Yerli Kamyon

Eskişehir'de kurulu bulunan ve 35 yıldır traktör ile iş makinelerine kabin üreten Hisarlar Fabrikası 'Hiscar' adıyla lisansını aldıkları ve test sürüşünü tamamladıkları kamyonetin seri üretimine geçmek için gün sayıyor.
Tasarımı Türk mühendislerince yapılan ve sanayi-üniversite işbirliğiyle son haline gelen N1 sınıfındaki kamyonet, IVECO marka motoru, 4x4 çekiş gücüyle 3 farklı modelde 5 yılda 8 bin adet üretilecek. Gelecek yıl seri üretime geçilmesi planlanan Hiscar kamyonet üretimi projesi, TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı kapsamında geliştirildi.

18 yıldır planlıyordu
Eskişehir-Bursa kara yolunun 20. kilometresinde yılda yaklaşık 25 bin traktör ve iş makinesi kabini üretim kapasitesine sahip Hisarlar Makina Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, 18 yıl önce düşündükleri Hiscar projesinin sadece bir araç yapma sevdası değil tamamen stratejik planla verilmiş karar olduğunu söyledi.
Türker, "18 yıldan beri hep uygun ortam ve zamanı kolladık. Uygun zaman ve ortamdan kastımız da siyasi, ekonomik ve firmamızın bu konuda çalışabilirliğidir. Üç yıl önce mütevazı bir ekiple Hiscar projesine başladık. Bu yıl ilk deneme üretimlerini gerçekleştirdik. 2009 yılında gerçek üretimimize başlayacağız" dedi.

Moderatör (forrap)
18 yıldır yapmayı planlayıp yaptıkları kamyonet bence 18 yıl öncesi bir tipe sahip:silent:
Madem bu kadar uğraşıldı,madem bu kadar zamandır düşünülen birşeydi daha iyi bir tip dizayn edemezlermiydi acaba..
Birde bir kaç yerde daha baktım,tamamen Türk malı diyorlar ama motor bloğu iveco..
İş makinesi kabini üreten bir firma olarak ürettikleri araçta baya baya traktör,kepçe vs. kabinine benziyor.

Aşağıda daha büyük bir fotoğrafı var,bilmiyorum da ben beğenmedim tipini.
Yapanları tebrik ediyorum,birşeyler yapmaya çalışmışlar en azından ama bilmiyorum bu şekilde bir araç ne kadar tutar..
Sanırım inşaat,şantiye ve iş sahalarında kullanılmak üzere dizayn edilmiş.

gp_158953.jpg

Yerli uretım olması ıyı gercı BMC yıde unutmamak lazım ama bence dızayn olarak tam bır felakett ayrıce bu kamyon falan degıl basbaya komyonet.

kimsey küçük görmek gibi olmasın ama ümraniye sanayiide kaportacı eniştem var,bir kaç sene önce şahin şasesine kamyonet monte etmişti ve bundan güzel görünüyordu.:)

En uzun yollar, bir "ilk" adımla başlar...
çok beğendiğim bir sözdür bu...

daha güzellerini, kullanışlı olanlarını da görürüz inşallah.

bune abi oyuncak gibi araba yapmışlar kamyonet bile demeye şahit lazım birde tipsiz olmuş çok ya bu arabayı yapanlarda hiçmi zevk yok anlamıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
one ya anaaa triportör buuuu iyide bu ne biçim modifiye..

bir yerden başlamak iyidir sonuçta adamlar yapmış bu test aracı kabini boyle yapmayacaklarına eminim darısı diger taşıtlarında başına en başta motosiklete

Eskişehir'de mi üretilmişmiş bu ya :silent: Vay be hiç haberim yoktu ama dandik bişiye benziyo bu ya :cherry:

bncede bu tipte hiç estetik yok ama o kapıdaki resimde olan tanker tipindeki araç daha güzel özellikle jantları harika yapanları tebrik ederim HİSMOTO da görürüz inşallah:mrgreen:

Sanıyorum test aracı olduğu için gerçek karoseri koymamışlar. Dkkat ederseniz aracın kapısında bir resim var sanıyorum asıl tasarımları o( ben öyle ümit ediyorum) Türkiye'de son yıllarda bu tür girişimler çok arttı. Bir çok özel halk otobüsleri Türk malı. Sadece Motor gibi kritik donanımları başka marka.

arkadaslar yazmıslar oraya test aracı diye
şunu test etcekler yani bu aracı alan düşünün nekadr milliyetci bu tasarıma ragmen yerli malı diyo :D

motor iveco kaporta Eskişehir ee nerde kaldı Türk malı,yapabiliyorsan motorunuda kopyalamadan kendin üret,mazotla değil çevreye doğaya zarar vermeyen yakıtla çalışsın dünya senin önünde eğilsin.Biz millet olarak tembelliğe alışmışız yıllar önce Konya sanayi sitesine gitmiştim ne mühendisler var devlet imkan versin uzay aracı yapalım diyorlar ama biz doğuda 3-5 tane çapulcuyla uğraşmaktan,türban okula girsinmi çıksınmı mevzularıyla uğraşmaktan,resepsiyonlar türbanlımı olacak yoksa eşsizmi millet vekilleri emekli olunca 4000 ytl yetmiyormuş 6000 ytl ye çıkarmışlar çok hakediyorlar ya suni gündemlerle hep yerimizde sayıyoruz.Of yine canım sıkıldı nerelere geldi mevzu pro kilitleme sakın hoşçakalın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar