-YERKÖPRÜ- Tabiat ananın mucizeleri 7.Mayıs Adana

Sevgili motorseverler,

07.Mayis pazar gunu meteorolojinin uyarilarini (gök gürültülü sağnak yagışlı) dikkate alarak Hatay planlarimizi erteleyip Adana cevresinde ki alternatifleri degerlendirmek istedik.

Karaisalinın Kuzey Batısında Yer Köpru, ilerisinde Alman Köprüsü (cok eski ve cok yuksek ) bir tren koprusu Tolga tarafından önerildi ve kabul edildi.

Güzergah soyle planlandi,
Adana-Karaisali-Yerköpru-Hacıkırı-Alman Koprusu ve donus.
Donuste 2 alternatif vardi. Biri direk Karaisali uzerinden Adana, digeri ise Karaisalidan Doguya, Egnere dogru gidip Simit selalesine ugrayip Adana Donmekti.

Geziye Katilim su sekilde idi
Tolga CBF600S
Altan V-Storm + artcı
Ben F650 GS
Cemil F650GS + artcı
Fakir F650GS + artcı
Hüseyin FZ6 Fazer
Mehmet XT660
Metin XT660
Adem KLE500

Aksamdan hazirliklari yagmura gore yapip sabah havada bulut olmamasina artik alistik. Son bir aydir bu agirlikli olarak boyleydi.
Sabah 9'da bulusup kahvalti sohbet vb ile bir saat oyalandiktan sonra yola cıktık.

im0005179ef.jpg

Sabahin erken saatlerinden sıcak etkisini gostermeye baslamisti. Havada bulut yoktu ve yol boyunca her yer yemyesildi. Ara ara durarak Yerköprü'ye kadar ilerledik. İlk uzun molayi burda, Yerköprünün üst kısımlarına cıkan bir stabilize yolun ilerisinde agaclarin altında verdik.

im0005215ym.jpg

im0005263ss.jpg

Yerköprü, tabir caizse, tabiat ananın bir mucizesi çünkü;

im0005626nc.jpg

bu nehir, oldukca yuksek bir akıntı ile gelip, bir anda birkac girdap olusturdukran sonra kayalarin altına dogru akip yaklasık 100-150m ileride tekrar bir nehir yataginda yer ustune cıkıyor ve yolculuguna devam ediyor.
burada ki 100-150m lik kara parcasi dogal bir kopru gorevi goruyor. mahal adını da burdan alıyor

im0005633zw.jpg

Yer koprude biraz oyalanıp sonra yola devam ediyoruz. İstikamet Hacikiri Tren istasyonu.
Yol muhtesem. Her yerden karsimiza guzel bir manzara cıkıyor. Her yer yemyesil

im0005278zf.jpg

im0005303if.jpg

Yol kimi zamanlar asfalt kimi zamanlar hafif stabilize olabiliyordu. Fotograflarda yolun yesillikler arasinda nasil kaybolduguna dikkatinizi cekmek isterim

im0005353lf.jpg

im0005339vm.jpg

im0005545rf.jpg

yol uzerinde bir ara bu manzarayi gordum, dayanamadim girdim ve fotograf cektirdim. boyle bir yere doyamıyorum. burada otlarin icinde yuvarlanmak, piknik yapmak, belki biraz kestirmek istiyorum. ama maalesef zaman yok, yola devam

im0005567cu.jpg

sonrasinda Hacikiri tren istasyonu. Dag eteklerinde 1970'ler teknolojisinden kalma bir istasyon

once hatira fotografi
im0005360dj.jpg

sonra gruba katilip grup fotografi

im0005383gd.jpg

bu golge inanılmaz hosumuza gitti cunku artik sıcak dayanılmaz bir hal almıstı

birseyler atistirip sonra etrafta bir kesif gezisi veee
daha once gordugumu hatirlamadigim kadar eski bir alet.

im0005413kc.jpg

bu işin sakasi tabi, gercegi burda

im0005427nr.jpg

bide burda erkek WC'si cok ilgincti. bunu suana kadar ilk defa goruyorum,

im0005436yy.jpg

resmen duvara ... yapiyorsunuz :queen:

yola devam ediyoruz, veee karsimiza Alman Koprusu cıkıyor,

im0005442os.jpg

bu kopru inanilmaz yuksek ve cokta saglam olmayan bir kopru.(bu konu ilerleyen gunlerde fotograflarla daha detayli anlatilcaktir.)

buda diger taraftan koprunun manzarası

im0005463wa.jpg

hemen bir grup fotografi

im0005496ia.jpg

ve yanlız silahsor

im0005532vy.jpg

im0005604az.jpg

burada biraz off-road yapip eglendikten sonra cay molasi veriyoruz.
bir adamın esi ve cocuklari ile beraber islettigi bu yer muazzam bir manzaraya sahip.

im0005612sc.jpg

burda bir cok macera yasadik ve fotografladik. bunlari fotograflar hazir olunca sizlerle paylasacam

donus yolunda Yerköprude durup yemek molasi veriyoruz.

park yeri biraz dar olunca motorlari sıkısık sıkısık park ediyoruz

im0005737am.jpg

restoranın arkasinda ki alanda bir yavru kopek gunumuze renk katiyor.

im0005702yd.jpg

yemek ve servis bir onceki hafta Harlik'ta yemek yedigimiz restorana gore daha iyi fakat halen tatmin edici degil.

burdan karaisali ya kadar grup olarak beraber gidiyoruz.
karaisalida 2'ye ayrilip bir grup Adana'ya direk donuyor bizse Egner uzerinden Simit selalesine ugrayip gece saat 9 gibi adanaya variyoruz

Herzamanki gibi güzel ve manzaralara imrenerek baktığım bir gezi yapmışsınız. Devamını dileriz. Selamlar.

güzel olmuş. paylaştığın için teşekkürler.
biz daha başlayamadık gezilere.

herkese tesekkurler,

fotograflarin devami ile biraz daha gorsel malzeme olacak,

umarim onlarida beyenirsiniz.

Süüpppeeerrr bir gezi olmuş :cat: alah içinize sindirsin.yolunuz açık ve daim olsun arkadaşlar.:rendeer:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kemal bey hep bizim plakalara takılıyordun bu sefer de sen gizlemişin güzel gezi olmuş tekerinize sağlık

ael320' Alıntı:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kemal bey hep bizim plakalara takılıyordun bu sefer de sen gizlemişin güzel gezi olmuş tekerinize sağlık

evet,
fotografta gizlendi :cherry:

saolasin, geziyi begenmenize sevindim :rendeer:

herkese kazasiz belasiz geziler arkadaslar

gezi süper bide ben katılsam geziye iyi olur ama ne yapalım motorum küçük

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne güzel yerler var Adana da...tam endurolara yakışır gezi olmuş...tebrikler

Herkese selam.

Beklenen an geldi. Dun aksam Altan'dan fotograflarin devamini aldim ve sizlerle paylasabilmek icin hazirladim.

efendim buyrun buda baska bir gozle yerköpru gezisi.

Bu tarz her gezide adana nanın ce canım ulkemin nekadar guzel bir yer oldugunu bir kez daha gormus oluyorum. Bu dogal guzelliklere hayran kalmamak mumkun mu? su manzaraya bakın,

img15674lg.jpg

img15721fd.jpg

bu manzaranın oldugu bir yerde motor kullanmak nekadar keyifli anlatamam.

vadinin arkasindan karaisali ve ufukta adana gozukmekte

img15773tc.jpg

sizlere bahsettigim Hacikiri tren istasyonu

img15873sl.jpg

sol tarafta kapinin yanında ki " kara tahtaya " dikkatinizi cekmek isterim. trenlerin gelis saatleri ve istikametleri burda yazıyor.

sırada meshuuuur alman koprusu ve benim en sevdigim fotograflar,

fotografta ki motor ney tahmin edin

img15967wu.jpg

biraz ipucu istermisiniz?

img15958zb.jpg

tabiki ben :queen:
koprunun obur tarafından donene kadar omrumden 10 yıl gitti herhalde.
hep bir korku vardi icimde. acaba o an tren gelseydi ve benim motoru pert etseydi kaskoya nederdim ?!?

Alman koprusunden biraz uzaklastıktan sonra kayaların icinden gecip

img16105da.jpg

koprunun arkadan fotograflarını cekiyoruz. bu arada ilginc bir fotograf,
img16085nw.jpg

herkes birbirini/birseyleri cekiyor :wiinkk:

geri donup kopru basında caylarimizi yudumladıktan sonra "koprude kesif yolculuguna " baslıyoruz

ürkütücü derecede yuksek bir kopru oldugunu burdan anlayabilirsiniz.
ben yusuf yusuf vaziyette asagıya bakıyorum

img16202py.jpg

sonrasında biz koprunun uzerindeyken uzaktan bir tren sesi geliyor. eski kovboy filimlerinde gordugumuz raydan titresimi duyarak tren geliyor mu gelmiyor mu hikayesi gercek mi diye anlamak icin ben kendimi feda ediyorum.
trenin rayda ki titresiminden once trenin sesini zaten duyuyorsunuz. dolayisiyla kulagınız rayda olmasın ?!?

img16476gj.jpg

bu fotograftan sonra trenin biraz daha yaklasmasini beklemek istiyorum ama trenin sren sesi bir anda benim hayatta kalma içgudulerimi hayata geciriyor; bu icgudu beynimi devre disi birakıyor veeeee

img16488ro.jpg

ben boyle bir pozisyon icerisinde raydan uzaklasiyorum.

bu aptallıgımın sonrasında koprude yeni maceralar pesine dusuyoruz.

gozumuze bir tuneli andıran ve uzeri beton bir blokla kapatılmıs; koprunun kusaklarına inmeyi saglayan bir bosluk carpıyor. tolga'yla beraber bu betonu yoldan cekip asagiya inmeyi istiyoruz.

işe koyuluyoruz ama betonu bir turlu istedigimiz yere cekemiyoruz.
ben soyle bir fikir one suruyorum,
" 15 derece saat yonunun tersine cevirelim ve asagi birakalim ! "

img16330lq.jpg

Tolgayla tam bunu yapacakken Mehmet abi " DURUN !!! " diye bagırıyor.
ve devam ediyor
"asagi atarsanız merdiveni parcalarsınız asagi inemeyiz. en iyisi yukari cekelim !!!"

img16398fp.jpg

halatlar dolaniyor ve tas yukari cekiliyor.

img16568rl.jpg

sonrasinda sırayla asagiya iniyoruz

asagiya inerken once dar bir tunelden geciyoruz

img16799cb.jpg

img16771tz.jpg

sonrasinda kenara yakın bir merdiven ve bu bosluk hissi cok korkutucu oluyor.

img16654jz.jpg

o daracık yerde kendimizi daha guvende hissediyoruz.

burdan asagiya indikten sonra gozumuze bir bosluk carpıyor. burdan diger kusaga gecebilecegimizi dusunuyor ve tırmanmak icin hamle yapiyoruz.

img16707zu.jpg

ama cıkmaz sokak. isimize yarar birsey yok. diger kusak cok kucuk.vazgeciyoruz ve yukari cıkma kararı alıyoruz
tam o sırada bir baska tren kopruye yaklasiyor ve bizim icin korku dolu dakikalar baslıyor cunku kopru bacaklari sallanıyor !

img16750jo.jpg

img16761ib.jpg

bu korku dolu andan sonra artık sansımızı fazla zorlamama kararı alıyoruz. ve kopru macerasını burada noktalıyoruz.

koprude alttaki resimde gordugunuz en soldaki kusağa inmis bulunduk. bu yuzden yan tarafa gecemedik. eger ortaya inseydik daha iyi manzarali bir yere gecmis olacaktik. kismet degilmis.

img15984os.jpg

geri donup yerkopru'ye geciyoruz. burda aclik tan olmek uzere gibiyiz.
cok acıkmısız cok. hemen salataya saldiriyoruz.

img16863la.jpg

yemegi yedikten sonra karaisalidan ikiye ayrildigimizi soylemistim. bir grup adanaya donmustu bir grup simit selalesine gitmisti.

hava kararmasina yakın oraya vardık.

manzara yine cok guzeldi. biz oraya vardigimizda hic kimseler yoktu ve sessizligi dinlemek cok keyif vericiydi

img16970kf.jpg

birde kucuk bir yengec kardes artik gidin de kafa dinleyim der gibi bize bir bakış atti.

img17094ow.jpg

kendisini fazla uzmeden cok ta gece kalmadan donus yoluna koyulduk.

bir geziyi daha boylece bitirmis olduk...

Mehmet abi köprünün altındayken
hani üstten tren geçmiş ya sende başını ellerinin arasına almışsın.işte o an beni andın dimi hadi söyleeeee:mrgreen: :mrgreen:
sizleri seviyoruz güzel gezi güzel resimler

gerçekten çok güzel yerler görmüşsünüz fotolarda harika tebrikler 10 numara:cat:

saolun arkadaslar,

bu hafta kapuz bası selalerine gitmeye calisacaz.

calisacaz diyorum cunku yaklasık 40-50km off-road yapmak gerekiyor. ve yolda cok fazla tabela yok.kaybolma ihtimali cok yuksek...

eger kaybolmaz ve kapuzbasına ulasabilirsek o zaman sizlerin beyenisine super bir selalenin fotolarinı sunabilecez.

herkese kazasiz belasiz tatiller / geziler.

mkcelikkol' Alıntı:
saolun arkadaslar,

bu hafta kapuz bası selalerine gitmeye calisacaz.

calisacaz diyorum cunku yaklasık 40-50km off-road yapmak gerekiyor. ve yolda cok fazla tabela yok.kaybolma ihtimali cok yuksek...

eger kaybolmaz ve kapuzbasına ulasabilirsek o zaman sizlerin beyenisine super bir selalenin fotolarinı sunabilecez.

herkese kazasiz belasiz tatiller / geziler.
Dostum zar zor adana da motorcuları oluşturduk zaten sizde kaybolursanız dagları kim keşfeder zonra .bizler asfalta sizler daglarda racing ciler otobanda:)adana her hafata keşif ve kuaşatma altın da olmalı .
Hadi yolunuz açık olsun bizde sanırım santa uras a gidicez:)

kılıçbalığı' Alıntı:
Dostum zar zor adana da motorcuları oluşturduk zaten sizde kaybolursanız dagları kim keşfeder zonra .bizler asfalta sizler daglarda racing ciler otobanda:)adana her hafata keşif ve kuaşatma altın da olmalı .
Hadi yolunuz açık olsun bizde sanırım santa uras a gidicez:)

Adana'li motorcular tüm ülkeye ornek oluyor :cherry:

her hafta dört koldan yollara dagilip tutkuyla motor kullanıyorlar.

dilerim bu gezi çılgınlığı tüm yurda yayılır.

herkese iyi geziler,

hadin Türkiye, motorlara :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar