Yolcuya artçı denmesi

Tamam eyvallah artçı arkadan gelen demek anlamsal olarak fazla sıkıntı yok ama bu kadar antin kuntin beni kıl eden bir tabir hayatımda görmedim. Oldum olası sevemedim bu lafı.
Otomobilde arkada oturan yolcuya artçı mı diyoruz?
Bu kelimeyi motosiklet lügatına sokanın çorabı hep ıslak terliğe değsin inşallah 😂😂

Mersin İl Temsilcisi
Otomobilde arkada oturanla, motosiklette arkada oturan arasında dünya kadar fark var ve siz bildiğiniz kadarıyla yorumluyorsunuz.
Hiç 2 kişi, tek motorla uzun yola çıktınız mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------

Bu arada, yolcu; araç üzerindeki herkesi içerir.
Diyeceksiniz ki, neden otobüste şöför ve yolcular neden deniyor.
Onlara da misafir deniyor artık.
O, ticari bir statüdür ayrıca...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ekşisözlük'te olsak kesin makaracı bir arkadaş "ne diyek? Mahmut mu diyek?" diye kötü bir espiri yapardı ya da son günlerin popüler deyişiyle "artçı ne a..?". Şaka bir yana, dil böyle gelişiyor aslında, bir zümreye ait bir söz öbeği, kelime jargon oluşturuyor, sonra da dilin tüm kullanıcılarına yayılıyor. Ben de merak ediyorum ilk hangi armut "artçı" kelimesini motosiklette arkada seyahat eden kişi için kullanmış.

Otomobilde arkada oturanla, motosiklette arkada oturan arasında dünya kadar fark var ve siz bildiğiniz kadarıyla yorumluyorsunuz.
Hiç 2 kişi, tek motorla uzun yola çıktınız mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------

Bu arada, yolcu; araç üzerindeki herkesi içerir.
Diyeceksiniz ki, neden otobüste şöför ve yolcular neden deniyor.
Onlara da misafir deniyor artık.
O, ticari bir statüdür ayrıca...

Nasıl bir fark var?

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Ekşisözlük'te olsak kesin makaracı bir arkadaş "ne diyek? Mahmut mu diyek?" diye kötü bir espiri yapardı ya da son günlerin popüler deyişiyle "artçı ne a..?". Şaka bir yana, dil böyle gelişiyor aslında, bir zümreye ait bir söz öbeği, kelime jargon oluşturuyor, sonra da dilin tüm kullanıcılarına yayılıyor. Ben de merak ediyorum ilk hangi armut "artçı" kelimesini motosiklette arkada seyahat eden kişi için kullanmış.

Böylesi olsun güzel olmuş ya arkacı deselerdi :D yada sıracı :D ne bileyim dilimiz şahane bu konularda :D

Motosikleti
D400
Fordcu diyelim, sonucta akraba oluyoruz bir noktadan sonra.

Haklısın, ben de oldum olası sevemedim bu "artçı" kelimesini.

İcat edenin kafasına kuş zçsın.

Aslında artçı grup sürüşlerinde arkadaki motor için kullanılırdı sonra ne olduysa arkada oturan yolcuya dendi..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Artçı değilde ardcı ya da ardçı dense daha doğru olur.
Sepetli motosiklette sepete oturana da yancı deriz.
:)

Pilyon o.
Bizde grup sürüş kültürü pek olmadığından ardcı kelimesi yanlış kullanılıyor.
Bu saatten sonra zor değişir.

Arkçi diyenini bile duydum.

Sanki arkada,ark kaynaği yapacak.

Badi denilebilir.

Hee bu arada artçi ile otomobildeki yolcunun farki ne ola ki diyecek arkadaşa diyecegim tek söz.

Güçlü bir makinada seyir esnasinda,artçin saçma salak hareketler yapip,motoru yatirip altindan kaydirdiginda esas o zaman fark tam anlamiyla belli olacaktir.

Surucu ve arkadaki kişinin senkron bir bütünlüğu söz konusu,ve kesinlikle olmak zorunda

Bu arada biraz duyar kasayim,

Her önünüze geleni artçi almayin.

Zira,yolda yurumesini beceremeyen insanlarla ayni gezegeni paylaşiyoruz.

Aman dikkat.

Son düzenleme:
Yanlış kullanımdan kaynaklanıyor. Bizim halkımız ne yazık ki sever böyle şeyleri. Farklı şeyler söylemek, bir kelimenin İngilizcesini söylemek, anlamı olmayan kelimeleri meşhur ve meşru etmeye çalışmak(özellikle sosyal medya).

Ben de “kamp atmak” lafına uyuz oluyorum. Kamp kurmak, kamp yapmak lafının nesi var? Hep bu ergen youtuberların yüzünden.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bide hiç birisi benzinlikte elini cebine atmaz ha. Beleşçidir hepsi. Beleşçi de diyebiliriz. (Kötü şaka oldu dimi?)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar