....
bizdeki sıkıntı hep şu oldu ne yazıkki bu tip fabrikaların yönetimine atama yöntemiyle konusunda uzmanlığı olmıyan insanlar atandı ve kurumlar zarar ettikçe zarar etti..
Basit bir örnek veriyim şeker fabrikası demişsiniz ordan gidelim.. bugün piyasada bir sürü şeker üreten marka var bunların hiç biri zarar etmiyorda devletin kurumu nasıl zarar ediyor.. proses işlemler her şey aynı.. özel sektör birde her şeyi cepden yapıyor para verip.. nasıl onlar kara geçiyorda devletin fabrikası zarar ediyor..
bu devletin diğer üretim yaptığı bütün fabrikalar içinde geçerli.. şeker olayını siz dediniz siye sembolik olarak yazdım.
şu kara geçen firmalardan birinin yönetim yönetici kadrosunu komple transfer edin bakalım devletin fabrikasına adamlarıda rahat bırakın rahat rahat özel sektördeki gibi yönetsinler fabrikayı.. bakın bakalım devletin kurumu nasıl kar edip şaha kalkıyor.. özelleştirmesine gerek kalmaz..
Devletin olan fabrika hiç bir zaman kar etmez. Sebeplerini aslında hepimiz biliyoruz.
İlk önce yandaşlar, partizanlar işçi diye kadroya alınır. Bir kişinin yaptığı işi 3-5 kişi yapar.
Sonra sendika diye bir kan emici yerleşir.
Sendika semiz, şişman bu yerden kan emerken işçiyi de oradan ayrılmamak için hafiften palazlandırır.
Ahlaksız satın almacılar türer. Üç liraya alınacağı 30 hatta 300 liraya alırlar.
Bu arada yöneticileri unutmayalım. Asıl yiyiciler onlardır. Bunlar bir kaç yerden, yönetimden, yok bilmem neyin yönetim kurulu üyeliğinden, sendikadan illegal filan üç-beş millet vekili maaşı alırlar.
Sizce bu fabrika kar eder mi?
Devletin malı deniz, yemeyen domuz hesabı.