yeniden başladım

Arkadaşlar yeni bir motor aldık Yamaha Bws 100 bu motoro binmek okadar zor olduki benim için çünkü 1995 yılında MZ 251 ile Maltepe sahilyolunda kötü bir kaza yapmıştım uzun süre hastanede yattım ozamanlar 18 yaşımda idim yıllardır bisiklete bile binemiyordum yeni bir motorla bunu üstümden atmayı başardım herşey eskisi gibiymiş değişen hiçbir şey yok motosiklet hala çok zevkli bir araç yada hobi birdahaki kazaya kadar zevkle binerim artık..

motorun hayırlı olsun iyi seçim...
allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin ama....
umarım 95'te geçirdiğin kazada eksiklerini görüp tekrarlamazsın...
korumalarını eksik etme 100cc lik scoter diye sonuçta en iyiside en kötüsüde dokundun mu 100km'yi görüyor..

Korkunu yenip , yeniden başlamanıza sevindim, muratd nin de dediği gibi scooter diye küçümsemeten, full koruma gezmek lazım. aramıza tekrar hoşgeldiniz:cat:

teşekkür ederim koruma olarak kaskım var başka bişi almadım daha rodaj süresindeyim bi manyaklık etmeyiz inşallah iyice alışınca en az 600 lük bir makina almam lazım anca keser beni

kaza yaptığımda kafamda kaskım vardı hastanede kafamda kaskla beraber rongenimi çekmişlerdi kask olmasaydı ölüğrdüm herade bi kamyona yandaqn çarmıştım yaklaşık 100 km ile gidiyordu motor devrildi sürüklendim önce motor çarptı kamyona sonra ben çarptım ellerim çok kötü yüzülmüştü ve 4 kaburgam kırıldı bazen ağrıyor ama kalıcı bişi olmadı çok şükür dediğim gibi kaskım olmasaydı ölebilirdim.

bişi daha sorucam ben a-2 ehliyeti alalı çok louyor değişen bişi yok dimi ekstra kurs falan B+A-2 ile kullana biliriz ikl günden ceza yemiyelim diye sordum

Son düzenleme:
Ehliyetinde hem B hem A2 yazıyorsa sorun yok.
Bu arada Bws de çok zevkli,iki zamanlı eğlenceli bi alettir ve taş gibidir.
Tadını çıkar,kazasız belasız.

Tekrar aramıza hoşgeldin.100bws'ende hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.Kendisini kullanmışlığım olan bi alettir.İki kişiyi banamısın demeden dağ-tepe dolaştırıyor.

hasansonmez' Alıntı:
teşekkür ederim koruma olarak kaskım var başka bişi almadım daha rodaj süresindeyim bi manyaklık etmeyiz inşallah iyice alışınca en az 600 lük bir makina almam lazım anca keser beni

kaza yaptığımda kafamda kaskım vardı hastanede kafamda kaskla beraber rongenimi çekmişlerdi kask olmasaydı ölüğrdüm herade bi kamyona yandaqn çarmıştım yaklaşık 100 km ile gidiyordu motor devrildi sürüklendim önce motor çarptı kamyona sonra ben çarptım ellerim çok kötü yüzülmüştü ve 4 kaburgam kırıldı bazen ağrıyor ama kalıcı bişi olmadı çok şükür dediğim gibi kaskım olmasaydı ölebilirdim.

bişi daha sorucam ben a-2 ehliyeti alalı çok louyor değişen bişi yok dimi ekstra kurs falan B+A-2 ile kullana biliriz ikl günden ceza yemiyelim diye sordum

abi senin iyiliğin için söylüyorum kaskın varmış ne güzel..bir de korumalı mont al şöyle kibarından scooterada uysun çok cafcaflı olmasın en azından omuzların dirseklerin ve omuriliğinde korunmuş olur..ayrıca rüzgarıda yemezsin böbreklerini üşütmezsin,ciğerlerini ve mide nide tabii..

kaza için geçmiş olsun ..yeni alet hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerimm

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun
yeniden başlaman güzel
o korkuyu biliyorum
ilk bi 30 la gidiyosun korkudan
kmleri aştıkça güvenin geliyor:)

çok geçmiş olsun.yeni motorda hayırlı olsun kazasız belasız zevkle kullanırsın inşallah...

Korkunu atmana sevindim o yıLLarda abimin arkadaşıda jawasıyLa köprüden uçtu toprağa düştü fakat korumasız oLduğu için öLdü... Allah kimsenin başına vermesin... Sonuç olarak korumaLıklar motordan daha önemLidir.. Bence insan hayatı 500-600 ytL'den daha değerLidir...

üzerinden zaman geçmesine rağmen tekrar geçmiş olsun.mz iki zamanlı bir motor olduğundan dolayı herhalde motor hacmine göre seri bir motor.devirli kullanınca çabuk gaza geliyor insan.ağırlık merkezide yüksek olduğu içinde dengesiz kalıyor galiba.bendede 301 var.daha geçtiğimiz pazar düştüm. arazide hoplayıp zıplarken oldu.önemli bir şey yok ama.
yeni motorunada hayırlısıyla binersin inşallah.motosiklet kullanıcılığı gerçekten olgunluk istiyor.zayıf egolarımızı bu çaplı motorlarda tatmin etmeye çalışırkenn başımıza dert açabiliyoruz. ufak ufak gitmeyi bilmek lazım herhalde.yol biryere kaçmıyor. bu sözleri ilk önce kendime söylüyorum. sonra başkalarına.büyük cc li motorlarda agresiflik yapmasan dahi motorun sesindeki kuvvet insanı tatmin ediyor ve ilgi çekiyor..kimse ben motora ilgi görmek için binmiyorum demesin..insan hayatı boyunca yaptığı herşeyi ilgi görmek için yapar.. ama bizim ufak cc lilere rüzgar ve makaslardan başka bir tatmin yolu kalmıyor gibi gözüküyor. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum..
tekrar yeni motorun hayırlı olsun..

Teşekkür ederim . Hiç bişi değişmedim dedim ya gerçektende öyle sanki ilk defa motorlu taşıt kullanıyor gibi benzini hesaplayamadım kozyatağında motorun benzini bitti yolun kenarında kardeşimi aramaya çalışıyordum o sırada bir motokuryeci arkadaş geldi adı salih biraz benzin çekti depodan benzinciye gidebildim hala motorlular motorlulara yardım ediyor, bide büyük araç sürücüleri motosikletleri taşıt değilde oyuncak gibi görmeye devam ediyor bu nezam değişir bilmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar