Bende kuryelik yaparken bulmuştum bir cüzdan. bir sürü kart vardı. bir tane öğrenci kimliği vardı, arkasında numarası yazıyor. üniversiteyi aradım durumu anlattım, adamın numarasını vermediler. benim numaramı aldılar adama ilettiler, adam beni arıyor diyor ki, ben cüzdanımı mı düşürmüşüm yaauu. ulan bilgi üniversitesine gidiyorsun bir cüzdana ne sahip çıkabiliyorsun ne de cüzdandan haberin var.
Bu gibi durumda bankanın müşteri hizmetlerini ara, kendi numaranı bırak, o kişiyi banka arayıp senin numaranı verirse verir, olmassa polise molise güvenmemek lazım, alır tutanak tutar atar sağa sola yıllarca kalır öyle.
Bir keresinde flash bellek bulmuştum, adam ingiliz mi amerikalı mı neyse. içindeki dosyalara bakarken resimleri gördüm, bir fuarda çekilmiş bir sürü resim. bir stand, stand ta bir şirket ismi ve şirketin url adresi. şirketin web sitesine girdim baktım bu adam genel müdürmüş. mail attım, 10 dakika sonra beni aradı. gittim ataşehirde şirketine teslim ettim güvenliğe. yani şimdi birazda zeka istiyor bu işler, kayıp eşyanın sahibini bulmak şimdilerde kolaylaştı. en azından bulunan yerde bulunabilir sahibi.