Klasik bir alt kültür başlığı gene;
Otomobil sürücüleri şöyle böyle, trafik polisleri şöyle böyle, yetkili servisler şöyle böyle ....
Bu memlekette o şu bu yok .....sadece bizim milletimiz var..... onunda motorlusu ile arabalısı ile kamyonlusu ile trafikteki hali rezalet...
Yok araba sürücüleri bilmem ne ... Doğru ya tüm motorcu arkadaşlarımız BMW rider academy belgeli, dünyanın en mükemmel sürücüleri olduğu için bu hanzo araba sürücüleri böyle işte...
Şu yorumları okuyorum bu arkadaşlar başka bir gezegende mi yaşıyor, yoksa hepsi italya motosiklet kültürünün içinde doğup büyüdü ve İstanbula yeni geldi onun için mi bunları yazıyor, bu şaşkınlığı geçiriyor filan diye düşünüyorum....
Başlığı ben açtığım için (ALT KÜLTÜR) olarak bu yoruma genel yerine direkt cevap vermek istiyorum;
1. Bu site kimsenin birbirinin kültür seviyesini yargılaması ve açtığı konular için hakeret etmesi için bulunmuyor. Lütfen şahsen tanımadığımız kişilerin kişisel özellikleri örn. kültürleri gibi durumlara yorum yapmayalım !
2. Otomobil sürücüleri şöyle böyle diye kimsenin bir iddiası yok; motosiklet kullanıcılarının büyük bir bölümü aynı zamanda otomobil sürücüsü. Kendi kendimize şöyle böyle demiyecek kadar hepimiz kültürlüyüzdür.
ANA KONU ŞUDUR Kİ; OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİNİN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE KASITLI, BİLEREK, KOMPLEKSİ, ÇEKEMEMEZ, KÖTÜ DAVRANMASI, ZAMAN ZAMAN CANINA KASIT EDECEK ŞEKİLDE HAREKETLER SERGİLEMESİ !!!
BU MEMLEKETTE BİZLER YAŞIYORUZ EVET, BİZ TEK BİR MİLLETİZ AMA KONUMUZ BU DEĞİL !!!
3. Tüm motorcularımız bmw rider academy belgeli değil belki evet.... Ama sadece motosiklet üzerindeyiz diye araçtan sayılmamak, insan yerine konmamak, serseri muamelesi görmek bizlerin hakettiği bişey değil. Bunların aksini sergileyen sürücülerin tamamı altında ne kullanıyor olursa olsun EVET HEPSİ HANZODUR !!!
4. Keşke bizim ülkemizdede İtalya motosiklet kültürü uygulanabilse.... Neden uygulanamıyor ?? Çünkü ortalık HANZO DOLU....
EVET HANZO!!! KIRMIZI IŞIKTA DURMAYAN, YOL HAKKI KARDEŞİMİN OLDUĞU HALDE ONA ÇARPIP KAÇAN, YOLUN ORTASINDA BIRAKAN, VE BULUNAMAYAN SERVİS ARACI SÜRÜCÜSÜ DE HANZO.... KARDEŞİMİN SAKAT KALMASINA, DİZİNDE PLATİNLERLE, CİVİLERLE, VİDALARLA YAŞAMINI SÜRDÜRMESİNE SEBEP OLAN O SÜRÜCÜ EVET YİNE HANZO....
TRAFİKTE HANZOLAR ÇOK.....
MOTOSİKLET KULLANAN KİŞİLER SIRADAN İNSANLAR DEĞİLLERDİR.... ÇÜNKÜ BİZLER HAYATI RİSKLİ, TEHLİKELİ AMA BİR O KADAR KEYİFLİ YAŞIYORUZ.... BU KİŞİLERİN DİĞER KİŞİLERE NAZARAN HAYATA BAKIŞ AÇILARI FARKLIDIR....
EVET BELKİ BİR ÇOĞUMUZ VARDIR DEĞİL YURT DIŞI, YAŞADIĞI ŞEHİRDEN ÇIKMAYAN... BAŞKA KÜLTÜRLERE TANIK OLMAYAN... İYİ BİR SÜRÜŞ EĞİTİMİ ALMAYAN, ALAMAYAN....
AMA TEK BİR KEYFİ PAYLAŞIYORUZ, TEK BİR TOPRAK ÜSTÜNDE YAŞIYORUZ, HEPİMİZ İNSANIZ VE HEPİMİZ SAYGIYI HAKEDİYORUZ....
KATILAN KATILMAYAN OLABİLİR.... TEK İSTEDİĞİMİZ MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNEDE DİGER ARAÇ SÜRÜCÜLERİ GİBİ SAYGILI DAVRANILMASI....
TEK İSTEĞİMİZ SADECE TRAFİKTE DEĞİL TÜM HAYATIMIZDA KARŞILIKLI SEVGİ VE SAYGI İÇİNDE YAŞAMAK....
TÜM DERDİMİZ BU SEVGİLİ OMERCEM ARKADAŞIM.... (Senin düşüncenede sonuna kadar saygı duyuyorum)
ARABAMIN ARKASINADA YAPIŞTIRDIM BURDADA TEKRAR SÖYLÜYORUM...
MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN !!!! ESAS KONUMUZDA BUDUR !!!
Herkese keyifli sürüşler....