Yılların Motorcusuyum...HONDA Tongaya Getirdi..

abooo honda bayısını arayıp sovmedıgın kalmıs abı :mrgreen:

benim motorunda (cbr 125) engine stop tuşu var mı

bi kaç haftadan beridir çalıştıramıyorumda motoru acaba böle bi tuş var da ben mi görmeden bastım

Metehan, moralim bozuktu bugün, seni okudum neşem yerine geldi. Sen çok yaşa emi... :) :)

Abilerim ablalarım, o düğme çok mühim. Motoru onunla istop etmeyi alışkanlık haline getirirseniz acil durumlarda eliniz otomatik ona gidecektir.

Seni Allah'ın Pandası seniiiii:mrgreen:

Kontra bir yımrık ile yine Honda'yı övmeyi becermişin yaaa, diyeceğim bişi yok bu hususta:queen::queen:

Şaka elbet ama, Handro arkadaş hepimizin içdürtülerinde olan önemli bir noktayı koymuş ortaya:cat: Hep şöyle yaparız, aslında hep böyledir, zaten bu hep böle... gibi alışkanlıklar ediniriz yaşamımızda. Sanırızki bu değişmez bir kural:) Hakkında düşünmeyiz, kafamızı yormayız. Böyle bir durumda kalınca da bazen afallarız. Ben bir hatıramı naklederek Handroya destek çıkayım:

Tarihin gördüğü en iyi 2. Mühendis olarak X gemisinde çalışıyordum. Ana Makinenin 2 pistonunu Bengladaş te sökmüşüz,bağırsakları dışarıda yani. Bengladeş öyle bir yer ki, her zaman her an soyuluyoruz ve artık canımızdan endişe etmeye başlamışız kaldığımız 70. günde:pale: Güvertedeki çelik mapaları bile söküp götürüyorlar ve nöbetçiler diktiğimiz halde soyulmaya engel olamıyoruz:pale:
stress adam boyu. Veee, o gecenin sabahı, biri kamarama daldı (Bizim vardiyadaki gemici) ''çaaarrrkkçııımm, pervaneyi çalıyorlaaaarrr'' diye hıraşladı kamaranın ortasında:silent: Ben uyku sersemi afedersiniz çamaşır ile kendimi makine kontrol odasında buldum ve bir yandan da bağırıyorum: '' makineye haaaaava verin, start edeceğiiiiim''.. Amacım makineyi çalıştırıp pervaneyi çevirip, kırkızları Yok etmek ya da kaçırmak:mrgreen: ^. çarkçı acemi çucuk geldi ve şunu dedi: ''Çarkçım, pistonlar dışarıda:silent:nasıl start yapacağız'':mrgreen:
O an Dumurların en büyüğünü yaşamıştım. Aklımca tüm gemiye rezilül rüsvaa olmuştum:mrgreen: Neyse, koştuk güverteye ve bu kırkızların gerçekten pervane etrafında uğraştıklarını gördük ama asla 5 metre çapında ve yaklaşık 5 ton ağırlığında pervaneyi sökmek için değil:p Adamlar, Tutya dediğimiz alaşım parçaları çalıyorlar çekiç ve keski yardımı ile. Bizi görünce, sallarının ipini çözüp akıntı yardımı ile uzaklaşıverdiler, biz kafalarına kafalarına fırlattığımız hurda civatalar ile kaldık:mrgreen:
Kendimi asla affetmedim:mrgreen:

Allah'ın Pandası seniiii:mrgreen::cat: Honda farkedilemeyen Stop düğmesi Ondaaaa:mrgreen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ürkünç bir anı, Bengladaş'lilerden(böyle yazıldığına emin değilim) soğuttun beni be Muzaffer abi, çil yavrusu gibi dağılmaları bile ürkünç geldi:queen:

Ürkünç bir anı, Bengladaş'lilerden(böyle yazıldığına emin değilim) soğuttun beni be Muzaffer abi, çil yavrusu gibi dağılmaları bile ürkünç geldi:queen:

AYE kardeşim, çil yavrısı değillerdi, gerçek ÇİL:mrgreen:

Düşünsene 200 kadar yamyam, Ambar boşaltma işçisi olarak gemi güvertesinde yaşıyorlar 70 gün, her gün hepsi yedekleri ile vardiya değişimi yapıyolar, ceplerine, yere dökülen pirinçleri doldurup evlerine yemek olarak götürme amaçları var:silent: 32 kişi, normalde tersanede 100.000USD yapılabilecek bir sintine temizliği işini, 15 günde yaptılar, bedeli sadece 2 koli(24 ten 48 adet) efes birası+30USD+300Litre yanık motor yağı+200kg hurda demir:silent: Güvertede yaşayan güruh, çadır kuruyor ve tavu+keçi+iri fare besliyorlar, yemek için:silent: Eğer kapıları yanlışlık ile açık bırakırsanız, bu alışkanlıklalrını kamaranızda uygulamaya devam ediyorlar:mrgreen:

Yani, MeteHandros kardeşime ek olarak yazdım: bazen en iyi bildiğimiz şeyler bile bilmediğimiz bir şeye dönüşüveriyor:) Motorcular: Dikkaatt, dikkat,dikkat:cat:

çık çık çık METEhan abım senden beklemezdım :D:D:D o bısey deıl ıhsanhakan babada aynısını yaptımı yaptı o bıse deıl o motoru bana bı ıtekledı aboo :D aksam sırt ustu yerde yatıom :D allahtan tamırcı vardı yakında :D gıttıkte akude makude sorun yokmus dısarı cıkınca dedıkı ula usaklar ben stop dugmesını basmısım dıe bende orda bı ahhhhhhhhhhh cektım :D nnese anlaytan anladı :D

Ya Selçuk sus kimseye söyleme be :queen::queen::queen:
O akşamı düşündükçe bi taraftan gülüyor bi taraftanda Selçuğa üzülüyorum.Arkadaşlar ben motoru Taksim meydanında bizim ofisin yanına bırakmıştım,orda çocuklar motoru kurcalarken off düğmesine basmışlar herhalde o akşamda Çamlıcada buluşma vardı,İst.Burak ve Selçukla Taksimde buluştuk,o da ne bizim motorda tık yok,Selçuk hadi dedim,başladı itmeye,vurdurucaz motoru ama hiç oralı değil bizimki,hadi ordan Dolapdereye indik tamirciye,adam akü bitmiş dedi takviye yapacağı sırada düğme gözüme ilişti çaktırmadan dokundum bizim küheylan şahlandı hemen,tamam dedim gidene kadar kendini toparlar:pama çıkınca dayanamadım söyledim bizimkilere gerçeği,o an Selçuk düşecekmiş gibi olmuştu:queen::queen::queen::rendeer:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Düşünsene 200 kadar yamyam

Güvertede yaşayan güruh, çadır kuruyor ve tavu+keçi+iri fare besliyorlar, yemek için:silent:

Iyyy demekle beraber, benim fikrim geldiiiii:cherry:

Ben şimdi farelerden tiksinme kaynaklı olarak çok korkuyorum ya, böyle sokağıma işyerimin önüne felam birer tane bangledeşli bağlasam diyorum, karın tokluna çalışsalar:queen:

Füreksi panda heyvanı' Alıntı:
...hemen Beşiktaşa uçtum düğmeyi açıp motoru stop etmişim...kafamdan çıkmış bu özellik...yani kendi hıyarlığımmış iyimi...:queen:

Hondacılara selam olsun...Honda Sizi Asla Üzmez...:cat:

maceranın sonu böyle bitmeseydi (sebep bu salaklık olmasaydı) bu topiği açmazdın zaten. :bounce:

sondaki mesaj da, reklam kokan hareket olduğunun resmidir. :bounce:

neyse geçmiş olsun...

metehan bey yazmayım dedim ama dayanamadım yine senki nasıl oluyorsa YILLARIN motorcusu daha düne kadar erhanın ve bilimum motorcunun motoruna secde ( tövbe tövbe ) ederken bu gün motorcu oldun daha geçen sene KLAVYE motorcusuydun bastırtma bana eski resimleri çizilmesin KARİZMA biz senin motorcu olacağım diye metroya kask la bindiğin günleri biliriz :queen:sakın aksini iddaa etme daha öğreneceğin çok şey var SAĞDAKİ FREN SOLDAKİ DEBRİYAJ :p

Iyyy demekle beraber, benim fikrim geldiiiii:cherry:

Ben şimdi farelerden tiksinme kaynaklı olarak çok korkuyorum ya, böyle sokağıma işyerimin önüne felam birer tane bangledeşli bağlasam diyorum, karın tokluna çalışsalar:queen:

Sen kapının önüne bir Bengladeşli koy, haşerat bile görmezsin ömrün boyu, o kadar diyeyim:mrgreen:

Allah kimseye o kadar yoksulluk vermesin:pale:tarım yok, toprak yok, sanayi yok, doğal kaynak yok.... 150 milyon insan sefil:pale:

Sonuçta Pervaneyi çalıyorlar nidasına verdiğim refleks Handro'dan aşşağı kalmaz:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok enteresan geldi bana düğme stop konumdayken nasıl olurda marş basar yani motora elektrik gelmemesi gerekir bırakın marşı,sinyaller korna vs hiçbişey çalışmaması lazım benim Aprilia'da asla böyle bişey olmaz demekki hondanın böyle, normalde düğmeye bastınmı motor stop eder ve marş asla basmaz.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Aslında o anahtar yani sanırım kanımca motordan çokta anlamayan hırsızları yavaşlatmak için konulmuş, baksana yıllardır kullanan sahibini bile keko vara vara durumuna düşürebilmiş:p

hehe abi ytazmıssın ya toplu gezide olsaydık nolurdu rezillik diye cidden rezillik olurdu abi :queen:

kopmak lazım bu olaya bu olay b,zede çok oluyo abi unutuyos ama sonradan aklımıza geliyoooo :p:p:p

ilk motorumu aldıgım gun okulun onunde fiyakalı fiyakalı duruyodum arkadasım geldi sunu bi çalıştır dedi. 4-5 kere bastım yok olmuyo bisi, yandan sadece sima olarak tanıdıgım bi cocuk dugmeye dokundu olayıda caktırmadı bişey demedi bastım marsa çalıştırdım =)

Sanada oyle cin biri lazımımısm =)

Ehehe Mete abi bu konuyu bize değil de motoru kaktıran abilere bi söyle istersen :mrgreen::queen:

alem adamsın metehan abi, valla ilk duydugumda bende şaştım, ama benim o alet o işi görmüyo artıkın,ben istemem öyle motor stop dügmesi felen,devre dışı bırakıp dörtlü yaptım oraya hemde orjınal oldu valla basıyon dörtlü yanıyo.
ne işe yarıyor,tabi bazen yolda kalmana yarıyo sende dörtlü baglat oraya boşver motor stopu adam anahtar koymuş oraya boşuna mı koymuş.

sen ne diyon abi aynı tongaya bende düştümm , bigün digiboy_26 abimle kütahya ya gidiyoz ist yol ayrımına geldik 4 yol ağzı durdukk benim motor stop ettii , bismillah dedim noluyo gece bide,,bir iki marşa bastım yok çalışmıor.. hemen soğuk bir ter b oşandı sırtımdannn elimde de kar eldiveni denilen kalın bi eldiven var hissetmemişim engine off düğmesine deydiğimi bi baktım ona deymişim nasıl sevindik sinan abiyle , :queen: sonra ver elini kütahya, :wiinkk: hatta akşam akşam kütahya diye topik açmıştık gezi yazılkarında işte o gezide olduı ne olduysa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar