yolda kaldım

arkadaslar sımdıden herkeze slmlar..bugun oglen gıdıyordum motor bırden durdu pat dıe bı ses geldı.neyse kayıstan koptu zannetım ama kayıs saglam marş donuyor ama motor calısmıor..ateslemesıne baktım elektrık var ama calısmıor motor bıde bujı patladıysa bunu yaparmı ustaya sordum debrıyajın orda bılyalar daılmsıtır sanırım ondan dedı sızın bılgılerınız neler..??z

bujini kendinde değiştire bilirsin eğer bujiden se sorun ama pat diye bir ses geldi diyosun bujiden olmaya bilir motoru iyice kontrol et karbiratör manifoduna bak patlak çatlak varmı o stop ettire bilir yeni buji tak kontrol et bujide ateşleme varmı buna bak varsa yakıt sistemini kontrol et bazen proglem basit ola bilir benzin bitmiş veya benzin hortumların tıkanmış olabilir benzini aldığın yer güvenilirmi motoru çokmu sıkıştırdın yada en iyisi bir servise git proglemini söylerler masrafıda bu derler fiyat almaya para istemezler işine gelirse yaptırırsın..

bak şimdi :) pat'lamadan pat'lamaya fark var:) .öyle bi pat'lar ki blok dağılır, öyle bi pat'larki piston kapağa vurur bir de öyle bir pat'lama vardırki hava pat'lamasıdır. :p bozuk hava ayarından yapabilir karbüratörden. bende de bazen ilk marşlarda bi pat oluyor sonra ikinci marşta oluyor ama giderken yaşamamıştım bunu. önemli bişeye benziyor bence kurcalamadan imkanın varsa iterek servisin götür. :)

arkadaşım geçmiş olsun
sorduğun usta baya büyük bi usta heralde veyat sen doğuru ifade edemiyon kendini.
ustaya motor çalışmıyo diyosun oda debryaj bilyasından diyo tebrikler yani debryajın ateşlemeyle alakalı olduğunu bilmiyodum:queen:
peki benzinin ne durumda baktınmı hiç?
benzin ve ateşleme varsa karburatorun silindire bağlanan lastik manifolt kopmuştur ve hava aldığı için çalışmaz.
ateşleme var diyon ama buji patlamış ta olabilir diyon çok anlaşılmaz şekilde anlatmışsın biraz daha iyi açıklarsan yardımcı olacak arkadaşlar vardır mutlaka.

ya atesleme var dedıgın endeksyn bobınınden atesleme var bujıye gıden kabloda yanı ama bujıyı vurmuo sanırım arkadaslar benzın dıonuz da benzınede baktık yaanı karburatorede baktım benzın gelıo rahat rahat ama yok :s

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar