Yeniden doğuş: MZ'den MWZ'ye

Super Moderator
1994 yılından beri MZ firmasına sahip olan Hong Leong firmasından gelen kötü haberlerden sonra, artık markanın geleceği hakkında olumlu gelişmeler var. Eski yarışçılar Martin Wimmer ve Ralph Waldmann 'ın girişimleriyle firmanın önünde parlak günler görünüyor.
Alman markası MZ ve MuZ kısaltmalarıyla anıldıktan sonra, artık hayatına Motoren Werke Zchopau olacak ismini temsilen MWZ harfleriyle devam edecek. Markadaki tek değişiklik ismi de değil üstelik; firmanın yeniden dirilişinde rol alan eski yarış efsaneleri pazarı hareketlendirecek yeni sportif motosiklet projelerini de beraberlerinde getiriyorlar. MWZ markasının 250 cc kategorisine ağırlık vermesiyle birlikte, 500 ve 600 cc kategorilerinde de varlık göstereceği, fakat piyasadaki 1000 cc modellerine veda edeceği de öngörüler arasında.

Ekli dosyalar

• mwz.jpg
    mwz.jpg
    21.5 KB · Görüntüleme: 12,737
Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlısı olsun..tekrar aramıda görmek güzel olur..

Açıkçası 1000 cc model markanın geleceğe olan inancını ve teknik yapabilirliğini temsil ediyordu...Görünüm anlamında oldukça tatmin edici olan motosiklet 1000 cc Çift silindirli bir motora sahip.Japonlar ve etkin İtalyanlar karşısında pek tutunamamış olsa gerek.Markanın genel imajı olan daha uygun fiyatlı küçük ve orta hacimli motosiklet bazında konsantrasyon sağlanacak gibi görünüyor...

Son düzenleme:
Mz yaparsa farklı yapar.. Yaparsa tatlı yapar... Yeter ki alman kalitesiyle yapsınlar.....

çok güzel bir gelişme.MWZ den iyi bir 250 lik makine bekliyoruz :queen:

Üreitme bir başlasınlar,modellerini bir görelim karar ona göre veririz.Güzel iş çıkarırlar diye umuyorum.1000'likte güzelmiş aslında.

o ilk resimdeki 125'lik modelleri çok güzeldi mz'in. ama maalesef türkiye'ye getiren olmadı.

Geçen gün yanımdan bir Mz geçti ETZ serisinden, aman Allah'ım, nasıl bir geçiştir o öyle, nasıl bir süzülüştür, yağ gibi aktı resmen, bir de vites yükseltti ki, motor bir salladı kendisini falan, zaten süspansiyon da süper.İki zamanlı da olduğundan duman ata ata gitti.Aklımdan geçirdim, ileride Mz mi alsam diyerek.Çok yakıyor işte.:)

Arkıdeşler ben mz'den kaliteli başka bir marka olduğuna inanmıyorum.Dedemin 61 model Mz i tıkır tıkır çalışıyor yahu.Evet yanlış duymadınız 61 model ve şu ana kadar ıvır zıvırlar dışında arıza çıkarmamış.Alman yaptımı tam yapıyor be arkadaş:cat:

mz in etz leri kanuninin sonradan devam ettigi seriler felan. ben bu kadar sacma sapan bir motor daha görmedim. bir motor ne kadar dengesiz olursa o kadar dengesiz olur. Güclü bir motor ve dandik bir sasi, yol tutus desen hicmi hic yok tabi ne oluyor sonuc:; saga sola ceken bir motor arkasini kaydiran bir motor. üstüne üstlük sert ön frenajda debriyaj teli ön camurluga takilan bir motor ve kaza yaptiran bir motor. o yillarin javalari bile ondan kat kat daha stabildi kullananlar bilir.

vayy be , bak bu habere sevindim , ilerde dusunecegim modellerden olacak sanirim :)

herşeye rağmen yollarımız da sıkça akıp giden bu avrupalı marka,umarım yeni modelleri ile de bizleri kendine hayran bırakır.
ne zaman bir mz görsem yolda,
mutlaka hayranlıkla bakakalırım.

taşş gibi motor yapıyorlar...inşallah yeni serileride eskisi gibi sağlam ve seri olur..eski modelleri bile ne gidiyor öyle ya..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar