Bir arkadaş AliBaba daki fiyatın iki katı nasıl oluyor inanmam demiş. Alibaba piyasaya satmıyor biliyorsun perakendeciye, toptancıya satıyor. Belki sadece motoru(elektirk motorunu) satsalardı dediğin doğru olabilirdi ama memleketteki vergilendirme sistemiyle bir vasıta söz konusu olunca durumlar değişmiş olabilir.
Fiyatı beğenmeyenler ve böyle bir scooter kullanmak isteyenlere kendi motorlarını ve bataryalarını ve motor kontrolörlerini satın alıp çin malı bitik bir scootera uygulamayı denemelerini tavsiye ederim. :cat:
O, "bir arkadaş" benim sanırım..
Ayrıca inanmam demedim..Gayette inanılır bir iş Yonja nın yaptığı..
Neticede Türkiye burası..
Beni Ali baba, Veli dede ilgilendirmez..Beni ilgilendiren ister toptan olsun ister perakende, internette çatır çatır fiyatı yazan bir motosikleti 2 katı fiyata satmak demek bildiğimiz manada tüketiciyi dürtmek demektir..Perkende/toptan muhabbetini açmışsın..Yonja toptan almıyor mu bu motoru? o halde tam da onun aldığı fiyat demek ki..?!
Ben pazarda limon veya dükkanda t-shirt satmadım yani o manada ticaretten anlamam ama az buçuk bu işleri okumuşluğum vardır..Karın yüksek olmasının tek yolu sürümü yüksek miktarda olan malzemeden ürün elde etmektir..(Misal fast foodçular)
Konumuz bu değil tabi..
ikinci nokta, bu motoru fuarda kullanmış birisi olarak performansı rezalet diyebilirim..
Ayrıca, hala anlatamadık sanırım..Bu motoru Yonja motor üretmiyor ki sen bana bataryayı scootera uygulama maliyetinden bahsediyorsun..
İthal mal bu arkadaş..Hangi üretim maliyetinden söz ediyorsun?
Ha Çin'den peluş oyuncak getirip satmışsın ha motor..
Teknik olarak hiçbir farkı yok..
Son düzenleme: