Bence aklı başında bir arkadaşa benziyorsun... En azından korumalarının olması ve ehliyetsiz trafiğe çıkmamak istemenden bunu anlayabiliyorum...
Ben sana bisiklet en güzeli desem de motosikletlere sarmış birine benziyorsun... Bisiklet senin için güzel demiyorum yanlış anlama , benim de motorumun yanında bir dağ bisikletim var , bisiklet apayrı birşey ve vazgeçemem... 16 yaşıma kadar bisiklet sürdüm ben. 18'imde de B ve A2 almıştım...
Yeni yasaları tam olarak bilmiyorum ama Motorlu-bisiklet sürebilmen için ehliyet gerekir... Bu yaşta ise ehliyet alamazsın...
Scooter'in ile sokak aralarında sürüşüne devam edebilirsin fakat bunun da tehlikelerini göz önünde bulundurman gerekir arkadaşım. Polise yakalanırsan ehliyetsizlikten 800ytl civarı bir para ödemek zorunda kalırsın. Kaza yaptığın halde suçlu sen olursun.
Biselect (elektrikli) motorlar hakkında pek bir bilgim yok ama bence bir araştır ,dene , güzel aletlere benziyorlar... Fakat bunlar da motorlu bisiklet kategorisine girer.
Benim sana tavsiyem ne biliyor musun? Madem motorla ilgilisin , ailen de birşey demiyor...
50cc 2 zamanlı bir cross motosiklet al.
Sonrasında ister dağlara git ister trafiğe kapalı alanda çalış.
Ama kesinlikle trafiğe çıkmayacaksın...
Yükleyeceksin motoru (onlar yaklaşık 80 kg civarında) veya ehliyetli bir arkadaşının arkasına bineceksin , açık araziye gidip moturunla dilediğin gibi eğleneceksin...
Hem bu sayede trafiğe çıkacak yaşa geldiğin zaman çok tecrübeli olursun , hem de ehliyet bakımından sorun yaşamazsın...