Yusuf kardeş, eline, deklanşörüne, tekerleğine sağlık.
İnan çok makbule geçiyor bu paylaşımlar.
Ne kadar güzel yer bu karadeniz yahu...
Allah kazasız belasız nice geziler nasip etsin :rendeer:
amin. çok sağolun. bu duayla daha nice böyle güzel geziler paylaşırım inşallah.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:19 ----------
Tekerinize, elinize sağlık, fındıklı evlerini bir de objektifinden görmek iyi geldi. :rendeer:
Restarasyonu turizm bakanlığınca yapılmış ve yapılacak birçok tarihi ev var. Sadece 2 tanesinde oturuluyor.Zamanında bu evlerde 10-15 aile kalabiliyormuş. Maalesef köyde son nesiller kalamamış.Büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmışlar. 300 yıllık olanları vercut diye biliyorum. Kapı sayılarıyla ünlüdür 100'ün üzerinde kapı sayısı mevcut.
1. bölüm Yeşilin Gücü ismiye gösterildi ama link tuhaf.
http://www.trt.net.tr/trtbelgesel/Ajax/AJX_belgeseldetay.asp?bid=402
evet bazıları çok eskiydi. onlar büyük ihtimal 300 senelik felan. ama restore olanlar da bayağı fazla. 10 tanesinin koruma altına alındığını söylediler orada. içerisindeki odalardan bahsettiler,hayran kalmamak elde değil. büyüklüğü dediğiniz gibi.
ben de trt de bi belgesel seyretmiştim Fındıklı evleri diye. oradan aklımda kalmıştı zaten buralar.
teşekkürler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:22 ----------
Çok güzel gerçekten hayran kalmamak elde değil...
teşekkürler yorumunuz için. evet biz de çok hayran kaldık.daha önce oraya gitmiştik ama makinemiz yanımızda yoktu. bu sefer sırf fotoğraflamak için gittik.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:24 ----------
Güzel gezi olmuş ellerine sağlık.
Ben de ilk defa fındıklının bir köyünde görmüştüm bu evlerden, çok ilginç bir mimari ve yapımı da baya emek istiyor gibi görünüyordu.
zaten biz de Fındıklının yukarı köylerine çıktık. oralarda var. evet bayağı emek isteyen yapıtlar.
teşekkürler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:26 ----------
harika bir gezi yabmışın tebrikler yiyecek gezisi değil kültürel olmuş gezi bundan sonraki paylaşımlarınıda beklerim daima tebrikler güzel gezi olmuş
teşekkürler. evet sadece fotoğraf çekmek, bu güzellikleri görüp bi nebze olsun düşünmek için gittik. yiyecek olarak sadece kek ve meyve suyu götürdük. hava durumu iyi oldukça ve motorumuz performansını devam ettirdiği ve Allah da sağlık ve yaşam verdiği sürece gezmeye devam edeceğiz. daha önceden de bir çok gezi paylaştım burada. bakabilirsiniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:30 ----------
Emeğinize sağlık paylaşım için teşekürler...
teşekkürler.