90-91 yaz'ı , orta okul arkadaş ziyareti , welser ( pinokyo demeyin kavka ederim ) piskilet ile köyüne ziyaret , mesafe 6 km , yol stabilize toprak toz .
Eve dönerken yol kenarında " sarı "( yöremde en zehirli yılan olarak nam salmıştır):5 parlak uzun bi nesne ( veled aklı , altun zincir , kemer vb ) yanına pedal ve göbekten füreni bi kodum , o'da kafasını bana çevirip tıslaya tıslaya hücuma geçti , 20 - 30 metre sonra yoklamak için arkama baktığımda haalen peşimde ve tahminen 10 metre gerimde idi namussuz , 6 km'yi piskilet ile stabilize ve tartla/kuru dere geçerek sanırım 7-8 dakikada aldım süratimi hisab edin , bende bu enduro dürtüm nerden geliyor diyordum ahh hatırladım , jojukluga inmek gerekliymiş hakikaten ^^.
Kıssadan hisse , sıcak havalarda aman dikkat , bilhassa endurocu motodaşlar yorulup soluklanmaya her gölgeye kontrolsüz toto koymayın Bir dost.