Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bunun cevabı: tabikide takmalı. Sadece kask değil diğer ekipmanlarıda giymeli hatta. Ama benim merak ettiğim yolcu kask takmassa polis cezası var mı? Bunu polise sprdum kafana göre takıl hacı dedi :sunny:
Evet cezası var, beni daha henüz trafik polisi çevirmedi (beni niye çevirmiyolar arkadaş ruhsatım örümcek ağı bağladı ehliyetimi göstermek istiyorum bende:mrgreen ama çevreyolunda artçısı kasksız olduğu için bi kaç motorcuyu çevirdiklerini görmüştüm.
2015 yılı trafik ceza rehberinden alıntıdır;
Madde 78/1-b; Trafik İhlalinin konusu :Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması
Ceza Miktarı ve Uygulayacak Kuruluş; İdari Para Cezası(Trafik zabıtasınca):88,00 TL.
Ceza Puanı (Sürücüler İçin): 15
niye hep böyle şeyleri sorguluyoruz anlamadım kask taksam nolur takmasam nolur bence 80 90 tl az motorda kask ekipman takmadan yola çıkması hem diğer sürücüler için hemde kendi için tehlikeli motora biniyorsan kaskını yanında eksik etmeyeceksin