmalı bence...yoksa bu kafayla bi 20 sene daha almazlar bizi avrupar birliğine falan...

bide antiparantez arabada sigara içerken külünü dışarı silken öküzlerinde kafasını kırasım geliyo...sanki arabasında kül tablası yok...allahım nasıl bi toplumda yaşıyoruz yaaa kafayı yicem...:pr::pr::pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yaşadığım ülkede eğer aksi bir işaret yoksa, yol hakkı sağdan gelenindir.
Bu nedenle kimin haklı olup olmadığına karar vermek için olayın yaşandığı yeri görmek gerekir diye düşünüyorum.

Burada yolunuzda giderken önünüze birden araç çıkabilir.
Bu nedenle araç kullanırken,sağ taraftaki bağlantı yollarına çok dikkat ederiz.
Gerçi ana arterlerde yol hakkı sağdan geleninse mutlaka tabela bulunur.
Türkiye'de trafik önlemleri, "Allah Korusun" ve "Maşallah" stickerları ile alındığından, tabela olmaması muhtemeldir.

Burada bayan sürücü bana göre yine de suçludur.
Çünkü görerek çıkmış.
Bekleyebilirdi.
Ya çarpsaydın?

Heleki özrü kabahatinden büyük...

Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın....

Bir kere şu bayan kelimesinden bi vazgeçin, KADIN KADIN KADIN ! İkincisi de hiç erkek-kadın olayına girmeyeceğim çünkü yazacaklarım çok ağır olur.. Biz trafikte erkeklerin bize yaptıklarından bahsetsek siz kendinizden tiksinirsiniz...

Gelelim konuya ; Klasik motosiklet düşmanlığı.. Başka ne beklenebilir ki ?
Geçen adamın birisi önüme sert bi şekilde kırıp, kırmızı da yanımda durduğunda ;
"Ne yaptığının farkında mısın ? En küçük hatada olan bana olacak" dedim..
"Banane kardeşim,sürme sende" dedi....

butun dunyada ki bayanların bir kabiliyetsızlıklerı var arac kullanmaya karsı.Buna birde eğitimsizlikk cahillik eklenınce ülkemizde ortaya bu manzaralar cıkıyor.Türk insanı

Kurallardan bahsediyoruz, burada ve yurtdisinda, ama eger suruculer bilincsiz, egitimsiz olursa ne trafik durdurur onlari, ne yasalar...
Avrupali yasadan korktugu icin mi uyuyor kurallara, yoksa insana ve cevresine verdigi degerden dolayi saygi mi gosteriyor?

Yaşadığım ülkede eğer aksi bir işaret yoksa, yol hakkı sağdan gelenindir.
Bu nedenle kimin haklı olup olmadığına karar vermek için olayın yaşandığı yeri görmek gerekir diye düşünüyorum.

tali yoldan anayola çıkıyosan eğer sağdan soldan nereden geldiğin farketmez, anayoldakine yol vereceksin, kural bu.

Ama kontrolsüz kavşaklarda (trafik polisi, trafik ışığı ve herhangi bir trafik işaretçisi olmayan) dediğinde haklısın, sağdan gelene yol vereceksin.

Bak sen şu çişliye:)Hem suçlu hem güçlü:şu araçlarıda coğu kişi trafik kurallarının yarısını bile bilmiyodur.acaba oradaki yol ver levhasının n demek oldugunu biliyor muydu.Kesin tali yolun ne demek oldugunuda bilmiyordur:pr:

Bir kere şu bayan kelimesinden bi vazgeçin, KADIN KADIN KADIN ! İkincisi de hiç erkek-kadın olayına girmeyeceğim çünkü yazacaklarım çok ağır olur.. Biz trafikte erkeklerin bize yaptıklarından bahsetsek siz kendinizden tiksinirsiniz...

Gelelim konuya ; Klasik motosiklet düşmanlığı.. Başka ne beklenebilir ki ?
Geçen adamın birisi önüme sert bi şekilde kırıp, kırmızı da yanımda durduğunda ;
"Ne yaptığının farkında mısın ? En küçük hatada olan bana olacak" dedim..
"Banane kardeşim,sürme sende" dedi....

ehehe bak bu da güzelmiş..
"sürme sen de"

ne kadar harika bir çözüm oracıkta kutlasaydın hırboyu!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar