YGS'de şifreli cevap anahtarıyla kopya iddiası

Ben direk geçiş yapıcağım için hazırlanmamıştım sınava pek kasmadan girdim,ama emek harcayıp 1-2 hatta 3-4 senesini veren arkadaşlara gerçekten yazık olucak.

Dip not : okumaya üşenen olur ise alt kısımdaki örneklere bakarak olayı kısaca kavrayabilir.

Artvin'de bir avukat ve bir dershane yöneticisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda en az 100 sorunun belli bir formüle göre cevaplandığında rahatlıkla çözülebildiğini belirlediklerini ileri sürdü. Belirlenen bir formülle özellikle matematik testinde soruların tamamına yakınını doğru çözmenin mümkün olduğu vurgulandı.
SIFIR HATAYA YAKIN SONUÇ

Artvin'de avukatlık yapan Ayla Varan, sorularda şifreleme sistemi olduğu konusunda aldığı duyumun ardından tüm soruları tek tek incelediğini belirterek, şu iddiada bulundu: "Cevapları rakamsal olan sorularda bu şifreleme sisteminin hatasıza yakın uygulandığını gördüm. Sisteme göre cevap şıklarındaki rakamlar küçükten büyüğe göre sıralanıyor. Eğer çakışan varsa doğru cevap çakışan rakamın bulunduğu şık oluyor.
37 SORUNUN CEVABINA BÖYLE ULAŞILABİLİYOR

Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt 'E' şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."

Ayla Varan, ayrıca bazı Türkçe sorularında da alfabetik şifreleme olduğunu tespit ettiklerini öne sürerek, "Öğretmen arkadaşlarımız sorular üzerinde çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.
ŞİFRELEME İDDİASI

Artvin Sınav Dershanesi kurucularından Fahri Akyüz ise, bir velinin başvurusu üzerine sorularda yaptıkları incelemede şifreleme formülünü tespit ettiklerini öne sürdü.

Akyüz, "Öğrencilerimizi bir yıl boyunca bu tür sınavlara hazırlıyoruz. Daha önce yaşanan onca olaydan sonra tedbirlerin alındığını görüyorduk. Ancak böylesi bir şifreleme ve formüle etme durumunun olacağını düşünmüyorduk. Öğrencilerin emekleri hiçe sayılmıştır. Tabi ki ÖSYM yetkililerinin konuya yanıt vermeleri ve açıklama getirmeleri gerekiyor" diye konuştu.
ŞİFRELEME NASIL ÇÖZÜLÜYOR?

Matematik testinde ağırlıklı olarak uygulanabilecek şifreleme yöntemini çözmek çok basit.
10 DAKİKADA ÇÖZÜLEBİLİYOR

40 soruluk matematik testi bu yöntem sayesinde yaklaşık 10 dakikada çözülebiliyor.

Şıklardaki rakamsal değerler o şıkkın altına küçükten büyüğe doğru yazılıyor.

Eğer bir şıkta rakamlar çakışıyorsa doğru cevap o şık oluyor.

Eğer hiçbir şıkta çakışma olmazsa genellikle E şıkkı doğru cevap olarak çıkıyor.

Eğer birden fazla şıkta çakışma oluyorsa doğru yanıt rakamsal olarak küçük değerin bulunduğu şık oluyor.
ÖRNEK SORULAR

Matematik Testi 4'üncü soru:

2011-2010+2009-2008+...+3-2+1 işleminin sonucu kaçtır?

A) 1004 B)1008 C) 1000 D) 1006 E) 1002

Formüle göre rakamları küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden sıralıyoruz.

Yeni sıralama: A) 1000 B) 1002 C) 1004 D) 1006 E) 1008 şeklinde oluyor.

D şıkkında 1006 rakamı çakıştığı için doğru yanıt D şıkkı olarak işaretleniyor. Cevap anahtarında da 4'üncü sorunun yanıtı D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 13'üncü soru:

Üç basamaklı bir doğal sayının sağına 3 yazılarak dört basamaklı A sayısı, aynı sayının soluna 2 yazılarak dört basamaklı B sayısı elde edilmiştir. A+B=9967 olduğuna göre üç basamaklı sayının rakamlarının toplamı kaçtır?

A) 12 B) 9 C) 15 D) 13 E) 11

A) 9 B) 11 C) 12 D) 13 E) 15

Rakamları bu şekilde küçükten büyüğe göre şıkların altına yeniden yerleştiriyoruz.

Bu soruda da D şıkkında 13 rakamı çakışıyor. Doğru yanıt cevap anahtarında da D şıkkı olarak veriliyor.

Matematik Testi 22'inci Soru:

Bir işi 5 kadın işçi 20 günde, 5 erkek işçi ise 30 günde bitiriyor. Buna göre, 2 kadın ve 2 erkekişçi aynı işi birlikte kaç günde bitirir?

A) 50 B) 30 C) 45 D) 40 E) 20

A) 20 B) 30 C) 40 D) 45 E) 50 şeklinde sıralanınca doğru yanıt B şıkkında çakışan 30'dur.

Cevap anahtarında da doğru yanıt B şıkkı olarak veriliyor.

ALINTIDIR.

Eğer bu kadarsa sadece, bence tesadüf bu olay. Zaten çok zor da değiller, yüksek oranda yapılmış olması muhtemel.

baya bi kazıkdı matematik.
bende haberi okumaya başlarken tesadüftür dedim ama 40 soruda 37'sinin böyle çözülebilmesi tesadüften çıkar kanımca

Asıl araştırılan konu başka şifreler de var ve sınavdan önce birilerine verilmiş ise sıkıntı var ama sınav esnasında oturup da böyle bişeyi kimse bulamaz, sadece bununla kalırsa tesadüftür ama diğer sorularda da şifre çıkarsa bilmem.

Vay be 55 dakikada zar zor bitirdiğim matematik 10 dakikada çözülebiliyormuş.
Arkadaşımın sınava girdiği bir sınıfta; kişiye özel poşetin içinde gelen açılmamış optik kağıt ve soru kitapçığının içinden cevap anahtarı çıkmış. Peki ben bunu nereden biliyorum çünkü cevap anahtarını gören akıllı, zeka küpü genç sınav başlamadan gözetmen öğretmenlere söylemiş. Çok ders çalışmış beyni sulanmış herhalde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------

Yalnız şöyle bir durum var. Sınavda birden çok kitipçık türü vardı mesela küçükten büyüğe doğru sıraladık diyelim. Aynı soruda bende d)90 şıkkı çakıştı cevap bu, başka bir kitapçıkta b)30 şıkkı çakıştı o zaman bir hata var demektir yanlış mıyım?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu işin çaresi var.Cevap şıkları tamamen kura yöntemiyle belirlenmeli.Bu da kameraya kaydedilip sınav sonrası görüntüler internetten yayınlanmalı.Böylece kimse sınavda hile yapamaz.

Vay be 55 dakikada zar zor bitirdiğim matematik 10 dakikada çözülebiliyormuş.
Arkadaşımın sınava girdiği bir sınıfta; kişiye özel poşetin içinde gelen açılmamış optik kağıt ve soru kitapçığının içinden cevap anahtarı çıkmış. Peki ben bunu nereden biliyorum çünkü cevap anahtarını gören akıllı, zeka küpü genç sınav başlamadan gözetmen öğretmenlere söylemiş. Çok ders çalışmış beyni sulanmış herhalde.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------

Yalnız şöyle bir durum var. Sınavda birden çok kitipçık türü vardı mesela küçükten büyüğe doğru sıraladık diyelim. Aynı soruda bende d)90 şıkkı çakıştı cevap bu, başka bir kitapçıkta b)30 şıkkı çakıştı o zaman bir hata var demektir yanlış mıyım?

tamamen otomatik denilen aday dağıtım sistemi istanbulda 6-7 okula sadece kız öğrencileri gönderiyorken (anahtar kelimeler haremlik selamlık) istediği adayları çok güzel oturtacağı açık değil mi

ekleme:
o değilde bu işte parmağı olan kim varsa
bu işten yararlanan kim varsa
yedi ceddinin yedi sülalesinin beli doğrulmasın
geberemeyip sürünsünler inşallah

iyide herkeste cevaplar farklı şıktaydı mesala bende 1006 a şıkkına denk gelmekteydi ama burada d şıkkında belkide 1 kitapta bu şekildedir onlara bir ayrıcalığı vardır onu bilemem

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
İyide diğer arkadaşalrın dediği gibi kitapcıklar aynı değil ki karışık. Yoksa değil mi?

herkesin sınav kağıdı değişik arkadaşlar. bu olay sadece basına dağıtılan kitapçıkta geçerli. 180 soru var ve hepsinin şıkları karıştırılıyor. mesela 1. sorudaki a)25 şıkkı sabitken aynı sorunun diğer şıkları ve bütün soruların şıkları sürekli değiştiriliyor. olasılık hesaplayacak biri varsa hesaplasın, şu an başım ağrıyor.

bana akpyi savundurttunuz ya, helal olsun:farao:...

ergenekonda bu işin içinde diyeceğim ama adamlar içirde, o zaman gizli güçlerin işi diyeyim bari hahahaha.. Bence bu iktidarı alaşağı yapılmak üzere bir komplo, seçimler yaklaşıyor ya, iktidarı yıpratma diye başlarlar yaygaraya, evet evet gizli güçler yaptı bu işi... Yakında ösym başkanı başlar bu tip demeçler vermeye nasıl olsa iktidarın borozancısı ya (bu gizli güçler lafına takmış durumdayım)

bu sene lise sonum sınava girdim gerçekten matematik zordu...keşke iptal edilsede geçem seneki sorular gibi kolay sorulsa ya...

Hiçbir rakam çakışmazsa doğru yanıt 'E' şıkkı olarak çıkıyor. Birden fazla çakışan varsa da cevap en küçük rakamın bulunduğu şık oluyor. Matematik testindeki 40 sorudan bu sistem uygulayarak 37 sorunun doğru cevabına ulaşılabiliyor. Ayrıca yanıtları rakamsal olarak verilen Sosyal Bilimler, Türkçe ve Fen sorularında da aynı formülü uygulayarak en az 50 soruyu daha rahatlıkla çözebilirsiniz."

eger böyleyse iyiymiş ama arkadasların dedigi gibi şıkların yeri farklıydı ozaman işler karışır
bakalım ne olacak bu işin sonucu

E şıklar kitapcığa göre farklıysa bunu yapan adam istediği adama istediği kitapcığıda denk getirebilir.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ÖSYM kopya konusunda sabikali.
Fakat bu sifre konusu bana da pek mantikli gelmedi.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu şifreyi çözecek adam 40 sorunun tamamını da yapar zaten

bu soruları kodlama olayı sınav sırasında ortaya çıkmış birşey değil zaten,sonradan böyle bir duyum alınmış ve kişilerce incelindiğinde duyumun doğru olduğu ortaya çıkmış,ee tabi bundan sınav öncesi haberi olan zat-ı muhteremler soruları çözmüştür kanımca.

şimdi matematik sorularına baktım, 37 soru değil ama 30-35 arası soru cillop gibi yapılıyor, yani ben o kadar yaptım.
cevaplar kitapçıklarda değişik olabilir ama bazı okullara sadece kız öğrencileri yollayan bu otomatik sistem bu şifreleri bilen elemanlarıda A kitapçığının olduğu sıralara oturtamazmı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar