hayattan beklentilerin neler? bunu merak ettiğim için soruyorum.. buna yarın cevap verirsin..
yarım saati geçti yazıp yazıp siliyorum, zihnini nasıl berraklaştırırım diye düşünüyorum uğraşıyorum ama şimdi benim başım ağrıdı... aşağıdaki paragrafları yazdım ama istersen hiç okuma onları.. sen hayattan beklentilerini maddeler halinde listele ondan sonra burada müzakere yaparız...
saat geç oldu, yazdıklarım içinde anlam karmaşası olabilir yada saçma şeyler olabilir, geç oldu, editleyecek mecalim kalmadı, yarın misafirler gelecek sonra onları zombi gibi karşılamak istemiyorum, aslında ben misafir istemiyorum ama işte geliyorlar ne yapayım kovayım mı?
---------------------------------
hassas ve zayıf kalpli olan sen değilsin, asıl aptal olan çevremizdeki insanlar, cahil insanlar kursağından geçen iki lokma ile mutlu olmayı başarıyorlar ama biz bunu yapamıyoruz çünkü onlar biraz daha hayvanımsı ve biz ise daha fazla insanımsıyız. onlar düşünmüyor ama biz çok düşünüyoruz... ben depresyon kelimesini sevmem, bir insanın canı sıkkın ise bunun sebepsiz olması mümkün değil diye düşünüyorum, yani eskiden daha farklı düşünürdüm ama artık böyle düşünüyorum, canın sıkılıyor ise bunun sebepleri var.. depresyon nedir? yani yaşadığın sorunları ortadan kaldırman gerekiyor ki bunalımdan çıkabilesin dimi? yada en azından bu sorunların bir süre sonra geçebileceğinin taahüdünü verebilmek lazım ki kafamızı kurcalayıp bizi bunalımda bırakmasın.
yani ben sana "depresyona girmişsin, şunu bunu yap" desem normalde senin kızman lazım çünkü senin sorunlarını çözmek yerine onları geçiştirmeyi sunuyorum, ve bu durumda bana sövsen haklısın.. bu yüzden sıkıntınızın varsa çözümüne gitmelisiniz...
unutma; yaşamın boyunca hiç bir şeye mecbur değilsin ve seçimlerin tamamen senin isteğine bağlıdır.. bak mesela işe gitmek zorunda olduğunu düşünüyorsun hal bu ki öyle bir zorunluluğun yok ama eğer işe gitmez isen para kazanamazsın ve bir şeyler elde edemezsin, bu yüzden bir şeyler elde etmek istediğin için işe gidiyorsun yani yine senin tercihin... arkadaşlarını sildi isen demek ki ihtiyaç duymuyorsun yada sana fayda sağlamaktan çok zarar verdiklerini fark ettin/düşünüyorsun v.s.
arkadaşlarını sildiğini söylemişsin, bu senin şu anki isteğin ve anormal bir durum değil, ben mesela; hem cinslerim ile bir araya gelip aktivite yapmayı sevmem pek, sadece iş ortamında olur sohbetlerimiz şakalarımız, iş dışında beraber aktivite yapacağım arkadaşım olacaksa hatun arkadaşım olur, yani arkadaşa ihtiyaç duymuyorum.. ama bazıları da tam tersi, çevreye çok önem veriyor, her zaman birileri ile dialog içinde olmaya çalışıyor, aslında iş amacıyla tabi ki çevremizdekiler ile iletişimi tamamen kesmeyeceğiz ve bende çok sayıda insan ile bağlantım var ama işte hani birisini arayayım da gezelim tozalım, mangal yapalım, bisiklet/motosiklet sürelim, sinemaya gidelim, halı saha maçı yapalım yada ne bileyim işte herhangi bir aktivite yapayım demiyorum çünkü istemiyorum.
yani uzun lafın kısası değişken ol, eğer hatalı ise bakış açını değiştirmeyi bil, şunu demeye çalışıyorum; toplum baskısıyla farkında olmadan verdiğimiz kararları sanki hata yapmışız sanıyoruz ama aslında öyle değil.. mesela bir mekana girdiğinde yada bir başka insan ile dialoğa gireceğimiz zaman kendimizi selam vermek zorunda hissederiz dimi? hal bu ki öyle bir zorunluluğumuz yok ve sanılanın aksine bu bir suç değil.. dediğim gibi umut, zihnini berraklaştırmaya çalışıyorum;
biraz felsefe mi yaptım ben yoksa bana mı öyle geliyor? neyse,