yokuş aşağı viteste mi boşta mı gitmek

Motosikleti
bajaj pulsar rs200
Bende rs200 var . motoru aşırı devirsiz kullanıyorum daha acemiyim araba sürdüm daha önce . motor 4bin deviri geçtiği anda aşırı bağırıyor ben de bunu kapatmak için 25le giderken 2.vites 40la giderken 3.vites 60la giderken 4.vitess falan kullanıyorum . kısaca 5-6 biin deviri geçmiyorum pek . motor için ideal şehir içi devir nedir rs200 bazında . sessiz kullanmak için devirsiz kullanmak mı lazım yoksa bağırta bağırta kullanmak mı lazım . yardımcı olursanız daha motorda ilk ayım .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motorda sıkıntı mı var acaba daha önce motor kullanmadııgm icin sesi bağırması normal mi değil mi anlayamıyorum da . 10.dakikada fan açıyor motor sürünce bu zamanlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eskiler "motor bağırıyorsa vites yükselt, çekmiyorsa vites düşür" derler. Kullanmakta olduğun motor 9750 devirde 24,5 bg güç ve 8000 devirde 18,74 Nm tork üretiyormuş. Ben olsam normal şartlarda 6-7000 devir aralığında motoru zorlamadan vites büyütürdüm.

Motorun düşük cc , illaki belli hız ve güç için gaz açacaksın ve illa ki motorun bağıracak, bu normal. Kesiciye sokarak ilerleme bir de vuruntu oluşacak şekilde yüksek vites çok düşük devir kullanma yeter.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motoru bağırtmanın ne anlamı var ?.. Bağırmasın işte..
Basma basma diye bağırtma..
6000 7000 devir ideal..
Yıllarca sıkıntısız sorunsuz binersin..
Her bağırtma kebap değildir..
Motorun ömründen alınmış süre demektir...
Uslu uslu... 👍 👍 👍 👍

Motosikleti
bajaj pulsar rs200
6-7 bin devirde de bağırıyo motor işte . 8+ üstü kullanmıyorum pek zaten ama bağırmadığı aralık 4 falan oralarda kullanmanın zararı olur mu

Kadranın ortasını geçmeye başlayınca motorun sesi daha çok duyulmaya başlar, normaldir. Yokuş aşağı kesinlikle viteste inilmeli.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Sürüş tarzınıza ve mantığınıza tam zıt bir motosiklet almışsınız.

Motosikleti
CRF 250L
vitessiz kompresyonu kaybedersin seni yavaşlatacak tek şey frenler olur buda ısındığında performans kaybı yapar. ani durman gerektiğinde istediğin mesafede duramaya bilirsin ben yokuş aşşağı boşa atmayı tercih etmezdim.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Motosiletin dinamiği, mantığı arabalardan farklıdır.

Stabilite için, motor freni oluşturmak için, arkadaki araçlardan uzaklaşmak için ve sonrasında yavaşlarken bizi rahatsız edecek şekilde yakın kalmalarını önlemek, virajlarda arkayı oturtabilmek için elimizdeki güç motosikletimizin devridir. Motosiklet gaz açtığımızda ileri atılacak, gaz kapattığımız anda ise yavaşlayacak devirde olmamız gerekiyor. Bu düşük devirlerde olmaz.

Motosiklet bağırdığında (modifiye egzoz takarak yüksek ses anlamında bağırmaktan bahsetmiyorum, yüksek deviri kast ediyorum) motora bir şey olmaz. Virajlara düşük devirle girmek sıkıntı yaratır.

Elimizde güç olması için devirli olmak durumundayız. Hız anlamında yüksek hızdan bahsetmiyorum. "ne kadar hızlısın o kadar iyisin" diye bir şey yoktur. Tafikte kullanıyoruz pistte değil.

Sürat yerine her zaman akıcı ve tutarlı olmayı hedeflemeliyiz. Bakan, seyretmeye doyamasın. Bu şekilde akıcı ve tutarlı sürüş yapanların sırrı, erken konumlanmalarıdır. Erken konumlanma için ise trafiği okumak gereklidir. Tarfiği okumakla birlikte motosiletinizin dinamiklerini bilmek durumundasınız. Bulunduğunuz ilde mutlaka bir ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitmeni bulup eğitim alın.

Motosikleti
bajaj pulsar rs200
Sürüş tarzınıza ve mantığınıza tam zıt bir motosiklet almışsınız.
sürüş tarzım diye bir şey yok aslında . Dışı hoşuma giden bir motordu fiyatına göre . Benim bağırmasını sorma sebebim normal olup olmadığını öğrenmekti . Motora zarar falan verir veya sıkıntısı varsa erkenden öğreneyim

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
sürüş tarzım diye bir şey yok aslında . Dışı hoşuma giden bir motordu fiyatına göre . Benim bağırmasını sorma sebebim normal olup olmadığını öğrenmekti . Motora zarar falan verir veya sıkıntısı varsa erkenden öğreneyim
İşte hata buradan kaynaklanıyor, görünüşüne bakıp motor beğenmek.. biz buna "grenaj sevdası" diyoruz.. bahsettiğin sahibi olduğun motor beygirini üst devirlerde veren bir makina, tork yok. ben yanlış hatırlamıyorsam 200cc de 24-25 beygir veriyor , bu da devir çevirip gerçekleşiyor, yani yürümesi hızlanması, vites atması için belli bir devirde gitmen demek, o makinalar çok bujili çok tuhaf egzostlu ve çirkin sese sahip motosikletlerden. ben daha ilk geldiğinde bundan 10 küsür sene önce piyasaya çıkmadan testlerine gitmiştim uğur mondiale.. her neyse motorunda bir enteresanlık yok, onun yapısı ve sürüş tarzı öyle kardeşim. bas yani korkma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar