Yola mazot döküldüğü için düştüm

Haramidere -Esenyurt bağlantı yolunda dün sabah 06.00 sularında yola dökülen mazot sebebiyle kaydım ve düştüm , sağolsun yakınımdaki sürücü dikkatliymiş hemen durabildi yoksa çok kötü olabilirdi benim için....
kendi hatam olsa bu kadar üzülmezdim ama nazara geldik diyelim , sağlığım iyi çok sükür dizimde ufak bir soyulma var , motorda da sadece sis lambası kırıldı , koruma demiri biraz yamuldu. sabah ve akşam saatlerinde farketmek zor oluyor ama asfalttaki renk değişimlerine çok dikkat etmeliyiz , zaten olay 1sn sürüyor , toparlamak da imkansız sonrası kadere bağlı ....

Koruma demirini düzeltebilecek bir yer arıyorum , önerisi yada bildiği bir tamirci olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.....

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Haramidere -Esenyurt bağlantı yolunda dün sabah 06.00 sularında yola dökülen mazot sebebiyle kaydım ve düştüm , sağolsun yakınımdaki sürücü dikkatliymiş hemen durabildi yoksa çok kötü olabilirdi benim için....
kendi hatam olsa bu kadar üzülmezdim ama nazara geldik diyelim , sağlığım iyi çok sükür dizimde ufak bir soyulma var , motorda da sadece sis lambası kırıldı , koruma demiri biraz yamuldu. sabah ve akşam saatlerinde farketmek zor oluyor ama asfalttaki renk değişimlerine çok dikkat etmeliyiz , zaten olay 1sn sürüyor , toparlamak da imkansız sonrası kadere bağlı ....

Koruma demirini düzeltebilecek bir yer arıyorum , önerisi yada bildiği bir tamirci olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.....
Geçmiş olsun, eğer yamuk elle düzeltilebilecekse itip-çekerek düzeltebilirsiniz. Motoru tutacak birisi oldu yeter. Bizim yamulan sepet demirini çekerek düzeltmiştik. Sanayiye gittiğinizde durumu anlatırsanız yardımcı olacak kişiyi size tarif ederler.

Motosikleti
Forza 250
Geçmiş olsun.

Geçtiğimiz Pazartesi sabahı Ümraniye İkea'nın orada aynı şekilde yola yağ dökülmüş. Trafik polisi gelip trafiği durdurdu yol temizlenene kadar. Dikkatli olalım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yoldaki mazot yağdan çok daha tehlikeli...
Her saman mazottan tırsarım..
Mümkünse hiç girmemeye bakarım..

Motosikleti
cbf 150
Yani ne kadar dikkat etsenizde bu en zor çnlenecek kazalardan. Neyse geçmiş olsun ziktür et motor düzelir postunda birşey olmasın

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmiş olsun,

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Geçmiş olsun, koruma demiri işini yapmış. Eğer hasarı büyükse değiştirmek daha mantıklı olacaktır.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Geçmiş olsun. Benzer durum karaköyden beşiktaşa giderken tam ışıkların orada levent istikametine gidilen yönde virajda benzin, mazot karışımı dökülmüş olduğu gibi yola yayılmış. Bir kaç tane motor düşmüş bir tane vespacı yavaş yavaş yoksa düşersin diye uyarıyordu. Öncesinde zaten gördüğüm için yavaşladım ve dikkatli geçiyordum. Polis şeritleri kapatmıştı. Dikkatli gitmesem bende yerde olurdum kesin. Benzinliklerde de tırsmıyor değilim bazen olduğu gibi gideceğim güzergaha yayılmış ay gibi parlıyordu.

Koruma demirini düzeltme yerine yenisini almanızı tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun. Hadi yağı anlıyorum da yolun ortasına mazot dökülmesi ilginç...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun.
Size bir şey olmasın da koruma demiri hallolur deriz ama mal canın yongası işte ille can sıkar o da.
Bence çok yamulduysa yani o şekilde kullanılmayacak haldeyse değiştirin, düzelse bile metal yorulmasından bir sonraki düşüşte korumayabilir ve motora zarar verir daha çok masraf açar.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Çok geçmiş olsun.

Sizin yerinizde olan çoğu motorcu da düşerdi sanırım.

Yani yolu çok iyi okumak ve dediğiniz gibi yerdeki renk değişikliklerinde ekstra dikkatli olmak lazım.

Selamlar.

Motosikleti
cbf 150
Zafer akçay diyor ya hep , yoldaki renkl değişimlerine dikkat...
Adam paranoyak yaptı beni... :)
Güzel kardeş o adam boş konuşuyor. Tamam dikkat edelimde ozaman sadece yola bakmakla geçer sürüşümüz bu sefer sağı sola kontrol edemeyiz. Yağa pek birşey yapamazsınız

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Güzel kardeş o adam boş konuşuyor. Tamam dikkat edelimde ozaman sadece yola bakmakla geçer sürüşümüz bu sefer sağı sola kontrol edemeyiz. Yağa pek birşey yapamazsınız
Yola bakarken çok önümüze bakarsak dediğin gibi sıkıntı olur. İleriden geriye doğru yolu gözle taradığımızda;

Yoldaki renk değişimini, sağda veya soldaki tehlike durumlarını, 10-15 araba ilerisini, gözlerimiz çevresel bakışı ile görebiliyor. Tabiki bu görüş hız ile doğru orantılı..

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Ben de yaşadım, iki araç önümdeki kamyon döke döke gidiyormuş kavşakta motorun götü başı ayrı oynadı toparlayamadım. Hızlı da değildim ama sert düşünce bileğimi kırmıştım.

Motosikleti
Cbr 650F
Mudahalemizin neredeyse minimum oldugu durum. Gecmis olsun

Motosikleti
Forza 250
Geçmiş olsun kardeşim. Benim başıma da aynısı geldi. Tır'ın yağı boşalmıştı. İçine girmeden önce fren yaptım ama kurtaramadım. Motorun kıçı oynaya başlayınca gidonu serbest bıraktım. Öyle olunca motor kendi dengesini daha iyi sağlıyor ama bu kez de yön tayıni yapamıyorsun. Neyse ki benim motor bariyerlere ya da yağı dökülen tıra değil de boş alana yönlendi de kurtuldum.

Maalesef yağ ve mazota girersek yapabileceğimiz tek şey gidonu bırakmak. Tecrübeli değilsen o da işe yaramaz, düşmekten başka şansın yok.

Tekrar geçmiş olsun.

Bu konuda ben de biraz sizin gibi düşünüyorum, ilk acemilik de sürekli yolu izleyebilirsiniz ama bir süre sonra motor üzerinde zaman geçirdikçe o Melek’e haline gelecektir diye düşünüyorum ve sağ sol mutlaka kontrol edilecektir.

Bu benim motosiklet almamı sürekli ertelememdeki en büyük faktör, bu yoldaki yağ ve mazot benzeri yabancı maddelerin motoru kaydırıp düşürmesi. O kadar çok kaza gördüm ki bununla ilgili, yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi duruyor? Bir de Michelin gibi kaliteli bir lastik kullanılsa bu kayma olayı bir nebze olsun engellenebilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar