Yokuş çıkamak

Merhabalar bajaj ns125 sahibiyim yokuş çıkarken söyle bir sıkıntı yaşıyorum özellikle artçı varken. Motor daha 220 km de rodaj bitmediği için devri de çok yükselmek istemiyorum yokuşa girince devir 7-8 e geliyor ve motor çok ses çıkarıyor bu sesten dolayı vitesi arttırıyorum bu sefer de motor yokuşta zorlanıyor çok yavaşlıyor. Daha rodajda bitmediğinden deviri yükseltince kötü olur diyorum ne yapmam lazım, ne önerirsiniz

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Artçılı kullanmaktan kaçının ve yokuş yukarı çıkarken gerekirse devri çok yükseltmeden, vitesi yükseltmeden yavaş yavaş çıkın.
Gideceğiniz yere eğimi daha az olan bir yoldan gitme imkanınız varsa rodaj süresi boyunca rotanızı da değiştirebilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yol yeterince genişse zik zak çizerek çıkın :)

Şaka bir yana, yokuşta vites yükseltmeyin. Motoru bu şekilde zorlamanın zararı çok daha fazla.

Ön dişliyi küçültebilirsiniz.

kaç derece yokuşmuş o 7-8k devirde çıkamıyor?

gerekirse 1. viteste çık, zorlamayın şu küçük hacim motorları.

Sürekli çıktığın bir yokuş değilse çek 2'ye yapıştır bi şey olmaz ya benim de öyle bazen çekmiyor vites düşürüp veriyorum ayarı. Ama yine de en temizi 2'ye çekip tın tın çıkmak çok da zorlamamak lazım.

Rodajda artçı alınmaz hocam, kitapçıktata yazar bu. Ama çıkacak olursanız da düşük hızlarda düşük vitesde çıkın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar