Yokuşta Kalkış Sorunu

Merhaba motora yeni başlayan biri olarak tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak isterim. Benim sorum şu yolda seyrediyosunuz ve ileride ışıklar var, ışıklarda duracağınız yer yokuş. Işıklara yaklaştınız ve blok vites düşürmeye başladınız blok vites düşürürken durdunuz ve bir baktınız ki vitesiniz boşta. Normal düz bir zeminde olsa motoru hafifçe ileri itip vitesi takarım ancak yokuşta motosikleti ileri itemeyeceğim. Bu durumda vitesi bire geçirmek için ne yapabilirim. Teşekkür ederim. Tekerinize taş değmesin.

Boşta işte debriyajı sıkılı tutup , motorun meşrebine göre biri hangısı ise aşağı/yukarı 1'e baskı yapacaksınız ayak ile vites koluna?

Debriyaj ayarınıza baktırın servis/ustaya.

benim yaptığımı yap bro ışıklara varmadan önce hızını düşür ve 1.vitese at hazırda bekle :cat:

Merhaba

Niye öne doğru itme gereği duyuyorsunuz onu anlayamadım. Vites mi geçmiyor.

İleri-geri ne fark eder? Maksat dişli biraz oynasın, yönü fark etmez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Durduğun yerde motoru hareket ettirmeden vites geçmiyorsa öncelikle debriyaj telini ve debriyaj ayarını kontrol ettir oda olmuyorsa balata kontrolü.Birde yokuş yukarı madem neden yarım ayakla düşürüyosun tam bas boşta kalmasın yokuşta debriyaj çekili vitesde kalmak her zaman iyidir bence.

hafif geri sal, geçer. en azından ben öyle yapıyorum

Cevaplar için teşekkür ederim. Işıklarda birinci viteste beklemeyi tercih ediyorum genelde ancak bazen vites boşa düşebiliyor ve durduktan sonra da durduğu yerde vitese geçmiyor kolay kolay. Hafif geri salıp arkasından vitesi bire atmayı deneyeceğim.

Ben gelmeden 1 e kadar düşüyorum zaten oraya yaklaşıp yavaşlarken. Bide durmasam bile olduğum yerde vites 1 e düşüyor ki. Düşürmek için gaz verin devri yükseltin o düşer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar