Yeniyim Yardımcı Olursanız Sevinirim. :)

Arkadaşlar ben 3-4 ay içinde motor alacağım. Yaşım 18 araba kullanıyorum sürekli fakat motora dair içimde hep bir heves vardı şimdi onu gerçekleştirmek istiyorum. Motor için ehliyet kursuma da yazıldım bir sonra ki sınavda ehliyetim elimde olacak. :) Şimdi size danışmak istediğim konu şu; Hangi motor? Bir çok konu var forumda fakat kendi kafamda belirlediğim 3 motor var, onları soracağım size. Boyum: 1,68
1- Hyosung GT 250
2- Honda CBR 125r veya 250
3- BuMoto/Jinling Calibre 250RR
Cevaplarınızı bekliyorum beyler. Şimdiden teşekkürler. :)

sanırım supersport tarzı seviyorsunuz? cbr 125 ile başlayabilirsiniz bence. bumoto gibi ne olduğu belli olmayan bir motor almayın sonra üzülürsünüz derim. diğer 250cc almak da başlangıçta size çok sıkıntı çıkartabilir.
iyi akşamlar..

hyosung çok kaslı bi motor . baslangıc ıcın 250 seçile bilir fakat hyosung agresiv gelıyo bana ve donanımı çok kuvvetli değil . bende motor arifesındeyım kısmetse cbr250 ile baslıcam .

Bu açılan 34234234234234.konu.... Biraz araştırırsan, aklındaki sorulara cevap bulabilirsin.

Not: Calibreyi ele, motordan soğumak istemiyorsan. Bu arada b ehliyetin var ise a2 için sınava girmezsin ? Ve motor-araba bambaşka şeyler. . .

a2 için yazılıya girmeyecek direksiyona yine girmek zorunda. Bumotoyu ele külüstür. İlla bütçeyi o kadar kısacaksan daelim roadwin bak ki o da diğer seçenekler arasında tırt. cbr125i azıcık beceririm diyosan ele. 125cc çok güçsüz kalır. gt250 derken naked mı r mı belirtmemişsin. r ise çok yorar haberin olsun. Ama hyosungu tavsiye ederim, temiz ise.

Calibreyi görüntüsünden ve bir arkadaşımın tavsiyesiyle beğenmiştim zaten hemde fiyatıda çok makul, fakat yorumlarınızdan sonra eledim. :) Ben fazla harcama yapmadan sadece öğrenmek için istiyorum. Supersport modellere ilgim var evet. :) Git gide arttırırım cc seviyemi fakat fazla uçmadan ve uzun yıllar içinde. :)) Hyosung güçlü bir makine anladığım kadarıyla zaptedebilirmiyim anlayamadım. Honda cbr125r la başla ama sönük kalır diyorsunuz 250 ağır gelir mi onu da anlayamadım? Çünkü daha ilk defa motor üzerine bineceğim. :)) Ayrıca ilginiz için hepinize teşekkürler. :)

ben de yeni başladım hyosung gt250 önerdiler. başlangıç için aslında biraz zor bir motor ama yine de fena değil. görünüm konusunda ise söylenecek bi'şey yok. yeni olduğumdan diğer modeller hakkında fazla bilgim yok ama 250 cc azımsanacak bir rakam değil. 125 cc ile başlamak da ayrı bir seçenek ama tabii seçim size kalmış.

125cc ile başlamak 250ccden çok daha kolaydır ama 250cc de başlanamayacak kadar yüksek bir rakam değil. Öncesinde yarım saat falan bir vitesli motoru vitesin mantığını çözmek maksadıyla sürerseniz kolaylık olur. Vites değiştirirken debriyajı nazikçe bırakın ve gazı nazikçe verin. Hiçbir şeyi cart diye yapmayın. Bu şekilde 250likle çok rahat başlanır

dostum senin boylarındaydı dayım hyo aldı motora yatmaktan bilekleri ağrıdı. cbr 125 bende istiyorum ama ufak motor bayağı ufak hemde. al 250 cbr 1 ay kapalı alanda sür motorun tepkisini öğren sonra trafiğe çık.

altın elbiseli adamın 250 cc karşılaştırması var videolardan izlersen belki aklında bir fikir oluşur

Hocam Hyosung kullanımı pek kolay bi motor değil. Çok yeni başlamışsın tecrübesizliği at bir yana, boyuna kilona uygun olur mu bir de o var. Bende 1.83 boy 86-90 kiloyla Hyosung az çok sıkıntı çıkarır diye alma diyen çok oldu. 125'le başladıktan sonra da kısa zamanda sıkar diye ben derim ki Honda CBR 250R, hiç sevmem aslında tipini sesini falan ama. Sana uygun olan sanki bu gibi, oturuş pozisyonunu falan da düşünecek olursak. BuMoto'yu bende tavsiye etmiyorum pek. Bikaç teknik sorunu oluyordu eninde sonunda halledilebilecek fakat bildiğim kadarıyla şu an distribütör yok ortalıkta. Hem BAJAJ diye bir marka gelecek sanırım ülkemize. Biraz bekleyip onları da takip edebilirsiniz. Umarım herşey dilediğiniz gibi gider. :)

Yeni başlamak için 125 lik aşılmamalı bence tabi herkezin kendi fikri . İlk defa motor sürücek adam 250 lik bi alır sonra üstünden attımı bitirir.

iyi pazarlar hayırlı forumlar... 125cc 250cc önerisinden önce aşılması gereken başka konu var ilk başlayana 125 yada 250 değil ss önerilmemeli gerek oturuş pozisyonları gerekse manevra kabiliyetleri çok canını sıkar düşmeyeceği varsada düşer... bence öncelikle yukarda ismi geçenlerden hyosung gt250 naked olabilir...

söylediği gibi motor 2 teker araba 4 teker bir anda yerde bulursun kendini
Bu açılan 34234234234234.konu.... Biraz araştırırsan, aklındaki sorulara cevap bulabilirsin.

Not: Calibreyi ele, motordan soğumak istemiyorsan. Bu arada b ehliyetin var ise a2 için sınava girmezsin ? Ve motor-araba bambaşka şeyler. . .

Honda cbr125 çok uygun. Çünkü hız yapıp kendini riske sokamayacağın bir motor ve kullanımı oturuş pozisyonu vs. diğer motorlara göre çok çok uygun. 250cc bile almana gerek yok yeni başlayacaksın ve kendini riske sokma honda cbr125 gayet güzel. bu arada youtubedan altın elbiseli adamın videoları arasından honda cbr125'i izleyebilirsin. Çok yardımcı olacaktır bu video sana...

Arkadaşlar ben 3-4 ay içinde motor alacağım. Yaşım 18 araba kullanıyorum sürekli fakat motora dair içimde hep bir heves vardı şimdi onu gerçekleştirmek istiyorum. Motor için ehliyet kursuma da yazıldım bir sonra ki sınavda ehliyetim elimde olacak. :) Şimdi size danışmak istediğim konu şu; Hangi motor? Bir çok konu var forumda fakat kendi kafamda belirlediğim 3 motor var, onları soracağım size. Boyum: 1,68
1- Hyosung GT 250
2- Honda CBR 125r veya 250
3- BuMoto/Jinling Calibre 250RR
Cevaplarınızı bekliyorum beyler. Şimdiden teşekkürler. :)

Başlangıç için neden yakışıklı bir naked bakmıyorsun ?

bu ss israrını anlayamıyorum başlangıçta ss :) arkadaşlar önce kişi bir sele ile temas edip düz oturmayı öğrensin... dur kalkta dönüşlerde virajda rampada motorun dengesini kendisinin dengesini bulsun motorun ağarlığını ve kendi ağarlığını motora taşıtmayı öğrensinde sonra ss modu na geçsin...

Arkadaşlar hepinize ilginiz için tek tek teşekkür ederim. Güzelce düşünüp bir karar verdikten sonra veyahut motorumu aldıktan sonra tekrar bir başlık açacağım. İyi akşamlar, selamlar... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar