Yine motorcular ve öteki sürücüler üzerine... / Haşmet Babaoğlu

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
hasmetbabaoglu.jpg

Yine motorcular ve öteki sürücüler üzerine...

Çok acı bir trafik kazasının ardından bu ülkede başka sürücüleri böcek gibi gören, hatta motosikletliye trafikte varlığı anlam taşımayan bir yaratık gibi bakan sürücüler var? diye yazmıştım hatırlayacaksınız.

İstanbul gibi bir şehirde onca yıl yaşamış biri olarak artık kesin karara varmıştım ki asıl korkutucu olan arabalar değil, o arabaların içindekilerdi.

Motosikletliler hemen anladılar beni.

Çünkü bu gerçeği trafiğe çıktıkları her gün, her saat yaşıyorlardı.

Fakat itiraz edenler de oldu. Onlar yazımı motosikletlilerin çok dikkatsiz olduklarını ve kuralları hiçe saydıklarını unutuyorsunuz diyerek eleştirdi.

Oysa trafik sorunu iki taraflıdır.

Birincisi, kuralların ihlali ve suiistimaliyle ilgilidir. Bu açıdan sıkı denetim, önlem ve cezalandırmada kararlılık, çözümün başlangıcıdır.

İkincisine gelince, o da sosyal psikolojimizin ve yaşam kültürümüzün (kültürsüzlüğümüzün demek daha mı doğru olur acaba?) trafiğe yansımasıdır.

İşte motosiklet cinayetlerinden söz ederken kastettiğim işin bu zor tarafıydı.

Yoksa, kim şehrin en işlek caddesinde solan sağa, sağdan sola şerit değiştirip duran; sokak aralarından ok gibi caddelere fırlayan motosikletlilerin trafikte sorun çıkartmadığını iddia edebilir?!

Daha geçen gün üç motokurye tam önümde birbirlerine çarpıp yere saçıldılar.

Düşünün!..

Zincirlikuyunun orta yerinde, etraflarında başka bir araç yokken...

Sırf akıllarına estiği gibi motor sürmeye çalıştıkları için hayatlarını tehlikeye atıverdiler!

Fakat tekrar vurgulamak isterim ki direksiyon başına geçen insanımızın zihniyetini ve oradaki tehlikeli gelişmeyi daha çok önemsiyorum.

Çünkü motorcu değilim, tanık olmaktan yoruldum:

Bir motosikletli görünce içindeki gizli katil uyanıveren sürücülerin sayısı inanılmayacak kadar çok!

Kabul edelim, ruhundaki bütün yamuklukları trafikte ortaya dökmekten kendini alamayan hasta bir toplumda yaşıyoruz.

Zabıta önlemleriyle ortadan kaldırılamayacak kadar derin bir sorun bu!

Anlatmak istediğim de o!

Lafı bulandırmayalım lütfen!
9.jpg

Haşmet Babaoğlu / Vatan
[email protected]

Haşmet Babaoglu dogru düşünen, akıllı bi insan. Yine bilinçli bi yazı yazmış tebrik ederim. Trafikte herkesin önceligi saygı, sevgi ve hosgoru olmalı. Insanlar bu anlayısla hareket etse kurallara zaten gerek kalmayacak, duzen kendiliginden kurulacak. Tabi boyle bisey bu ulkede olur mu, hayır olmaz, malesef.

Haşmet Babaoğlu yine döktürmüş.inşallah yazılarının devamı gelir.köşe yazarları şu konuya biraz daha eğilseler,önem verseler bişeyler yapılabilecekmiş gibi geliyor bana.

H. Babaoğlu duruma farklı yorumlar katabiliyor. Sosyoloji eğitiminin artılarıdır belki... Konuyu iki taraftan da ele alması güzel bence. Hem motor kullananlara hem de kendisi gibi araba sürenlere bakıyor. Her zaman tarafsız yorumları daha çok önemsiyorum. Çünkü; empati kurmayan - kurmak istemeyen bir toplumdayız maalesef.

adamın ellerinden öper +1 derim ne denir.
daha çok yazı çıksın , daha çok okunsun bazı yazı yazan yazar motorcularımız
sadecekendileri yazmasın arkadaşlarınıda bu yonde en az ayda bir yazı yazsın diye teşvik etsin
okuya okuya adam olacaz .

Bence bu adamın ruhunda motorculuk var, zamanın da almak istemiş alamamış, şimdi de bizi korumaya çalışıyor :)

ben motosiklet kullanıcısı olmama rağmen araba kullanırken öyle bilinçsiz motosiklet sürücüleri ile karşılaşıyorumki.ben dikkat etmesen bir kaç kaza yapmam içten bile değildi.tabi daha evvel motosiklet kullanan kişiler bu konuda daha dikkatli oluyor motorcuyu daha iyi anlıyor.haşmet babaoğlunun yazısı gerçekten güzel olmuş.bence bu konuya diğer köşe yazarları da yer ayırsa diğer arkdaşlarımın dediği gibi çok güzel olur.

Haşmet Babaoğlu, isminin ilginç gelmesindenmidir nedir aklımda kalan bir yazar. Kendisini pek takip etmesemde. Bu yazısındaki nesnel yaklaşıma kaskımı çıkarırım. Empati geliştirebilen birisi olduğu ortada, motorcu olmasa bile onlar adına düşünüp fikir geliştirebilmiş. Kendisine teşekkürler ederim.
Biz motorcuların içindeki yanlış insanlar ne yaparsak yapalım olacaktır elbette. Fakat bizler çoğalıp, doğru düzgün motor sürmeye ısrarla devam edersek, Yanlış Motor Sürücüleri azınlıkta kalan gülünesi figürlere dönüşecektir.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:)

Bence bu adamın ruhunda motorculuk var, zamanın da almak istemiş alamamış, şimdi de bizi korumaya çalışıyor :)

Yakında gezilerimize gelmeside yüksek ihtimal.Hatta biz çağıralım bence.

Motorcuda bu yurdun insanı.Nasıl otomobil kullanıcıları arasında manyaklar doluysa motorcuların içindede var.Bizim dezavantajımız kaportamız yok.Bazı iktidarsızlar başkalarına birebir yapamayacaklarını maşa(araba) kullanarak bize yapmaya çalışıyorlar.Eğitimle düzelmeside çok zor görünüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar