Markadan ziyade ülkenin insan kalitesi ile alakalı bir durum bence
Kesinlikle.
Vakti zamanında BMW ile gezen çiftin başına gelenler ve ilgili! BMW servisleri
http://nihalharmanli.blogspot.com/p/geziler.html
Ana sorun olmasa bile, hararet lambası yaktığına göre motorun soğutma sistemi sağlıklı çalışmıyor, çalışamıyor demektir. Bu bile başlı başına önemli. O modelde tecrübeli bir servis ya da ustanın bakması gerekir. Marka ile anlaşmalı yetkili servisin bölgecilik yapıp, motor ile ilgilenmemesi çok sinir bozucu bir durum, asla kabul edilemez. Motorun satışını yapmak başka bir şey, gelen motorun yetkili bayi olarak bakım ve tamir hizmetini vermek ise başka bir şey. Motoru istediğiniz yerden alıp, istediğiniz yetkili serviste bakım ve tamire sokabilmelisiniz. Firma yetkililerine durumu bildirmeniz yerinde olmuş. Sorunun kaynağının ne olduğu ve nasıl çözüldüğü bilgisini merakla bekliyoruz.![]()
Bu "çaaat" ın gerçekten çıkmadığını ümit ediyorum zira hararet yapmış bir motordan gelen çat (helede tek silindir küçük cc) sesi hayra alamet değil.
İlk hararette vazgeçilseydi keşke....
...
Kuzey marmarada Dominar 250yle sakin sakin 110-120 arası seyrederken motor bir anda gaz kesmeye başladı. 90-80-70 derken hızım baya düştü. Şişmiştir dedim kenara çektim hemen benzinlikte yarım saat mola verdim. ...
Geçmiş olsun Diğer arkdaşlar bir çok noktaya değinmiş ancak ben onlardan farklı olarak buradaki cümleden motoru halen tanıyamamışsınız diye düşünüyorum.
Zira su soğutmalı motorda ne şişmesi?!? Belli ki bir sorun olmuş ve gaz yememeye başlamış, siz de ister istemez (bilerek ya da bilmeyerek, ya da zorunlu olarak) üstüne gitmişsiniz görünüyor.
Ben de merak ediyorum sebep-sonuç ne çıkacak diye. Tekrar geçmiş olsun.
Geçmiş olsun motorunuz kırmızı renkti sanırsam servis girişinde görmüştüm.
Vallahi bende merak ettim. Sonunda servisi arayıp "kımıldayın ulenn" diye azarlayacağım.Hocam ne oldu, nasıl vaziyet, halloldu mu?
Hintli Tvs Apache rtr150 kullandım 10 küsür bin km neredeyse tapagaz kullandım, tık Demedi. Bajaj grubu bişeyleri tam yapamıyor gördüğüm kadarıyla. Sym Wolf kullanıyorum 4,5 yıl 15 bin km'yi aşkın süredir, kendisi Taiwan'lı o da aynı şekilde sorunsuz makina.Geçmiş olsun.
Cbf 150 motosikletim 10 yaşını geçti.
Tam diyorum bırak bu japon seviciliğini bak millet ne güzel bajaj hero falan biniyor.
Al kendine çıtır bi hintli derken, böyle konuları görünce tekrar başa dönüyorum.
Vallahi bende merak ettim. Sonunda servisi arayıp "kımıldayın ulenn" diye azarlayacağım.![]()
Yolda bırakan motora illaki bir antipati olmuştur. "Kalsın bir hafta, çeksin cezasını" diye düşünüyor belki Kayra arkadaş.....Garibim o da bekliyordur sahibinin yolunu...Tüh yahu...
Merhaba herkeseHenüz ilginç şekilde bir gelişme mevcut değil.. Anladığım kadarıyla serviste 1 haftadır bir yoğunluk ve sıra mevcut. En son dün baktığımda motorum hala servisin önünde yatıyordu malesef.
Hakan Bey güldürdünüz, teşekkürler. Valla ben de sabırsızlıkla onun yolunu bekliyorum, gelse de bir an önce satsam diye
Şaka bir yana süreç beklediğimden fazla uzadı, henüz sebebe dair herhangi bir şey bilmiyoruz.. Belki çok basit bir şey bile olabilir, 15 dakikada hallolabilir düşüncesi içimi kemiriyor
![]()
Büyük ihtimal motor korumaya aldı kendini, hata kodunu resetleyip çalıştıracaklar. Soğutmayla ilgili gibi problem. Termostat açmamış olabilir, devirdaim bozulmuştur...İnşallah basittir. Satarsan haberimiz olsun, değişelim...
Benim tahminim de o yönde, hayırlısı diyelim bekleyelimVersys 650'leri gözüme kestirdim, ufaktan bir arayıştayım. Problemi çözelim de gerisi zamanı gelince düşünülür Hakan Hocam, sevgiler
![]()
Benim tahminim de o yönde, hayırlısı diyelim bekleyelimVersys 650'leri gözüme kestirdim, ufaktan bir arayıştayım. Problemi çözelim de gerisi zamanı gelince düşünülür Hakan Hocam, sevgiler
![]()