yerli malı yurdum malı Türkar

haberde yazdıgı gibi ilk türk lisanslı kamyonet hayırlı olsun diyelim :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İşte gerçek Türk malı budur.

İşte gerçek Türk malı budur.

Eskişehir deymiş Hocam bak:)

hayırlı olsun diyelim. ayrıca her boyutta ki aracın kendisine göre bir alıcısı vardır. her boyutta araç olabiir. ufak kamyon olabileceği gibi büyük hatchback de olabilir fakat kullanım alanı farklıdır.

bir de ek bilgi olsun diye yazıyorum. ingiltere ilk sanayi atılımına 1550 de bir halı fabrikasıyla başlamış.

o yüzden Türkiye yle avrupayı kıyaslamayalım sanayi konusunda. gelecek yüzyıl da biz de avrupayı geçeriz ülke olarak

Son düzenleme:
Eskişehir deymiş Hocam bak:)

hayırlı olsun diyelim. ayrıca her boyutta ki aracın kendisine göre bir alıcısı vardır. her boyutta araç olabiir. ufak kamyon olabileceği gibi büyük yarış arabası da olabilir fakat kullanım alanı farklıdır.

bir de ek bilgi olsun diye yazıyorum. ingiltere ilk sanayi atılımına 1550 de bir halı fabrikasıyla başlamış.

o yüzden Türkiye yle avrupayı kıyaslamayalım sanayi konusunda. gelecek yüzyıl da biz de avrupayı geçeriz ülke olarak

Eskişehir'de Devrim de zaten Eskişehir Lokomotif Fabrikası'ndan çıkmıştı.
Hisarlar makine zaten ihracat yapan büyük bir tarım makinası üreticisi.

way Bak buna çok sevindim :) Hernekadar Bizim sürüceğimiz araç olmasada yollarda görmek beni gururlandıracaktır. Ne mutlu bize. Dilerim %100 türk malı motorsiklete çıkarırlar İlk Ben alıcam...

way Bak buna çok sevindim :) Hernekadar Bizim sürüceğimiz araç olmasada yollarda görmek beni gururlandıracaktır. Ne mutlu bize. Dilerim %100 türk malı motorsiklete çıkarırlar İlk Ben alıcam...

ismi bile insanı gururlandırıyor Türkar.yabancı firmalar telaffuz ederken ne düşünürler merak ediyorum dogrusu. :cat: tabiki devlet destegi lazım bunlara sonra imza gibi olmasın sonu :pale:

gördüğüm kadarı ile araç belediye aracı olarak (temizlik, çöp) kullanıma uygun.
biraz el atsınlar diyeceğim ama hiç umudum yok.
fiyatı ne kadar acaba destek için alalım bir tane.

Motor kısmı Türk değilse araç benim gözümde halen Türk değildir. Kasa üretmek kolay.
Biraz önce sitesini inceledim, teknik verilerde motor iveco yazıyor. Bu kadar zormu 4 silindirli bir motor ürtmek?

Son düzenleme:
pistonlar ve segmanlar nüral markadır(alman firması) izmitte üretiliyor
krank keçesi ve diğer yağ keçeleri skt dir bursada üretiliyor

subaplar ve guide lar konya malıdır

lastikler petlastır kırşehirden

rulmanlar ors dir ankarada üretiliyor

jantlar cms dir izmirden

radyatör kale markadır kocaelinde üretiliyor.

boya çbs dir gebze den

motor bloğu sanayinin arkasında dökülüyordur.

akü mutlu aküdür tuzlada üretiliyor

mesela yani
:queen:
binmem ben bu araca o zaman:mrgreen:

şaka tabi yinede kalitesi fena değildir . hayırlı olsun tekrar:rendeer:

tabi devrim üretilirken bu parça üreticileri Türkiyede yoktu aklınızda olsun. yani devrim yerli montaj + kaporta fabrikası denebilir

Motor iveco kasa türkse ısuzu sultan otobüslerden bi farkı yok o zaman bununda motor yabancı kasa yerli:pale:

Motor işi kolay değil, elektrikli bişey düşünüyorlardı olmadı demek ki.

kasa üretmek kolayda bizim türkler tasarımda kare çalışıyor herhalde tofaşın komyon hali devrim arabalarında bile yuvarlak göze hoş gelecek hatlar vardı işi araç iç dış tasarım olan ertex bile etox çıkardı http://www.etox.com.tr araç çıkarmak zor değil ama o aracı pazarlamak zor yani kamyon alacak adam bir buna bakar bide ithal kamyonetlere bakar gider ithali alır bugün çogu ithal aracın parçaları türkiyeden ithal edilirken (örnek audi motor bloğu çevher virması tarafından yapılıyor ) sen kutu dan oyuncak üretir gibi... Artık eskisi gibi değil çekiçle vurularak düzeltilmiyor. Böyle araçlar üretilecekse bence üretilmemeli bugün devrimle dalga geçen toplumda bizdik arayanda

Şu asıl olan motoru üretelim artık yahu, offf.Canım sıkılıyor...

Motosikleti
Pulsar NS400Z
babama söyleyim kangooyu versin bundan alsın bir tane nede olsa kangooda kamyonet olarak geçiyor :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar