Yetişin komşular vay başıma gelenler

Herkese selamlar, bugün tatsız bir olay daha doğrusu olaylar yaşadım. Nedense şu günlerde başıma gelmeyen kalmadı, geçenlerde motorla giderken arı sokmuştu, bugün ise şanzıman soktu. Şöyle ki;
Motorumun şanzımanı arızalıydı, geçen gün, tamirciye götürdüm 350 lira fatura çıkardı helali hoş olsun sen yap abi dedim. 2 gün sonra gidip aldığımda motorum resmen yenilenmis gibiydi gayette mutlu mesut markete gidip geliyordum. Aradan 4 gün geçti yani bugün, bir arkadaşımla 30-40 kmlik bir yol yapmamız gerekliydi bi iş için.
Neyse, bindik motora gidiyoruz, yolun 16. Kilometresinde, köyün içinden geçerken vitesi 4'ten 3'e düşürmemle birlikte arka tekerlek kilitlendi, çok şükür panik yapmadım 15-20 metre kızaklandık ve sağsalim durduk. Vites pedalı kilitlenmiş oynamıyordu ilk başta ama biraz kurcaladıktan sonra vitesi 1'e atabildik ama oda bozuktu bazen kitliyodu. Neyse döndük geri, tam köyün girişinde köpek saldırısına uğradık, zaten 10'la gidiyoruz tuttu paçadan bırakmıyo da itne, indim motordan bi kaç tekme patlattım ama korkuyorum da bi tarafı kırılıcak diye hızlı vurmuyorum, en sonunda yaptığım spordan gelen tutma gücü ve öfkeyle ensesinde ki deriden kavrayınca bayağı bir canı yanmış olacak ki cıyak cıyak bağırdı ve sonunda bıraktı paçamı. Bi köpeğe, bi motora, bi tamirciye senkronize şekilde küfür ede ede, tırların altında ezilmeden tamirciye kadar 1,5 saatte gelebildik. Bıraktım motoru, 3-4 gün sonra biter işi dedi.
Motorun bozulması neysede, işimizi halledemedik, yollarda çektiğimiz eziyet çok canımı sıktı. Bunların hepsi birer tecrübe ama bu biraz tehlikeliydih. Motoru köprüden aşağı atıp eve minibusle dönebilirdim de arkadaş engel oldu. Motor çin malı zaten ucuz birşey, param var gidip yenide alabilirim sorun o değil ancak cidfi hayati riskimizin olduğundan habersiz 15-16 km yol gitmişiz, tekerlek kilitlediğinde arkadan biri çarpabilir yada köprüden aşağıya artistik bir iniş yapabilirdik. Tek olsam neysede Obür tarafa giderken iki kişi gidecektik.
Olay bu şekilde, motorda 2. Kez tehlike atlattım, ikisinde de panik yapmadığımdan ucuz yırttım.

Herkese selamlar, bugün tatsız bir olay daha doğrusu olaylar yaşadım. Nedense şu günlerde başıma gelmeyen kalmadı, geçenlerde motorla giderken arı sokmuştu, bugün ise şanzıman soktu. Şöyle ki;
Motorumun şanzımanı arızalıydı, geçen gün, tamirciye götürdüm 350 lira fatura çıkardı helali hoş olsun sen yap abi dedim. 2 gün sonra gidip aldığımda motorum resmen yenilenmis gibiydi gayette mutlu mesut markete gidip geliyordum. Aradan 4 gün geçti yani bugün, bir arkadaşımla 30-40 kmlik bir yol yapmamız gerekliydi bi iş için.
Neyse, bindik motora gidiyoruz, yolun 16. Kilometresinde, köyün içinden geçerken vitesi 4'ten 3'e düşürmemle birlikte arka tekerlek kilitlendi, çok şükür panik yapmadım 15-20 metre kızaklandık ve sağsalim durduk. Vites pedalı kilitlenmiş oynamıyordu ilk başta ama biraz kurcaladıktan sonra vitesi 1'e atabildik ama oda bozuktu bazen kitliyodu. Neyse döndük geri, tam köyün girişinde köpek saldırısına uğradık, zaten 10'la gidiyoruz tuttu paçadan bırakmıyo da itne, indim motordan bi kaç tekme patlattım ama korkuyorum da bi tarafı kırılıcak diye hızlı vurmuyorum, en sonunda yaptığım spordan gelen tutma gücü ve öfkeyle ensesinde ki deriden kavrayınca bayağı bir canı yanmış olacak ki cıyak cıyak bağırdı ve sonunda bıraktı paçamı. Bi köpeğe, bi motora, bi tamirciye senkronize şekilde küfür ede ede, tırların altında ezilmeden tamirciye kadar 1,5 saatte gelebildik. Bıraktım motoru, 3-4 gün sonra biter işi dedi.
Motorun bozulması neysede, işimizi halledemedik, yollarda çektiğimiz eziyet çok canımı sıktı. Bunların hepsi birer tecrübe ama bu biraz tehlikeliydih. Motoru köprüden aşağı atıp eve minibusle dönebilirdim de arkadaş engel oldu. Motor çin malı zaten ucuz birşey, param var gidip yenide alabilirim sorun o değil ancak cidfi hayati riskimizin olduğundan habersiz 15-16 km yol gitmişiz, tekerlek kilitlediğinde arkadan biri çarpabilir yada köprüden aşağıya artistik bir iniş yapabilirdik. Tek olsam neysede Obür tarafa giderken iki kişi gidecektik.
Olay bu şekilde, motorda 2. Kez tehlike atlattım, ikisinde de panik yapmadığımdan ucuz yırttım.

Çin malı marka model verirsen alacak kişilerde uzak durur. Git japon hint al kardeş uğraşma

Tamirciye 2.gittiğinizde sorun neydi söyledi mi tamirciniz?Herhangi bir vida çıkmış dişlilere sıkışmış olabilir mi yağ hunisi vidası vs??

10 km hızla 1.5 saat gidebildiysen o motor hakkaten sağlammış. Her tamirci usta değildir işin ehli kişiyi bulursan başın ağrımaz

çok geçmiş olsun. kul yapımı bunlar arızalara bu kadar kafanızı takmayın bütçe varsa dediğiniz gibi kaliteli birşeye geçin.

Çin malı marka model verirsen alacak kişilerde uzak durur. Git japon hint al kardeş uğraşma
Tamirci eli değmiş motor çin malı motor olur mu artık. Motor komple sökülüp şanzıman yapıldı diyor. Belli ki usta işini düzgün yapmamış veya aşırı eski çıkma parça kullanmış.

Köpeği ensesinden tutup atman güzelmiş bak ;) Isırmaya çalışan, paçanı tutan köpeğe bile panik yapmadan bir yeri kırılmasın düşüncesiyle kontrollü şekilde tekme sallaman da güzel.

Hem motorda arıza çıktığında, hem köpekle karşı karşıya kaldığında panik yapmaman dikkate değer; tebrikler.

Motosikletin arızasına gelince; bence Çin malı deyip geçiştirmesin hiç bir usta; gidip adama sen beni böyle nasıl yola çıkardın diye sormak lazım; tabii yine usulünce..

Geçmiş olsun.

Köpeði ensesinden tutup atman güzelmiþ bak ;) Isýrmaya çalýþan, paçaný tutan köpeðe bile panik yapmadan bir yeri kýrýlmasýn düþüncesiyle kontrollü þekilde tekme sallaman da güzel.

Hem motorda arýza çýktýðýnda, hem köpekle karþý karþýya kaldýðýnda panik yapmaman dikkate deðer; tebrikler.

Motosikletin arýzasýna gelince; bence Çin malý deyip geçiþtirmesin hiç bir usta; gidip adama sen beni böyle nasýl yola çýkardýn diye sormak lazým; tabii yine usulünce..

Geçmiþ olsun.
Sağol hocam, senelerce av köpeği beslediğim için az çok biliyorum, bu hayvanların zayıf noktalarını. Tekmeyi sert vursak ön bacak kraker gibi kırılır. Motosiklet ile ilgili pratik eğitim almadım ama gerek kitaplar ve videolardan gördüklerimle okul bahçesinde kendim birseyler denemiştim. Malum trafikte aniden fren yapan sehir angutları yüzünden panik yapmamayı zorla öğreniyoruz.

@Seko abi haklısın, eğer düşseydik ozaman iş karakolda biterdi. Umarım bir daha olmaz.

bugün aldım motoru tamirciden, vitesler tamamda bu sefer vitesteyken de boş ışığı "N" yanık kalıyo allahtan vites göstergesi çalışıyor, bi ara getir düzelteyim dedi eyvallah dedim. Bir yağ kaçırma için gittim 4.de ancak tamir edebilmişti. Yaradan nelerle sınıyor insanı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar