Yolda Giderken Stop Ediyor

Gözünaydın arkadaşım. Hayırlı olsun sağlam motorun :cherry:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun,sorunların giderilmesine en az senin kadar sevindim. Her zaman yazıyorum ki motomaxta çıkabilecek her probleme alternatifim bisan olacaktır. Bizim motorlara uyan suzuki,honda ve yamahaların hangi parçalarının uyduğuna dair bir liste olsa elimizde,sorun olduğunda en kalitelisi ile çözmüş olurduk. :bounce:

konuyu bu saatte hortlatmak zorunda kaldım. yeni motosiklet aldım 2 hafta olmadı henüz dün gece 25-30 km lik yoldan sonra motor benzini biter gibi stop eti biraz bekleyince çalıştı, bugün yine yokuş çıkarken stop etti kaldı zor çalıştı, para biriktirip aldığım motoruma bir şey olsun istemiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum ya da tuzla civarı esnaf gibi esnaf bir tamirci bildiğiniz varsa yarın ya da pazartesi götürüp gösteririm lütfen cevapsız bırakmayın beni

konuyu bu saatte hortlatmak zorunda kaldım. yeni motosiklet aldım 2 hafta olmadı henüz dün gece 25-30 km lik yoldan sonra motor benzini biter gibi stop eti biraz bekleyince çalıştı, bugün yine yokuş çıkarken stop etti kaldı zor çalıştı, para biriktirip aldığım motoruma bir şey olsun istemiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum ya da tuzla civarı esnaf gibi esnaf bir tamirci bildiğiniz varsa yarın ya da pazartesi götürüp gösteririm lütfen cevapsız bırakmayın beni

rodajda ve havalar soğuk ondandır bi servisine götür

ikinci el motosiklet şimdi niye aldın onu diceksin ama çin malı motor, aklıma gelenler buji, hav filtresi, benzi filtresi, karburatör. sanırsam elektrik sorunu var motorun sinyal verip gazlayınca sinyal daha hızlı yanıp sönüyor. var mı tuzla civarı bildiğin motosikletci?

Son düzenleme:
ikinci el motosiklet şimdi niye aldın onu diceksin ama çin malı motor, aklıma gelenler buji, hav filtresi, benzi filtresi, karburatör. sanırsam elektrik sorunu var motorun sinyal verip gazlayınca sinyal daha hızlı yanıp sönüyor. var mı tuzla civarı bildiğin motosikletci?
pardon ben yeni diyince sıfır aldınız sandım, malesef motorcu bilmiyorum oralarda.

arkadaşlar zamanınızı ayırıp okumanızı tavsiye ederim ;
sorunun aynısı bendede vardı arkadaşlarında dediği gibi bu tip sorunlar birçok farklı nedenden olabilir. Teşhis koymak için şöyle bir basit yol izleyebiliriz. stop ettiği anda buji kablosunu söküp marşa basın ateşleme yapıyor ve çalısmıyorsa benzin filtresi, depo kapagı, hortumlar ve karbüratörünüzü elden geçirin he yok ateşleme gelmiyorsa ilk önce buji çalısıyormu ona bakın veya stop etmeden önce devir saati 0,a iniyorsa kesin elektriksel bir sorun vardır komik gelebilir ama kabloları sökün pas sökücüyle temizleyin benim motorumun sorunu buymus satan kişi stop etmesinin sebebini bulamadığı için bana değerinin yaklasık 4 milyar altına verdi ve ben uzun çabalar sonucunda bunu yaptırdım ve 20 tl tuttu :)) sizde yaparsınız herneyse devam edelim ne dedik ateşleme yapmıyorsa kabloları elden geçirdiniz yine devam ediyorsa buji buji kablasuna bakın oda değilse beyin ve bobin konusunda bir şey diyemiyeceğim çünkü ustamın bana dediği şu oldu en kötü tip arıza çeşiti bunlar çünkü elektrik hiç gelmese beyin derim ama geliyor belli bir süre sonra kesiliyor o yüzden kablolara baktım dedi. inşallah yardımcı olmusumdur ben çok çektim siz çekmeyin diye anlatıyorum. 12-13 km gittikten sonra devir saati arada bir 0 a düşüyor ve motorum stop ediyordu yaklasık 15-20 dk bekledikten sonra çalısıyordu. artık öyle bir sorunum yok not(motorum hava soğutmalı ) iyi günler arkadaşlar... sorularınız olursa bekliyorum .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar