Yine benzinim bitti yine bir motor çekti .

yaklaşık 15 gün önce göstergemi kırmızıda geçen bir hayvan kırdığı için ve malum kanuni yedek parça bekletme olayı yüzünden ne kadar benzinim kaldığını göremiyorum . Tam ümraniye den 2 köprüye indim bu kimyasal madde falan olan yere gelirken benzinim bitti . geri dönsem biton yol gisem gidilecek gibi değil tam motordan indim itmeye başlayacağım birde ybr 125 ile kurye bir abi durdu hayırdır dedi benzim bitti dedim hiç oyalanmadan top case den bir ip çıkarıp bağladı beni kavacık çıkışına kadar çekti. 34 ab plakalı ybr 125 in sahibine buralardaysa teşekkür ederim bu gün çok büyük bir dertten kurtardı beni .

motordaki benzini takip etmiyor musun ben mesela bugun benzin aldim 200 km rahat gidicem yardim edene hll olsun

abi oturağın altında bir yer varsa oraya sıkıştır. ben de 250 ml şişeye koymayı düşünüyorum anahtarlık yeri var akünün altında tahminen 8-10 km götürür bu da bana rahatlıkla yeter malum bende de gösterge yok yolda kalırsam itme durumu olmasın köyde kalmıştım bi kere arkadaş denk geldi onlara gidip benzin aktardık geldik de öyle kurtardım durumu :)

motordaki benzini takip etmiyor musun ben mesela bugun benzin aldim 200 km rahat gidicem yardim edene hll olsun

Az çok kestiremiyormusun abi sayaçtan, ben Honda CB' de doldururdum benzini, 500/550 km yedeğe geçmeyeceğimi bilirdim mesela... :silent:

Birde yedek yok mu :silent:

Benimde bitmisti bi ara benzinim

Kakalamayla benzinciye gitmek dert

Depoyu bi salladım musluktan benzin gelir gibi oldu

Bende marsa basıp oyalanmadan benzinciye girdim

Tam benzinciye girecekken motor tekledi ama benzinciye varmıstım artık :cherry:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
aslına bende bir ip tutsam iyi olur birine denk gelirsem bağlar çekerim ip falan olmadan yardımım dokunmaz...

Az çok kestiremiyormusun abi sayaçtan, ben Honda CB' de doldururdum benzini, 500/550 km yedeğe geçmeyeceğimi bilirdim mesela... :silent:

Birde yedek yok mu :silent:

Rezerve yok phantom 180 de göstergem kırıldığı için hiç bir şey takip edemiyorum .

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:01 ----------

aslına bende bir ip tutsam iyi olur birine denk gelirsem bağlar çekerim ip falan olmadan yardımım dokunmaz...

Aynen bende bu gün bir ip koydum ilk iş hatta akşam bir tane chapper çektim çocuk fikirtepe de Moto colours diye bir yere sibop ayarı buji değişimi akü değişimi falan yaptırmış yeni çıkmış yolda kalmış .

Yola çıkmadan depoyu şöyle bir sağa sola sallayıp, sese göre benzin durumunu kestirebilirsiniz.

benimde başıma geldi sabahın 6.30 zunda işe giderken herzaman selenin altında 250 mm litrelik pet şişe ile benzin taşırım 1 gün önce motor servisteydi akşam aldım kontrol etmedim serviste depoya doldurmuşlar.benzin bitin ce rahat bir şekilde seleyi kaldırdım şok oldum şişe boş 1300 metre benzinciye kadar ittim.avcıları bilenler bilir ambarlıda boş bi tarla var onun altında yol geçiyor orda .buralarda benzinciler şişe ile benzin vermediklerinden itmek zorunda kaldım .kabus gibiydi

karbüratörlü motorlarda jikle çekerek gidiyoruz biz haberiniz olsun ve duran kurye abiyede helal olsun...

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Genelde cg kullananlar depoyu açıp sallar bakarlar benzi,ne hiç görmedin heralde :D bi ara hangi cg idi hatırlamıyorum yakıt göstergesi orjinalinde yoktu :D

karbüratörlü motorlarda jikle çekerek gidiyoruz biz haberiniz olsun ve duran kurye abiyede helal olsun...

Biraz daha giderdim belki ama benzinliğe kadar çok zor .

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------

depoya üflemekte bazen işe yarıyor

İnş denemem gerekmez :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:52 ----------

Genelde cg kullananlar depoyu açıp sallar bakarlar benzi,ne hiç görmedin heralde :D bi ara hangi cg idi hatırlamıyorum yakıt göstergesi orjinalinde yoktu :D
Sallıyorumda ne kadar kaldığı anlaşılmıyor birde bazen unutabiliyo insan .

çok motror iten arkadas göruyorum ey vatandan 5 tl lik fazla benzin koy ne olcak sonucta bınıyosun ona 1 kere motorumun benzını bıttı oda ılk aldıgım motordu 5-6 sene oluyor ve bitme nedenide tamırcı ıcınden benzın almıs hesaplar uymadı o yuzden

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben petrole girerken benzinim bitmişti bi sefer :D

yaklaşık 15 gün önce göstergemi kırmızıda geçen bir hayvan kırdığı için ve malum kanuni yedek parça bekletme olayı yüzünden ne kadar benzinim kaldığını göremiyorum . Tam ümraniye den 2 köprüye indim bu kimyasal madde falan olan yere gelirken benzinim bitti . geri dönsem biton yol gisem gidilecek gibi değil tam motordan indim itmeye başlayacağım birde ybr 125 ile kurye bir abi durdu hayırdır dedi benzim bitti dedim hiç oyalanmadan top case den bir ip çıkarıp bağladı beni kavacık çıkışına kadar çekti. 34 ab plakalı ybr 125 in sahibine buralardaysa teşekkür ederim bu gün çok büyük bir dertten kurtardı beni .

İStanbul'da mot. kurye ^^CAN^^dır...:wiinkk:

Gösterge yanıp sönmeye başladıktan sonra 50 km daha gittim. (320 kmde yandı). Eve 40 km kalmıştı, normalde yetmesi lazım, bir depoyla 400km yapıyor normalde, fakat beni çeken bir motor olmazsa diye 20 liralık benzin aldım :) Herkese tavsiye ederim benzin bitmeden benzin almayı :D

Bende benzin göstergesi hiç yok. Ama 5 lt/100 km yaktığını bildiğim için ona göre aldığım benzinin ne kadar götüreceğini biliyorum. Örneğin 20 tl ye 80 km gidebiliyorum. Trip1 den takip ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar