Yine o nefret ettiğiniz başlık " Başlangıç Motoru hk." :)

Merhabalar herkese...

Senelerdir şu başlama işini erteledim durdum...
Sizi rahatsız etmezdim ama gidip bir bayiiden rastgele araç almak istemiyorum :pale:
Şimdi sizlere bir kaç sorum olacak :) ...

- 25 yaşındayım, 1.72 Boyum var, 72kiloyum.
- Belki iki zıt kutup olmasına rağmen Supersport ve Cross tipteki motorları çok seviyorum,
- Bütçem ise tam da Mondial Max'e ulaşabilecek düzeyde.
- Açıkçası YBR 125, CBF 150 pek istemiyorum. Cross istiyorum ama, belki de %95 Şehir içi kullanacağım. Ne kadar uygun olur bilemiyorum. Başlangıç için bu motoru önerir misiniz? Eğer öneriyorsanız, ikinci el konusunda da fikirlerinize ihtiyacım var. Misalen; 2015 sıfır almaktansa 2014 5000km bile devirmeyen motorlar var. Ya da daha eski modeller vs.Kararsızım.
Saygılarımla...

Super Moderator
İlk motosiklet ise alın bir pcx 3-5 bin km tecrübe edin, sonrasında zararsız satar istediğiniz motosikleti alırsınız, scooter avantaj saglar. Trafik algısını oluşturur, konsantrasyonununuzun motosikletten çok yolda olmasını sağlar, ve gelişiminizi hızlandırır. Az yakar, memnun eder.

İlk motosiklet ise alın bir pcx 3-5 bin km tecrübe edin, sonrasında zararsız satar istediğiniz motosikleti alırsınız, scooter avantaj saglar. Trafik algısını oluşturur, konsantrasyonununuzun motosikletten çok yolda olmasını sağlar, ve gelişiminizi hızlandırır. Az yakar, memnun eder.

Aynı fikirdeyim bende ilk başlarda direk cbr 125 r ile başlamak istedim ama bu forumdaki abiler sayesinde scooter tarzı olan KYMCO Agility 125 ile başladım trafik bilincimi kazandım ve Allah nasip ederse ekim aylarında cbr 125 r alacağım bencede ilk olarak scooter tarzı bir motor ile başla ama karar senin

Scooter'ın zaman kaybı olacağını düşünüyorum. Daha çok vitesli motosiklete ihtiyacım var.
Öğrenciyken, Afyonkarahisar/Dinar ilçesinde aylarca 49cc Mobylette kullandım. Yukarıda belirtmeyi unuttum bu hususu.

Bence de ikinci el alin ama scooter ben acikcasi teker boyutundan dolayi ve ortada depo olmamasindan dolayi samimi bulmuyorum. Motosikletten cok iki tekerli ulasim araciymis gibi.

Motor olarak da ekipmanlariniz dahil butce mi xtreme max'e yetisiyor yoksa ekipman yokken mi? Ilk once ekipmanlarinizi (sadece kask degil her sey) tamamlayin sonra kalan butce ile motor bakin derim ben. Saygilarimla...

Bence de ikinci el alin ama scooter ben acikcasi teker boyutundan dolayi ve ortada depo olmamasindan dolayi samimi bulmuyorum. Motosikletten cok iki tekerli ulasim araciymis gibi.

Motor olarak da ekipmanlariniz dahil butce mi xtreme max'e yetisiyor yoksa ekipman yokken mi? Ilk once ekipmanlarinizi (sadece kask degil her sey) tamamlayin sonra kalan butce ile motor bakin derim ben. Saygilarimla...

Ebru hanım, aracı ikinci el almayı düşünüyorum zaten hepsinin km'si de düşük sıfırdan pek farkı yok. Yorumunuz için teşekkürler.

Ekipmanlar hariç Max'e yetebilecek kadar bütçem var.
Öyle bilinçsizler gibi motoru al atletle dolaş asla yapmam.
Fakat ekipmana da 1.200 ila 1.500 civarında ayırabilirim.
Ne kadar uygun bilemiyorum. Sizler bu işin ustasısınız. Fikirlerinize ihtiyacımız var :)

Yine o nefret ettiğiniz başlık " Başlangıç Motoru hk." Yorum esirgemeyelim lütfen :)

Senelerdir şu başlama işini erteledim durdum... İki gün önce canıma tak etti artık ve ani bir kararla gittim A2 ehliyete yazıldım. :)
Sizi rahatsız etmezdim ama zamanı gelince gidip rastgele araç almak istemiyorum. Onun için fikirlerinize çok ihtiyacım var.

- 25 yaşındayım, 1.72 Boyum var, 72kiloyum.
- Belki iki zıt kutup olmasına rağmen Supersport ve Cross tipteki motorları çok seviyorum.
Ama supersportla başlama gibi bir lüksüm bulunmuyor maddi açıdan. Yoksa aklımda CBR 125 vardı.
- Şuana kadarki tecrübem sadece ve sadece 49cc lik Mobylette'den ibaret. O da küçük bir ilçede kullandım bir kaç ay :)

- Bütçem ise tam da Mondial Extreme Max 150'e ulaşabilecek düzeyde. Bu motoru çok beğendim, çok videosunu izledim. Fiyatları da uygun geldi.

- Açıkçası YBR 125, CBF 150 pek istemiyorum. Hele Scooter'a hiç bulaşmak istemiyorum.
Cross istiyorum ama, belki de %95 Şehir içi kullanacağım. Ne kadar uygun olur bilemiyorum.
Başlangıç için bu motoru önerir misiniz? Ayrıca ikinci el almayı düşünüyorum.
Misalen; 2015 sıfır almaktansa 2015-2014 5000km bile devirmeyen motorlar var.
- Ayrıca bu motor dışında, ekipman olarak 1200 ila 1500 arasında bi mebla ayırabilirim. Yeterli midir?
Motorları yine araştırdım biraz ama ekipman konusunda sıfır bilgiye sahibim.

Çok uzun oldu Oğuz kağan destanını geçtim kusuruma bakmayın. Saygılarımla... :)

başlangıç için ss yada cross makina çok zor olur.
istanbul trafiğinde pişmeniz lazım, kullanımı kolay pratik hafif bir motor tercih etmen lazım.

yeni başladığın için (mobylette pek sayılmaz yıllarca kullandım) düş kalk olayları olacak illa. parçası uygun olması da tercih sebebin olması lazım.
scooter daha sağlıklı olur ama anladığım kadarıyla gözüne hitap eden bir motosiklet arıyorsun. ybr cbf harici olacak.

bütçen hakkında bilgi verirsen farklı marka ve model önerileri olabilir

başlangıç için ss yada cross makina çok zor olur.
istanbul trafiğinde pişmeniz lazım, kullanımı kolay pratik hafif bir motor tercih etmen lazım.

yeni başladığın için (mobylette pek sayılmaz yıllarca kullandım) düş kalk olayları olacak illa. parçası uygun olması da tercih sebebin olması lazım.
scooter daha sağlıklı olur ama anladığım kadarıyla gözüne hitap eden bir motosiklet arıyorsun. ybr cbf harici olacak.

bütçen hakkında bilgi verirsen farklı marka ve model önerileri olabilir

Sağol hocam yorumun için, ekipman hariç motora 4.000 ayırabilirim en üst sınırım bu.

Sağol hocam yorumun için, ekipman hariç motora 4.000 ayırabilirim en üst sınırım bu.

o fiyat aralığında pek bir seçenek yok. aynı yollardan geçen biri olarak söylüyorum..
bionikle başlayan tutku devam edince bende uzun süre araştırdım ettim.

ybr cbf standart iki motor oldu. bunlar harici şu anda kullandığım Z-One S 180 cc yi buldum.
kullanımı rahat parçası uygun yakıtı ekonomik servis ağı yaygın mondiale göre gayet başarılı olmuş bir göz at derim

Ybr falan istemiyorum demissiniz ancak ne kadar ekmek o kadar kofte malesef... O fiyatlara onerilebilicek motorlar ybr cbf tvs turevleridir. Tvs apache'ye bakabilirsiniz tipi belki hosunuza gider en yakisikli commuterdir kendisi(bence). Bu arada kendim 178'im Max'e rahat oturuyorum siz de alcaltma kitleriyle rahat edersiniz diye dusunuyorum. Gonlunuzde varsa bi Max alin baslayin. Ancak ben sizin yerinizde olsam Tvs Apache alirdim. Max'in parcalarini cok kaliteli bulmadim acikcasi...

Ekipmana ayirdiginiz butce ise yeterli bi butce. Kask 450-500 bandinda olsun geri kalanlar icin en ust kaliteye ihtiyaciniz yok simdilik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar