Yeşil pasaport?

Herkese günaydın,üniversite öğrencisiyim.Annem ve babam 28 29 senelik memurlar,dereceleri tutuyor,öğretmenler.
İnternetten uzunca araştırdım 4şart aranıyor benim de yeşil pasaport alabilmem için
1-öğrenci olmasi(öğrenciyim)
2-çalışmıyor olmasi(sigortasiz calisiyorum arada ;D)
3-25yaş altı olması (21)
4-aile ile ikamet ediyor olması.

Ben ailemle ikamet etmiyorum üniversiteden dolayı.Bunu izah edebilir miyiz,üni sebebiyle diye?İzah edilmiyorsada ikametgahimi izmirden balikesire aldirsam demezler mi sen balikesirden izmire nasil gidiyorsun kimi kandiriyorsun diye? Bu işi nasil cözebilirim sizce

Zamanında hukuk dersinde hocaya sormuştum. Üniversite okuduğumuz yere ikametimizi aldırmamız şart mı diye. Öğrenci olduğunuz için zorunluluğunuz yok demişti. Sen onu hiç dert etme bence aldır ikametini ailenin yanına. İstersen pasaportu aldıktan sonra tekrar değiştirirsin.

Zamanında hukuk dersinde hocaya sormuştum. Üniversite okuduğumuz yere ikametimizi aldırmamız şart mı diye. Öğrenci olduğunuz için zorunluluğunuz yok demişti. Sen onu hiç dert etme bence aldır ikametini ailenin yanına. İstersen pasaportu aldıktan sonra tekrar değiştirirsin.
bu durum çok iyi çok teşekkürler

Aile ile ikamet gibi bir şart olmaması lazım. Üniversitede farklı şehirlerde okuyup yrşil pasaportu olanlar biliyorum, zaten böyle bir uygulama mantıklı olmaz.

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.
İkamet durumu sıkıntı olmayacaktır.

Medeni Kanun

4. Kurumlarda bulunma
Madde 22- Bir öğretim kurumuna devam etmek için bir yerde bulunma ya da eğitim, sağlık,bakım veya ceza kurumuna konulma, yeni yerleşim yeri edinme sonucunu doğurmaz.

İstenen BElgeler NVİGM
Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; “Öğrenci Belgesi” (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)

İSTANBUL NVİ

Reşit(18-25 Yaş Arası Çocuklar)Çocukların Ebeveynlerinden Yararlanarak Hususi Pasaport Alabilmeleri İçin Gerekli Şartlar;

1- İş sahibi olmamaları (Çalışmamak, herhangi bir iş sahibi olmamak ve herhangi bir emekli maaşı almamak)
2- Bekar olmaları.
3- 25 Yaşını doldurmamış olmaları
4- Öğrenci olmaları gerekmektedir. Öğrenci olduğuna dair okullarından alınmış 60 gün süreli öğrenci belgesi aslı veya e-devlet çıktısı
5- Stajyer olarak çalışanlardan Sosyal Güvenlik Kurumundan ıslak imzalı kaşeli mühürlü stajyer olduğunu gösterir belge istenmektedir.

Geçen haberlerde izlemişdim yeşil pasaportlulara bile çok sıkıntı sorun çıkartıyorlarmış artık havalanlarında hatta bazıları eksik belgeden geri gönderiliyormuş..

Yeşil pasaportun olması ülkeye kesin gireceğin anlamına gelmiyor, tıpkı vizen olması gibi.Ben Yeşil pasaportla hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Bir kere gri pasaportla havalimanı karakolunda yarım saat kaldım. o da hemen çözüldü. vizesiz olsamda, dönüş uçuşu çıktısı, yeterli nakit ve kalış süresince geçerli sağlık sigortamı yanımda bulunduruyorum.
Bu aralar kasmaya başlamışlar galiba, ama zannederim sadece almanya yapıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun 18 yaşına kadar geçerli bu pasaport 10 sene önce böyleydi bence şu anda böyledir...

25 yaş kuralı sadece kadın için geçerli erkek için 18 yaş....

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------

Yeşil pasaportun olması ülkeye kesin gireceğin anlamına gelmiyor, tıpkı vizen olması gibi.Ben Yeşil pasaportla hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Bir kere gri pasaportla havalimanı karakolunda yarım saat kaldım. o da hemen çözüldü. vizesiz olsamda, dönüş uçuşu çıktısı, yeterli nakit ve kalış süresince geçerli sağlık sigortamı yanımda bulunduruyorum.
Bu aralar kasmaya başlamışlar galiba, ama zannederim sadece almanya yapıyor.

yok artık.... yeşil pasaport ayrıcalıktır ne demek kesin gireceksin demek değil abd dahil direk giriş hakkıdır yeşil pasaport vize istemez ayrıcalığı bu zaten

geçmiş olsun 18 yaşına kadar geçerli bu pasaport 10 sene önce böyleydi bence şu anda böyledir...

25 yaş kuralı sadece kadın için geçerli erkek için 18 yaş....

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:43 ----------

yok artık.... yeşil pasaport ayrıcalıktır ne demek kesin gireceksin demek değil abd dahil direk giriş hakkıdır yeşil pasaport vize istemez ayrıcalığı bu zaten

ABD ve Ingiltere'ye sadece yesil pasaport ile gidemezsin. Vize almak zorundasin. Bunlar gibi vize isteyen baska ulkeler de var.

İkamet ailenin yanında olabilir, sıkıntı olmaz merak etme. Üniversite öğrenim adresin, taşımak mecburiyeti yok.

abd ve birleşik krallık özel ülkelere hele ki Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile rengi yeşil de olsa doğrudan gidemezsin. Benim istediğim insan evladı benim topraklarıma ayak basar diyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar