Yokuşta vites düşürme

Daha motosiklet konusunda çok yeni ve acemiyim. Vites küçültme konusuda küçük bi sorunum var, oturduğumuz mahalledeki dik ve uzun yokuştan çıkarken vites küçültmeyi beceremiyorum. Arabayla aynı yokuşu sorunsuz çıkabiliyorum fakat motosiklette aynı yöntemle vites küçüktünce motor stop ediyo, bu sorunu yaşamamam için vitesi nasıl küçültmem gerekiyo?

vites düşürürken ara gazı verip ve debriyajı bırakmadan önce az gaz açarsanız sorun olacağını sanmıyorum

Aslında aynı olay arabada da var. Vites küçültürken mutlaka hafif gaz verilerek aradaki devir farkı alınmalı. Yoksa yığılma yapar.

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ara gaz çek ara gaz :D:D:cherry:

1. debriyaja bas
2. vitesi düşür
3. gaz kolunu hızlı bir şekilde çevir bırak (2000-3000 devir artacak şekilde) yani ara gazı patlat :p
4. debriyajı yalattırarak bırak ve gaz ver.
5. aragazı vermeden vides düşürürsen biraz sarsılabilirsin ve motorada işkence etmiş olursun. :)
Not: Bunlar çok hızlı bir şekilde yap en azından yokuş tırmanıyorsan, aksi halde 1. vitesten başlamak zorunda kalırsın :queen:

En mantıklı cevabı dental_land vermiş :)
Ara gazı ne yahu, 1965 model kara şanzımanlı kamyon mu kullanıyorsunuz? :cherry:

ya o isi 1 anda yapmalısın yani dusurmek istedigin anda debriyajı sık vitese gecir ve gaz ver motor debriyajın skıldıgnı farketmemesi lazım devrilmemek icin ama bunu devrinde yapmazsan motora zarar verirsin yada dusersin ama bence yokusa baslamadan hızını ayarla ve oyle cık cok dik bi yokussa at 1 e oyle cıkmaya basla skıntı olmıyacak

Motosikleti
Hero X Pulse 200
bunlar yazmakla anlanacak şeyler değil yaşayarak öğrenilecek şeyler bence..

Yardımlarınız için teşekkürler :) bugün aynı yokuşu bi kaç kez çıktım. Küçük bi kaza geçirdim ama başardım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar