He oturanı kesmiyolar ayaktakini kesiyolar yani ? Nezaket yer vermekle olmaz, kadına saygı farklı şey insana saygı farklı şey. Eli ayağı tutan bir kadına yer vermediği için birini eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Toplu taşımayı hususi araçla karıştırmayalım lütfen.
bayanlar ve yer vermek.bir erkeğe vermek hemdeEşitlik nerde ??? Kadınlar bize o durumda yer vericekmiydi..Aaa ne ayıp diye bakarlardı.
ben askere bir yerde hak veriyorum.Zor şartlarda askerlik yapıyorlar,her an ölüm tehlikesi ile karşı karşıya iken sivile izinle geliyor maruz kaldığı muamele içinde infial uyandırıyor ve tepkisini bu şekilde ortaya koyuyor.Tepkisi anlıkdı adam gittikten sonra konuşmadılar bile üzerine.Askerin cevabı da, 40 yaşında ki adamın tutumu da tamamiyle yanlış.Bayanlara yer vermek gibi bir adetin de gereksiz olduğuna inanıyorum.Ben bir bayana neden yer vereyim? "Sen güçsüzsün sen kadınsın ayakta durmakta zorlanırsın ama ben durabilirim" gibi bir anlayış bana göre.Madem kadın ve erkek eşit, o zaman kadınlara yer vermek ne demek.
Her şey bellidir.Hamile, gazi, yaşlı ve sakatlara yer verilir.Tabi bu kural değil vicdan meselesidir.
Yanlış anlayanlar olabilir şimdi.40 yaş altı kadınlardan bahsediyorum.
arkadaş sen yer verme, sana kimse neden yer vermiyorsun demez.. Ama işin şekli bayana yer vermektir.. Neden uzadı ki.. 2+2 = 5 değil bunu hala çözemedin galiba..
nezakettir.. nezaketten haberin yok mu şimdi onuda sorgulamayacağım... ama sen yer verme.. şimdi kadının ve erkeğin anatomisine girmeye gerek yok.. hani onlar daha hassas, erkek daha güçlü dayanıklı falan :cat: