Benzin 3 tl yi geçti diye gaz vermemezlik yapıyorsun anladım ben seni cimriii 
aynen öyle, bir de güzel gidiyo ki gazı vermeden kendi başına:mrgreen:ozaman napıyoruz, öyle yokuşlarda durmuyoruz. durursak da aşağı doğru durmaya gayret ediyoruz:queen:
bir dahakine öyle yapıcam, bakalım sonuç ne? ya düşer kestaneyi çizdiririz, yada bu başarı sonucu kendimi o gazla uçurumdan atarım:queen:ayağın arka frende iken nasıl geri kayıyor ki
kardeş
rampada iken
bas arka frene (ön freni sıkmayı boşa deneme, kayarsın, düşersin)
sık debriyajı
ver gazı
sonra yavaş yavaş bırak debriyajı
kavramaya başlayınca
biraz daha gaz ver
sonra da yavaş yavaş arka frenden basıncı azalt
zamanla alışırsın![]()
Benzin 3 tl yi geçti diye gaz vermemezlik yapıyorsun anladım ben seni cimriii![]()
Zamanla alışırsın ben daha 2. binişimde artçıyla 40 km gezmiştim..
![]()
sağdan sola doğru çıkamaz normal bi insan ve normal bi araç. yer çekimi müsade etmez
sende sorun yok yani
bir dahakine öyle yapıcam, bakalım sonuç ne? ya düşer kestaneyi çizdiririz, yada bu başarı sonucu kendimi o gazla uçurumdan atarım:queen:
kardeş
sen sen ol
yokuş yukarı durduğun zaman arka freni kullan
yokuş yukarı ön freni kullanırsan kayıp düşebilirsin
boş bir alanda dene
bu arada aklında bulunsun
arka freni kullanabielcek durumda değilsen, yani ayakların yerdeyse
bırak debriyajı motor stop etsin
geri kayıp arkadaki arabaya yaslanmaktansa yada düşmektense stop etmesi iyidir
hocam sen o rampayı en iyisi su terazisi ile ölçsonra kullanma kitapçığında ne kadar açıya kadar çıkıyordur bi bak benim çinli scooterin kitapçığında yazıyordu çünkü.Sonra o rampaya iki kişi gidin biri insin arkadan tutsun destek versin güçlü birini olsun sonra kaydırır filan ikinizde yaralanırsınız sen fren yapmadan normal kaldırmaya çalış elin alışınca frenle dene böyle böyle alış 2 yıl sonra bu yazılara bakıp gülümse.:mrgreen:
eğer yokuş gerçekten 60 dereyse, mevcut olan tork değerinin 2 katı lazım sana,bunada ulaşmak için gaza baya bi abanman lazım. tabiki bu arada sürtünme çok fazla olmalıki kaymayasın. kaymazda motorun gücü yeterse bu seferde geriye doğru takla atmaman için yavaşça kalkman lazım ki buda 3misli tork ve 3 misli debriyaj hassasiyeti gerektirir.
hacı gazı biraz fazla ver ya.