Yetkili servise hiç bulaşmasam

Yetkili servislerden herkes illalah etmiş işçilik ücreti parça ücreti...motorun başına bi şey gelse kullancı hatası diyip vicdansızda topu kullanıcıya atıyorlarmış garantinin ne anlamı kaldı motor alırsam ki bu kazık fiyatlarla imkansız yetkili servise değilde motorcu esnafına bakımlarını yaptırmak istiyorum SİZ OLSAYDINIZ hangisini tercih ederdiniz

Yetkili servislerden herkes illalah etmiş işçilik ücreti parça ücreti...motorun başına bi şey gelse kullancı hatası diyip vicdansızda topu kullanıcıya atıyorlarmış garantinin ne anlamı kaldı motor alırsam ki bu kazık fiyatlarla imkansız yetkili servise değilde motorcu esnafına bakımlarını yaptırmak istiyorum SİZ OLSAYDINIZ hangisini tercih ederdiniz

ben servise giderdim benim mondial i motor yeniletirken bi tane arora geldi 14 bin bilmem kaç km yağ yakıyormuş tüm bakımlara gelmiş garantiden motor yenilenecek onay geldi parçalar sipariş edildi

parca fıyatları ve ıclık pahalı ama yapıcak bırsey yok ıkıncı el alırken satarken yetkılı servıs her zaman daha raht ıcıne sıner ınsanın ve hıc olmazsa elınde belgen olur bır aksılıkte parca degısımı vs. de

bi kere alıp ömürlük kullanmak istiyorum bir aksilik olmazsa satarsam isteyene sökmeden istediğin adamı çağır baksın derim zaten vergisi muayene ücreti sigortası ciğerimize saplanıyor

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
5 kere sıfır motor aldım. Hepsinin ilk bakım kilometresine kadar problem varsa servise gittim yoksa kendim yaptım bakımlarını. Servise vereceğim parayla malzemenin kalitelisini alıp bakımında kralını yapıyorum.

ilk bakıma götürmek yeterli bence bi sorun cıkarsa cıkar sonrada cıksa farketmiyor kullanıcı suclu hep genelde iyi servis bulmak zor kendin al yagını degiştir zor bişey degil bozulursada götür yaptırırsın her türlü ittiriyolar zaten :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şöyle bir durumda var.
bakımlarını kendiniz yaparsanız yada arkadaşınız servisinde yaparsanız vs normal servise gittiğiniz zaman adam size 5000 km bakımına gelmemişsin garantini iptal ediyorum gibi durumlar var.servisten başkası motora değerse bu durum çoğu serviste mevcut diye biliyorum.büyük sorunlar hariç açıkcası garanti bittiğinde servise götürmeyebilirim.

Motoruna göre değişir. Herhangi bir arızada karşılayamayacaksam servisi koşturabilirim. Zaten şu elektronik aksam en çok korkutanı, yoksa karbüratörlü ortalama bir motosiklette servise vereceğiniz para yerine daha kaliteli yağ alır koyarsınız. Aksesuarına gider, lastiğine gider. Yarın öbür gün arıza olursa en fazla 70-80 tl ye halledilir. O zaman ne diye işine özen göstermeyen ustaları koşturayım ki.
Bajaj-hyosung gibi arıza çıkarması çok muhtemel bir motosikletiniz varsa garantiden çıkarmanızı önermem. Ybr, cb 150 veya herhangi bir çin malı çok pahalı olmayan motosiklet ise bana göre tam tersi servis bakımının olması para kaybıdır. yepyeni 20-30-40 bin tl motosiklet alırsanız veya 15 bin... basit bir ateşleme beyninin bi kaç bin tl olduğunu düşünürsek servis bakımlı olması veya olmaması riski ne kadar sevdiğinize bağlı

Yetkili servislere gidip hayatından bezmiş ustalara yada çoluk çocuğa yaptıracaksanız hiç yaptırmayın daha iyi derim ben.

şöyle bir durumda var.
bakımlarını kendiniz yaparsanız yada arkadaşınız servisinde yaparsanız vs normal servise gittiğiniz zaman adam size 5000 km bakımına gelmemişsin garantini iptal ediyorum gibi durumlar var.servisten başkası motora değerse bu durum çoğu serviste mevcut diye biliyorum.büyük sorunlar hariç açıkcası garanti bittiğinde servise götürmeyebilirim.

Garanti kapsamında olsada arıza çıktığı zaman kullanıcı hatası diyip motosikleti kucağımıza vermiyor mu garantiden çıkmasını göze aldım garantili olunca yapıyorlar mı sanki

mondialmi (cg mi ,rx evo mu :p ),600 rr nı ,s 1000 rr mı motorun ne olduğu önemli , ben bakımını yapabilecekmiyim yılda kaç km yapıp kaç kere servise gideceğim bunları göz önünde bulundurmak lazım

yağı bile değiştirmedim çünkü motor yok olsa da ne kadar alacak baktım yağ değiştirmiyor uçuk bi şeyler diyor kendim değiştiririm

Servise,şehre göre değişir.

Benim Kuba ve Honda servisi ile ilgili kötü anılarım oldu doğrusu.Superlight 200 zincir kırıldığı zaman yeni zincir takıldı.Daha 200 km olmadan zincir kırıldı.Götürdüm adamlar kabul etmediler.Yeni zincir için 80 TL para istediler işçilik dahil.Başka bir ustaya gittim,daha iyi bir zinciri 40 liraya taktı herşey dahil.Ondan sonra herşeyi onda yaptırdım.

Honda'da ise adam yerine konmazsın,hatalarını kabul etmezler,telefonlar açılmaz,devamlı oyalanırsın falan adamın canını sıkar.Yine aynı ustaya götürdüm motoru temiz temiz binmiştim.2000 km de bir bakım yaptırıyordum herşeyine bakıyordu.70 lira para veriyordum.Sıkıntı çekmiyordum.Ancak,servis iyidir,onu bilemem.Bana iyileri denk gelmedi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Servis dediğimiz çoğu ustalar bakım yapmaz, yağını değiştirir zincirini sıkar ve buna bakım der. Garantinin en büyük artısı parça değişimidir ki bu çok önemli bir faktör bence. Bazı parçalar epeyce pahalı oluyor ve servis parçayı ücretsiz temin ediyor. Benim motor gibi her 1000km de bakim şartı koşan kanuni gibi markalar ise adamı servisten soğutan bir etmendir. 0 motor alan adam heyecanlıdır, gözü görmez bunları. Birkaç aya kalmaz derdini çekmeye başlar sonra.

bu dediğin usta nerede

Gaziantep.Yalnız sana şunu söyleyeyim senin derdin bakımsa onu kendin bile yaparsın.Bir anahtar takımı çek kendine,hiç kafan yorulmaz.Ben 18 lik anahtar ile yağımı değiştiriyordum,hava ve yağ filtremi kendim değiştiriyordum.Vidalarımı sıkıyordum.Honda'da gerek olmuyordu ama Kuba'da çok gevşiyordu vidalar.Ancak mesela zincir kırıldı,şanzıman sorun çıkardı falan onlarda mecbur ustaya gidiyorsun.Ön camı ben kendim sipariş etmiştim,kendim takmıştım mesela.Egzosumu kendim açmıştım.Öğrenebilirsin bunları.İlla para vermene gerek yok basit bakım için.Ancak hasar vs durumları el mahkum bir usta ya da servis bulman lazım.

70 lira verip yaptırdığım bakımda ise adam herşeyine a'dan z'ye bakıyordu.Fren manetlerinden tut km sayaç kablosuna kadar.Hatta fren kablom yırtılmış kenarından hemen değiştirelim şunu dedi.Ben fark etmemiştim.Dediğim gibi sana kalmış bu durumlar.Japon kullananlar genelde servis ile hallediyorlar ama çin malı kullanıyorsan biraz motordan anlaman lazım.Gerçi Honda bana sıkıntı çıkarmıştı ama belki bana öyle denk gelmiştir bilemiyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar