Yolda kaldım Acil yardım !!

Selamınaleyküm herkese iyi akşamlar ,

Mondial 100 loyal kullanıcısıyım. Bugün öğlen 3 gibi genel bir temizlik yaptım komple içini dışını yıkadım. 1-2 saat bekledim içi kurusun diye sonra marş bastım çalıştı. Yaklaşık 45 dakika önce benzinliğe girdim stop ettim şuanda çalışmıyor. Forumdan araştırdığım kadarıyla buji başlığını çıkarttım değdirdim kıvılcım yok arkadaşımın kablosunu taktık yine yok bobine gire soketler paslıydı temizleyip direk bağlantı yaptık yine yok o soketleri birbirine değdirdik kıvılcım atıcakmı diye ordanda bişey çıkmadı şimdi ne yapılabilir acil yardım lütfen petrolde kaldım

Aleykum selam.

Sirasiyla pipoyu cikart ve marş yaptin ve kivilcim yok

Sirasiyla

Enduksiyon bobini
Konjektor
Stator.

Piponun icinde su birikintisi nem vs varmi?sigorta ne durumda seffaf cubuk seklinde oraya bak.

Dogrudan Sigortaya bak.

sırasıyla hepsini kontrol ettim pipoda problem yok kablodada yok bunda sigorta sadece bir yerde var oda akünün artı girişine bağlı patlarsa o patlıyo marş dönüyo ama bujide hareket yok ayaklık sensöründen mi diye direk onuda iptal ettim el durdurma düğmesi oksitleme yaptı diye onu bile kırıp direk bağladım

sırasıyla hepsini kontrol ettim pipoda problem yok kablodada yok bunda sigorta sadece bir yerde var oda akünün artı girişine bağlı patlarsa o patlıyo marş dönüyo ama bujide hareket yok ayaklık sensöründen mi diye direk onuda iptal ettim el durdurma düğmesi oksitleme yaptı diye onu bile kırıp direk bağladım

Çakmakla bobini ve kabloyu isitsana,bobinin şasi kismindaki vidayi sok tekrar tak..tornavida ucuyla marsa basarken ayni anda bobinin sasesine degdir.pipoyada ayni sekilde

hemen deniyorum inşallah olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:52 ----------

herhangi bir değişiklik olmadı malesef.

kill swici(elle kapatma) direkmi bagladin?

3 kablo olacak orda,yer degistir bakalim

Evet elle kapatmayı direk bağladım. bir soket var 9 tane kablo çıkıyor kontrol düğmelerinden gelen 3 tane kabloyu göremedim

Benzin var mı? Soru saçma gelebilir ama benzin olmazsa da çalışmaz.

Son düzenleme:
Hacı,arkadasin motor ateşleme yapmiyor,benzin zurnanin zirt dedigi yerde şu an.
Benzin olmazsa nasıl ateşlicek? Marş motoru dönüyormuş, aklıma geldi sordum. Benzin olmayınca da çalışmaz. El(ön) fren müşüründe sıkıntı olmasın. Kimi araçlar ön freni sıkmadan çalışmıyor. Bi arkadaşın motoru çalıştıramayınca fren sık demiştide.

Son düzenleme:
bobine giren sarı ve yeşil kablo var sarıyı takip ettim beyne giriyor beyin soketini çıkartıp hava tuttum kablo ile oynadım tık yok

elle durdurmada sadece 2 kablo var siyah ve yeşil onları birbirine bağladım

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:29 ----------

ben en iyisi motoru burda bırakıp otostopla merkeze gidiyim ordanda eve giderim bi şekilde

elle durdurmada sadece 2 kablo var siyah ve yeşil onları birbirine bağladım

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:29 ----------

ben en iyisi motoru burda bırakıp otostopla merkeze gidiyim ordanda eve giderim bi şekilde

Scooterinde fren musuru var mi?arka frene mi ön frenemi sıkarak calistiriyorsun?musirde temassizlik olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar