yine motor kazası....

http://www.haberler.com/kucukcekmece-de-motor-kazasi-1-olu-2964659-haberi/
bizim arkadaş görmüş üzerinde gazete kağıdı yerde öylece yatıyor demişti, gören arkadaşda tam motor alma arefesindeydi ve vazgeçti.
kaskı bir tarafa fırlamış kazada, rahmetli arkadaş sanırım kask ı bağlamamış :(
Allah ailesine sabır versin.

bu tarz haberleri pek paylaşmam ama bu konuya parmak basmak için yazıyorum ;

ŞU KASKIN ALTINDAKİ BAĞ SÜS OLSUN DİYE DEĞİL, KASK KAFAMIZDAN ÇIKMASIN DİYE. KASK I KAFAMIZA SABİTLEMEZSEK EN UFAK Bİ DÜŞMEMİZDE FIRLAYIP GİDİYOR!!!

Mutlaka alttan bağlayın kaskı bizzat tecrübe ettim.İlk motora başladığımda yaptığım kazada çarpmayla çıkması bir oldu saniyelik olay.Allah'a şükür kafama birşey olmamıştı.Ogün bugündür alttan sıkı sıkı bağlarım , hata işte ben kurtuldum fakat arkadaşın ölümüne mal olmuş.Allah korusun hepimizi.

çok kötü görüntüler..
allah rahmet eylesin..
bide bişey sorucam arkadaşlar neden rahmetli arkadaşın cenazesini 112 morga kaldırmıyor cenaze ekibinin görevi midir bu?
bilmediğimden soruyorum..
acılı ailesine allah sabır versin.

çok kötü görüntüler..
allah rahmet eylesin..
bide bişey sorucam arkadaşlar neden rahmetli arkadaşın cenazesini 112 morga kaldırmıyor cenaze ekibinin görevi midir bu?
bilmediğimden soruyorum..
acılı ailesine allah sabır versin.

112 olay yerinde hayatını kaybedince almıyor cenaze ekibi çağrılıp aldırtılıyor aynı apartmanda oturduğumuz komşmuz kalp krizi geçirerek vefat etmişti 112 almadı camiden cenaze aracı çağırtılıp aldırtmışlardı

buda arkadaşn face hesabı

https://www.facebook.com/orcun.sevinc

Son düzenleme:
112 acil, kaza yerine ulaştığı zaman, eğer kazazede hayatını kaybetmiş ve geri döndürülemiyorsa, yetkili birimlere haber vererek cenazeyi orada bırakır.
112 acil servisin görevi acil durumda olanlara yardım götürmek olduğu için cenaze ile ilgilenip hayatta kalmaya çalışan başka bir kazazedenin çok değerli bir kaç dakikasını harcamaz.

Biraz soğuk ve sert bir açıklama ama... bunu bana yapan bir 112 acil personeli.
Bizim görevimiz hayat kurtarmak, ölen kişi için bir dua okumaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok... dedi...

k.çekmecede olduğunu okuyunca bi anda içim cız etti tanıdık biri çıkıcak diye.allah rahmet eylesin
arkadaş 1000rr ın var ls2 kask takıyosun daha ne diyim o kask zaten 100km hızdan sonra kafada durmazki kaza anında korusun

gazetenin yazdığına görede motor arkadaşınınmış, benim kişisel fikrim motor kimseye ödünç olarak verilmemeli, heleki SS motorsa!!!
motorunu vermezsen arkadaşın 2 gün trip atar sonra unutur gider, ama motorunu verirsen Allah korusun böyle bi durumla karşı karşıya kalırsan ömür boyu vicdan azabı çeker durursun.

gazetenin yazdığına görede motor arkadaşınınmış, benim kişisel fikrim motor kimseye ödünç olarak verilmemeli, heleki SS motorsa!!!
motorunu vermezsen arkadaşın 2 gün trip atar sonra unutur gider, ama motorunu verirsen Allah korusun böyle bi durumla karşı karşıya kalırsan ömür boyu vicdan azabı çeker durursun.

Çok doğru, zaten at, avrat, silah bunların üçü emanet verilmez.

k.çekmecede olduğunu okuyunca bi anda içim cız etti tanıdık biri çıkıcak diye.allah rahmet eylesin
arkadaş 1000rr ın var ls2 kask takıyosun daha ne diyim o kask zaten 100km hızdan sonra kafada durmazki kaza anında korusun

farz edelim ki kemerini bağlamıştı,peki arkadaşlar sizde ls2 kaskların okadar kalitesiz korumada yetersiz olduğunu düşünüyormusunuz?

LS2 kalitesi itibari ile kaza anında korumaya rahatlıkla yetebilecek bir kasktır... burada yapılan hata kask kemerini bağlasa bile kendine göre sıkı ayarlamamış olmasıdır.. kemer takılı olsa bile çoğu kişi boğazımı sıkıyo deyip bunu düzgün ayarlamaz bu nedenli kask kafadan çıkar...

Bu arkadaştada önceden HRC vardı fakat sattı deaha sonrasında büyükçekmeceden gelirken arkadaşının motorunu ödünç alıyor kaza hayabusa ile gerçekleşiyor diye bilgi aldım..

Allah gani gani rahmet eylesin......arkadakilere sabırlar ihsan eylesin....çok zor bir durum kardeşim..........

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun :pale:

Üzücü bir haber. Kalanlara sabır dilerim.

Takmadığınız (ya da doğru bir şekilde takmadığınız) kask sizi korumaz. Marka işlerine fazla takılmamak lazım yalnız, ECE 22.05 standartlarını karşılayan her kask yeterlidir.

Merak edenler için ECE 22.05 standartları.

farz edelim ki kemerini bağlamıştı,peki arkadaşlar sizde ls2 kaskların okadar kalitesiz korumada yetersiz olduğunu düşünüyormusunuz?
ls2 nin testlerden 4yıldız aldığına kesinlikle aldırış etmeyin özellikle yüksek hacimli motosikletler için son derece yetersiz bir kask.

Üzücü bir haber. Kalanlara sabır dilerim.

Takmadığınız (ya da doğru bir şekilde takmadığınız) kask sizi korumaz. Marka işlerine fazla takılmamak lazım yalnız, ECE 22.05 standartlarını karşılayan her kask yeterlidir.

Merak edenler için ECE 22.05 standartları.

ben bu konuyu çok araştırdım, kimine göre 22.05 standartı dayanıklılık için yeterki, kimine göre değil... Bana göre 100 km hızın üzerinde bu tarz kasklar kullanılmamalı. Ucuz kasktada aynı belge var pahalı kasktada diye düşünmemek lazım, Ferrari arabada 4 tekerlek, Şahin de... Ferraride araba yapmak için çeşitli standartlara uyuyor, Şahinde...
Örnek biraz saçmada gelebilir ama ben böyle düşünüyorum.
hadi şimdi sağlamlığıda bir yana bırakalım, otoparktan rasgele bir motorun üstünden kask aldım markasını hatırlamıyorum,ama bilindik kasklardan.
kaskım yanımda olmadığı için takmak zorunda kaldım.Ortalama 100 km hızla gittim.kask ın rüzgardan kafamı bi o tarafa bi bu tarafa itişinemi, o sanki kafamın içinden uçak geçiyormuş gibi ses çıkarmasınamı, boynumda yaptığı ağrıyamı yanayım.
Kaliteyi parayla alırsınız, ucuza kalite yok arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar