Yola bakmadan giren otomobil sürücüleri(!)

4 sene aktif kullandıktan sonra artık 2 km çaplık mesafelerde kullanıyorum motosikletimi. Mühendis olana kadar canımız çıktı bunun üzerine yüksek lisans var o kadar çabayı andavalın teki 10 sn erken varacak diye riske atamam. Crossover bir aracım var. O aynaya bakmadan atlayan vs adamların yanından 0 (ayna çarpıştırmışlığım var) geçiyorum. Gerzeklerin aklı gidiyor. Ama en çok kurnazlık yapıp yola bakmadan çıkmaya çalışanları seviyorum. 1 karış mesafe kalana kadar sol kapıya yaklaşıyorum hızlıca(aracın ızgara adamın göz hizasına geliyor). Tavşan gibi kalıyorlar.

Bu arada trafik canavarı falan değilim sadece hem kuraldışı hemde kendini kurnaz sananlara bunları yapıyorum :cherry:
Dehşete kapıldım... nihahaha gibi bir gulus yankılandı kulaklarımda :))))

Trafıkte o kadar çok şerefsiz var kı.
Bılmıyorum dogrumudur ama bısıkletten gelen bır alıskanlıgım var benım. Sol elımde 2 parmak sag elımde 1 parmak sureklı frendedır. Oyle alıstım oyle rahat edıyorum ve cogu zaman kazadan kurtarmıstır benı.

MısaL bır kac hafta once otabandan samandıraya baglandım. Artık ıse geldım dıye dusunuyorum sabahın 7:30 u yollar bombos 50 60 cıvarı hızla orta şerıtte sakınce gıdıyorum. Sol serıtten arkamdan son surat bır araba gelıp sagdakı baglantı yoluna anı bır donus yaptı ve tamamen ıstem dısı refleks ıle fren e asıldım motorun arkası saga sola kaymaya basladı ve neysekı araba onumden cekıldı vurmadan kurtardım.
Eger elım frende olmasa kesınlıkle arabaya carpacaktım.

Kım tavsıye eder kım etmez bılemem ama benı bu tutus seklım cok kazadan kurtardı.

E5 de vs gıderkende sureklı arabaların dıkız aynasına bakarım ve benı gormelerını beklerım. Hazır yemek fırmasının motorcuları gıbı son surat aralara gırmem.

Cok hızlı gıtmek ıstemıyorsanda mutlaka sag serıtte bır yavas araba bulursun gıt arkasına 70 80 le yola devam et.

Orta serıtte bu hızda gıdersen sagdan soldan makas atan cok oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benimki de bir araç mantığında çok piş kaza geçirirsin senin motorun bir araç değil motor arkadaşım daha dur üstüne sürüp kenardan gitmen gerekiyor diyecekler önündeki boş trafikte kenara çekilsene diyecekler bunları yaşayacaksın yaşamam diyen yok,

altındaki motor en az 200 cc olsun yani trafiğin hızından gerektiğinde hızlanabilmen gerekiyor bunları zaten yaşayacak ve öğreniceksin temennimiz başına bir bela gelmeden öğrenmen ,

ARABALARLA ASLA TAKIŞMA ASLA çünkü arabadaki bi OR:ÇOCU ise seni bariyerlere vurmaya çalışabilir yaşadıkmı tabiki yaşadık sen dengeni kaybettiğinde asfalttasın bunu asla unutma arabadaki adam motorcu çok hızlıydı bende o.ço olduğum için görmedim motorcu ışık hızındaydı hiç göremedim annem kazandığı parayı duyunca şaşırdım göredim der gene der yani ama haklı olduğun zaman kamera kaydı OLMAZSA olmaz ters şeritte çarpıp motor hızlı diyenlermi dersin bitmez yani

KEndi hayatından sorumluysan kimseyle takışma aheste aheste git

Arkadaşlar yazmış ama bende tekrar edeyim, araba sürenler bizleri maalesef görmüyorlar,bilinç altı olarak onlar her zaman manevralarda kendi yada kendinden daha büyük araç arıyorlar,dolayısı ile trafikte seyir ederken görülmediğini bilerek sür ve kendini fark ettir,unutma motorcu haklıdır diye bir şey yok, haklısın ,kaza yaptın, zararı sen gördün,haklı olmanın bir anlamı yok. Ehliyetini yeni almışsın madem, bir de üzerine güvenli sürüş eğitimi veren yerlerden bence yol erkenken eğitim al ve doğruları en başta öğren, çünkü daha sonra yanlış bilinenleri düzeltmek daha zor olur.Eğitim
sonunda trafikte öngörmeyi öğrendiğinde bak göreceksin daha az riskle karşı karşıya kalacaksın. Nacizane tavsiyemdir.Keyifli sürüşler.

Bende SJ4000 var. Ortalama 80-85 dakika çekim yapıyor.
Pillimi yoksa şarj edilebilir mi,kredi Martina taksitle alabilirmiyim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------

Arkadaşlar yazmış ama bende tekrar edeyim, araba sürenler bizleri maalesef görmüyorlar,bilinç altı olarak onlar her zaman manevralarda kendi yada kendinden daha büyük araç arıyorlar,dolayısı ile trafikte seyir ederken görülmediğini bilerek sür ve kendini fark ettir,unutma motorcu haklıdır diye bir şey yok, haklısın ,kaza yaptın, zararı sen gördün,haklı olmanın bir anlamı yok. Ehliyetini yeni almışsın madem, bir de üzerine güvenli sürüş eğitimi veren yerlerden bence yol erkenken eğitim al ve doğruları en başta öğren, çünkü daha sonra yanlış bilinenleri düzeltmek daha zor olur.Eğitim
sonunda trafikte öngörmeyi öğrendiğinde bak göreceksin daha az riskle karşı karşıya kalacaksın. Nacizane tavsiyemdir.Keyifli sürüşler.

Teşekkür ederim,dediginiz gibi kolun bacagin kirildikdan sora hakli olsan ne olur, misal kendini korucaksin hakliyim diye yesilde hemen gecmeyi Kontrollü devam edeceksin

abbaaoo denizlideysen işin yaş dostum bir memleket düşünün kimse araç sürmesini bilmiyor dikiz aynasının sinyallerin varlığından bi haber. Allah kurtarsın :mrgreen:

Trafıkte o kadar çok şerefsiz var kı.
Bılmıyorum dogrumudur ama bısıkletten gelen bır alıskanlıgım var benım. Sol elımde 2 parmak sag elımde 1 parmak sureklı frendedır. Oyle alıstım oyle rahat edıyorum ve cogu zaman kazadan kurtarmıstır benı.

MısaL bır kac hafta once otabandan samandıraya baglandım. Artık ıse geldım dıye dusunuyorum sabahın 7:30 u yollar bombos 50 60 cıvarı hızla orta şerıtte sakınce gıdıyorum. Sol serıtten arkamdan son surat bır araba gelıp sagdakı baglantı yoluna anı bır donus yaptı ve tamamen ıstem dısı refleks ıle fren e asıldım motorun arkası saga sola kaymaya basladı ve neysekı araba onumden cekıldı vurmadan kurtardım.
Eger elım frende olmasa kesınlıkle arabaya carpacaktım.

Kım tavsıye eder kım etmez bılemem ama benı bu tutus seklım cok kazadan kurtardı.

E5 de vs gıderkende sureklı arabaların dıkız aynasına bakarım ve benı gormelerını beklerım. Hazır yemek fırmasının motorcuları gıbı son surat aralara gırmem.

Cok hızlı gıtmek ıstemıyorsanda mutlaka sag serıtte bır yavas araba bulursun gıt arkasına 70 80 le yola devam et.

Orta serıtte bu hızda gıdersen sagdan soldan makas atan cok oluyor.
Önümde araç bulunmasini hic sevmiyorum ne yapacagi hic belli olmuyor ne sinyal ne uyari bazen de fren lambalari calismiyor, onum bos olacak belki de hiz limitlerini zorlamak gerek

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:27 ----------

abbaaoo denizlideysen işin yaş dostum bir memleket düşünün kimse araç sürmesini bilmiyor dikiz aynasının sinyallerin varlığından bi haber. Allah kurtarsın :mrgreen:

Bazı adamlar tesbih asmak için kullaniyor o sinyal kolunu , bence çok iyi ehliyet lerin tazelenmesi,önce baya kotu bi fikir gibi gelmişti fuzuli masraf babında ama gerçekten gerekli

DKN

yola bakmadan değil, düz yolda önüne bakmadan gidenler var. bayan görücez umuduyla her arabanın içine yanından geçerken bakan, telefonla oynayan, zamanında farklı algıladığı zenginliği arabasını çöp kutusuna çevirerek rahatız mesajı vermeye çalışan, koltuğunu şezlong olarak kullanan, camdan çıkardığı eliyle sigarayı ters tutarak ne hayal kurduğu belli olmayan, araç kullanmayı kavga etmek yada tanımadıklarına hakaret etmek sanan.. o kadar çok kişi var ki hayatta kalmak istiyosan yarasa olman lazım, eğitimin ilk şartı budur

Forumdan Uzaklaştırıldı
Siz bir hasar aldiktan sonra hakli olsan ne hakli olmasan ne once hayatta kalmaya bakin

yola bakmadan değil, düz yolda önüne bakmadan gidenler var. bayan görücez umuduyla her arabanın içine yanından geçerken bakan, telefonla oynayan, zamanında farklı algıladığı zenginliği arabasını çöp kutusuna çevirerek rahatız mesajı vermeye çalışan, koltuğunu şezlong olarak kullanan, camdan çıkardığı eliyle sigarayı ters tutarak ne hayal kurduğu belli olmayan, araç kullanmayı kavga etmek yada tanımadıklarına hakaret etmek sanan.. o kadar çok kişi var ki hayatta kalmak istiyosan yarasa olman lazım, eğitimin ilk şartı budur

Kullandiğim motor zayif (mondi110kf cup), ani kalkislar hizlanmalar olmuyor ,ya iyi bi motor alcaz yada bu sevdadan vazgeçip tarlada filan kullancaz artık

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

Siz bir hasar aldiktan sonra hakli olsan ne hakli olmasan ne once hayatta kalmaya bakin
Buradan cikardigim sonuç bu oldu 😤😤😤😤

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kırmızıda duran taksinin yanına yanaştığımda ayağını camdan çıkarıp belime vurmuştu bu sıcaklar Adanayı mahvetti...
Aramıza hoşgeldin daha neler neler göreceksin.

Sabah sabah gözümün önüne geldi kahkaha attım kusura bakma.Adanalılar arasında esrar kullanımı çok yaygın,güneşte çarpınca o sıcakda demekki farklı tripler yaşıyorlar.

O nasıl bir kafaymış, başkası mı sanıp tekme atmış?
Sıcaklar hocam sıcaklar beyni haşlıyor... Adana'da araç camından çıkmış kol, ayak ve envayi çeşit uzuv görmek mümkün

Sabah sabah gözümün önüne geldi kahkaha attım kusura bakma.Adanalılar arasında esrar kullanımı çok yaygın,güneşte çarpınca o sıcakda demekki farklı tripler yaşıyorlar.
Dediğin doğru fakat geneli geceden içer gündüz tek tük ama yolcu taşıyan mesleği insanlarla olanlar buna dikkat eder yoksa barındırtmayız

Dayıya baktım kusura kalma yiğen dedi devam ettim Adana insanının kafası kimse de yok bunlar bizim için basit şeyler :cherry:
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=06f4543d0024aacdb53a765c232cf4a5&oe=58002714

Adanada sıradan birgün deyip geçtin gittin :):):):)):)
Yola bakmadan giren otomobil yerine,trafik kurallarına uyan araç sürücülerini ayırsak yeridir,doğru düzgün kullan sayısı çok az
Birde böyle su katılmamışlar varsa:jocolor::jocolor::jocolor:
Denizlide sözde köşe yazarı

Acilen, bu forumda da bulabilirsin, makaleler bölümünde özellikle, güvenli sürüş teknikleri üzerine yazılanları oku...

Motosikletle giderken doğru konumlanma, emniyet balonu, takip mesafesi vb. konularda teorik bilgini artır, pratikte de günlük hayatta uygula...

Akılda kalacak not: Minibüs caddesindeki minibüsçüler gibi dat dat, gerektikçe, varlığınızı, gelişinizi duyurmak için kornanızı kullanmaktan çekinmeyiniz!

Acilen, bu forumda da bulabilirsin, makaleler bölümünde özellikle, güvenli sürüş teknikleri üzerine yazılanları oku...

Motosikletle giderken doğru konumlanma, emniyet balonu, takip mesafesi vb. konularda teorik bilgini artır, pratikte de günlük hayatta uygula...

Akılda kalacak not: Minibüs caddesindeki minibüsçüler gibi dat dat, gerektikçe, varlığınızı, gelişinizi duyurmak için kornanızı kullanmaktan çekinmeyiniz!

Hemen bakıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kırmızıda duran taksinin yanına yanaştığımda ayağını camdan çıkarıp belime vurmuştu bu sıcaklar Adanayı mahvetti...
Aramıza hoşgeldin daha neler neler göreceksin.

Kusura bakma gülücek birşey değil ama aklıma bu sahne geldi giden arabada tekme atma nedir :D.S

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar