yolları neden çizerler(ölüm tuzağı)

bence motordan inin hep motor bizi taşıyacak değilya birazda biz onu taşıyalım :p
ağzı olan demiyimde klavyesi olan yazıyor

slayer2694´isimli üyeden Alıntı
arkadaşlar bu işleme bremze deniliyor.çevre yollarında tonaj sınırlaması uygulanmadığı için sağ taraftan giden ağır kamyonlar zamanla yolun sağ kısmını alçaltıyor.lastiklerin yürüdüğü yerde iz yapıyolar.bremze makinası da o yolu üzerinden traşlayarak tekrar düz bir zemin hazırlıyo üzerine yeni asfalt dökülmesi için.eğer yolu düzlemeden üzerine asfalt dökerseniz bi kaç ay sonra yeni asfaltta altyapının şeklini alır.tabi ülkemizde hiçbir iş tam anlamıyla yapılmadığı için yollarda o şekilde kalıyo.

bilgilendirdiğin için teşekkürler :)

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar bu işleme bremze deniliyor.çevre yollarında tonaj sınırlaması uygulanmadığı için sağ taraftan giden ağır kamyonlar zamanla yolun sağ kısmını alçaltıyor.lastiklerin yürüdüğü yerde iz yapıyolar.bremze makinası da o yolu üzerinden traşlayarak tekrar düz bir zemin hazırlıyo üzerine yeni asfalt dökülmesi için.eğer yolu düzlemeden üzerine asfalt dökerseniz bi kaç ay sonra yeni asfaltta altyapının şeklini alır.tabi ülkemizde hiçbir iş tam anlamıyla yapılmadığı için yollarda o şekilde kalıyo.bende eskişehirde oturuyorum ve çevre yolu gerçekten çok kötü.ama şimdi yeni yeni çalışmaya başladılar.yol 3 şeride çıkarılcak.

sağol katil 2694 arkadaşım, yalnız bir insan bremze ya da frezeyi nasıl neden bilir merak ettim :)

rica ederim arkadaşlar.bende bilmeden sıkmıyorum inşaat makinaları teknisyeniyim.o makinaların tamirini bizzat kendim yapıyorum.ben zaten tek sebebi budur demiyorum belki benimde bilmediğim farklı bi amacı olabilir.

Ankaradan Akdeniz bölgesine giden varsa araba yada motorla bilirler, aslına bakarsanız, kamyonlar ve buzlanma ile ilgili bişeydir, soğuk yerlerde tırmanma şeritlerinde tam araçların tekerlerinin olduğu yerler traşların buz tutması zorlaşsın diye..

aslında onlkarı yapanlar onları gerekli görüyorlar ama aslında hayat tını tehlike atıyor adamın.

arkadaşlar bu işleme bremze deniliyor.çevre yollarında tonaj sınırlaması uygulanmadığı için sağ taraftan giden ağır kamyonlar zamanla yolun sağ kısmını alçaltıyor.lastiklerin yürüdüğü yerde iz yapıyolar.bremze makinası da o yolu üzerinden traşlayarak tekrar düz bir zemin hazırlıyo üzerine yeni asfalt dökülmesi için.eğer yolu düzlemeden üzerine asfalt dökerseniz bi kaç ay sonra yeni asfaltta altyapının şeklini alır.tabi ülkemizde hiçbir iş tam anlamıyla yapılmadığı için yollarda o şekilde kalıyo.bende eskişehirde oturuyorum ve çevre yolu gerçekten çok kötü.ama şimdi yeni yeni çalışmaya başladılar.yol 3 şeride çıkarılcak.

yok yanlış.tonaj cezası en ağır biçimde uygulanıyor.yaklaşık iş yerine ve kamyoncuya kesilen cezalar 3.500 ytl yi buluyor.. artık eskisi gibi tronaj yok.ancak ankara baladan eskişehir çukurhisar mevkindeki alçı fabrikalarına hammadde getiren tırlar istihap hadlerinin 3 nkatı yani 60 ton yük getirdiklerini biliyorum.onun için ankara eskş arası ya iz ya frezeli (bremzi değil freze)

bu yol olayı masaallah turkıyenın heryerınde aynı..butun arkadaslar kendı bulundugu sehırden ornek vermıs..ankara konya arasındada bu yol boyle ve ben arabayı zor yolda tuttum bu yola ılk gırınce..12 ınclık tekerıyle maxıscooterımı hıc dusunemıyorum bıle..

bursa da ki çiziklerde berbat inanın baska yol varsa oradan gitmeyi tercih ederdim bu mantık karayollarının arac olarak sadece otomobilleri görmesinden kaynaklanıyor. bu kadar bencil düşünme tarzını devlet yaparsa o otomobil kullanıcıları da gönül rahatlığıyla tüm yolları kendilerinin sanmaya devam ederler. biz de daha coook can yanar....

Arkadaşlar ne kar'ından, buz'undan, yol tutuşu'ndan bahsediyorsunuz? :silent:
Hayret ediyorum sizlere. :cyclopsan
Bakın, başlığı açan arkadaşın sorusuna, en güzel cevabı slayer2694 vermiş. (bremze=freze :p )

Şimdi bu cevabın üzerine hala kar, buz, yol tutuş falan diyenlere inanıp da, bir mecliste aynen bunları söylersek, (af buyrun) mıçlarıyla gülerler bize, rüsva oluruz. :bounce:
Bu forumlarda pek çok bilgiyi paylaşıp, birbirimize destek oluyoruz.
Fikir ediniyor, öğreniyor, uyguluyoruz.
Bilmediğimizi yazmak zorunda değiliz. :bounce:
Paylaşarak, doğruyu çoğaltalım. Cehaleti değil. :bounce:

Sevgiler. :rendeer:

Hımm abi süper çok iyi düşünmüşLer :)
bu bence fren balatasını takıp, fren teli takmamaya benzedi.
madem yapıyorsun bitir ?
yaklaşık 1 seneden beri böyLe buraSı!..
daha ne kadar düşünecekler ?
ha yada haLa düşünecekLer kesinLeştirsinLer kısım kısım yapmaya başLasınLar.
Sen 1 Sene önCe taşLa, haLa Yapmaya, asvaLt atmaya başLama.
Yok aRaç vergiSi Yok Benzine Zam Yok Muhayene üCreti Yok o Yok bu Harcı...
ödüyoruz Nereye Gidiyor ?
Kusura bakmayın ama yargıLamak Zorundayım.
çoLuğu Çocuğu oLan insanLar geçiyor oRadan.
Yavrucağı evde bekLiyor beLkide.
ne oLdu ?
asvaLt atıLacak.
SorumLusu DevLet deiL.
çünki nasıL yapsınLar haLa düşünüyorLar.
HA beLkide Yapana Kadar tRafiğe Kapatmakta akıLLarına geLmemiştir.
Hem kapatırsaLar Trafik feLç...
o Yüzden KapatamazLar.
Kaza oLsun Daha iyi Canım Ne Gerek Var Kapatmaya.
trafik sıkışsın kardeşim sorun deiL.
Geç oLsun Güç oLmasın.
ama bizide riSke atmasınLar.

aBi kusuRa bakma Seninkinide öRnek aLıp Yazdım aMa SeninLe aLakası Yok Sadece Sisteme..
SaygıLar.

Son düzenleme:
Falconun lastiği patladı bu yol yüzünden. Cygnus da yanlızsam vay halime.. !!

aslında karayollarını mahkemeye versek yapılır değil mi ya.

Sonuç olarak bu yollardan nasıl geçeceğiz,bu yollar düzeltilecek mi yolsa sırf motorcular piyasadan silinsin diye karayolları bize savaş mı açtı ?!..:pr:

yolu neden keserler söleyım belkı bılmeyenler vardı hızı kesmek ıcın olabılır yada asfalt dökeceklerdır bunun yerıne artık gunumuz caglarına ayak uyduran tumsek kullanılmaktadır yol cizmek eskidi racon kesmek daha önce :p

Yok KardeŞim öLe bir düşünceLeri Yok.
Sadece akLa GeLmiyoruz.
DüşünemiyorLar iŞte.
Hani bir devLet dairesinde akRabanı önden aLırsında DiğerLerine HaksızLık oLur ya.
DiğerLerini düşünmezsin.
oda bu hesap.
KarayoLLarı tRafik poLisLeri bunLara Ceza Kesiyor, bağLıyor, iLk 3 Senede Daha Sonrasında
2 Senede bir Muhaneyi ZorunLu kıLıyor iSe bunLarı Düşünüyor iSe....
aRaç oLduğu iÇin onLarıda ßizLeride ,bizLerin Can GüvenLiğimizide Düşünmek ZorundaLar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şşt arkadaşım sen ciddimisin.yani bilmeden giren senin dediğine güvenirse aynen yere yapışır.tabii asvaltın tırtığına denk gelirse hiiiç şansı yok.düşünsene o tırtıklar çizmekle kalmaz parçalar.
arkadaşlar bu arkadaşın çizgiler her zaman yola paralel anlaşıldı.
bir de düzensiz yada yola paralel değilse motoru yolda tutamazsın hiiiiiiiiiiiiiiç şans yok:
sonuç siz siz olun yavaşlayın

Dikkat edersen, tecrubeyle sabittir diyorum. Tekirdag'dan donerken o yolda yavaslamadigimiz icin kurtulduk ama Ummet abi hizini 30km'ye kadar dusurdu ve aynen yerde... Lutfen denemeden ahkam kesmeyelim :cat:

konu bence 10 numara

bu yol cizgileri tam bir felaket ve ölüm tuzağı!
bunu yapmları yasalda değil!!

yolda cizilmis kısma gelmeden hicbir uyarı tabelası veya levhası yok,
olmadigi gibi
sacma aralıklarla rasgele bir bicimde karisiniza cikiyor
girip te dusmeden cikmak iyi sans

bursada cokca var ve bursadakiler asfaltlanmadi yillardir
birkackez unkapanında yaptılar fakat oraya asfalt dokuldu

avrupada boyle birsey olsa dava acar, tazminat kazanırsın
yapanlarda yargılanır.
cunku yaptıkları ne yasal nede kurtarır bir tarafı var.

evet o çizgiler bas belası balık sırtı kadar tehlıkelı zaten gece ucuyordumm ılahıyatın ordakı cukura kazmıs ıssaret koymamıslar son anda fark edıp zor dıreksıyon kırdım

yeşiL Cad. ßir Gecede YapıLdı Yemin eDiyorum.
kraLiçe iÇin oLduğu SöyLeniyor.
ama Cumhuriyet Cad. 3 ay :)

slm arkadaslar bende bursada oturuorum o yollar yenıden asfaltlanmak ıcın cızıldı babam beledıyede calısıo hem zaten basladaılar asfaltlamaya ankara yoluna doktuler sımdı acemlerın oraya dokceklermıs ...

Slayer2694 doğru izah etmiş:cat:
İşlem doğru ama yeni asfaltın altılması için çok fazla beklendiği için sürekli tehlike arzetmekte bu gibi yol kesimleri.

Belediye yada kara yolları biran önce asfalt atarsa iyi olur tabi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar