YOLDA GİDERKEN UGULTU SESİ ?

Arkadaşlar merhaba

bi kaç gündür yolda giderken motordan uğultu sesi geliyor gazı verdikteçe ugultu ses devam ediyor,ön tekerdenmi arka tekerdenmi anlayamadım servis götürdüm bulamadı bilye dedi.ön tekeri söktük bilyede herhangi bir problem yok gıcır gıcır.arka tekerde aynı .
bu durum bana yolda sıkıntı çıkartırmmı..

Ön lastiğinizin marka ve modeli nedir?Birde zincir çok salınıksada ses yapar çok gerginsede.Gazı kesince uğultu varmı yoksa hep geliyormu?

Hangi viteslerde yapıyor dikkat ettinizmi sorununuz şanzuman gibi geldi bana hilaller aşınınca o uğultu sesi gelir hatta youtube a diferensiyel uğultu sesi diye yazarsınız tahmini yakın bir ses duyacaksınız tekerlek bilyelerinden olsa motor yükte değilkende yapar dikkat ettinizmi bilmiyorum ama her viteste tek tek deneyin hangi viteslerde yaptığına bakın her viteste yapmayacaktır bahsettiğim durumu fazla devirlendirmeden vites büyütüp her vitesi kontrol edin gazı açıp kapayarak yükten alıp yüke bindirin ses geliyormu diye kontrol edin

Kış lastiği kullanıyorsanız lastik sesi 4 mevsim ve yaz lastiklerinden fazladır. Bunu da göz önünde bulundurun. Ek olarak kışa oranla, havalar ısındıkça lastik sesi ısıyla beraber biraz daha belirginleşebilir, kışlık lastiklerde bu fark çok daha fazla görülebilir.

Lastikte sorun yoksa arkadaşların da belirttiği gibi şanzıman dişli, hilal ve şanzıman rulman grubunu incelemekte yarar var. Tabi ki hepsinden önce sesin zincirden velastiklerden kaynaklanmadığından emin olun.

Debriyaj balatası eskidi biraz, sanki hafif uğultu da var.Bitik balata da uğultu yapar mi arkadaşlar?

Arkadaşlar merhaba

bi kaç gündür yolda giderken motordan uğultu sesi geliyor gazı verdikteçe ugultu ses devam ediyor,ön tekerdenmi arka tekerdenmi anlayamadım servis götürdüm bulamadı bilye dedi.ön tekeri söktük bilyede herhangi bir problem yok gıcır gıcır.arka tekerde aynı .
bu durum bana yolda sıkıntı çıkartırmmı..

gaz verincemi yapıyor, yoksa hareket edince ve hızlandıkçamı yapıyor uğultuyu? aradaki farka göre daha kolay tavsiye verebilirim..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar