Yeni Zontes 368G

Maxi Scooter kategorisinde zontesin 2025 yılında tanıtmış olduğu Zontes 368G ülkemizde fiyatları belli oldu.

3 Farklı renk seçeneği var. 38Hp ve 40Nm gücüyle emsalleri arasında en güçlü seçenekler arasında. Standart olarak elcik ısıtmalar, fabrikasyon koruma demiri vs standart pakette geliyor. Ön arka kayıt kameraları vs Donanım açısından neredeyse her şey var motorda. Birkaç gündür inceleme videolarını izliyorum. Bir çok açıdan beğenilen bir motor.

368G-catalogue.png

368G-Gray-02.jpg

368G-Gray-03.jpg

Fiyatlar ise aşağıdaki gibi.
3rlohxo.png

Ben fiyat açıklanıncaya kadar ciddi olarak almayı düşündüğüm bir modeldi. Fakat fiyatı maalesef ülkemizde biraz yüksek geldi. Bu fiyatlara insanın aklı ADV350'ye gidiyor.

Ne düşünürsünüz bu fiyatlara rağmen alınır mı?

Motosikleti
K 1600 GTL
Maxi Scooter kategorisinde zontesin 2025 yılında tanıtmış olduğu Zontes 368G ülkemizde fiyatları belli oldu.

3 Farklı renk seçeneği var. 38Hp ve 40Nm gücüyle emsalleri arasında en güçlü seçenekler arasında. Standart olarak elcik ısıtmalar, fabrikasyon koruma demiri vs standart pakette geliyor. Ön arka kayıt kameraları vs Donanım açısından neredeyse her şey var motorda. Birkaç gündür inceleme videolarını izliyorum. Bir çok açıdan beğenilen bir motor.

368G-catalogue.png

368G-Gray-02.jpg

368G-Gray-03.jpg

3rlohxo.png

Ben fiyat açıklanıncaya kadar ciddi olarak almayı düşündüğüm bir modeldi. Fakat fiyatı maalesef ülkemizde biraz yüksek geldi. Bu fiyatlara insanın aklı ADV350'ye gidiyor.

Normal şartlarda lansman fiyatından alanlar kar ederler ancak, çinli ürünlerde bu ters işler ilk alanlar zarar eder. Almayı düşünüyorsan bile beklemen daha mantıklı. Bu fiyata satılmayacağı için bir süre sonra sağlam bir indirim gelme ihtimali yüksek.

Son düzenleme:
RKS / Mj Grup getiriyorsa iplik bile alınmaz oradan. Mükemmel satış sonrası destekleri , müşteri ilişkileri ve servis hizmetleriyle tabiri caizse cincik gibi makine sahiplerini bezdirmeye devam eder. Hele ki bu fiyat politikasıyla.

RKS / Mj Grup getiriyorsa iplik bile alınmaz oradan. Mükemmel satış sonrası destekleri , müşteri ilişkileri ve servis hizmetleriyle tabiri caizse cincik gibi makine sahiplerini bezdirmeye devam eder. Hele ki bu fiyat politikasıyla.
Açıkçası bende öyle düşünüyorum. Garip bir fiyat politikaları var. Açıkçası RKS-QJ gurubunun altında satılıyor olması beni hiç endişelendirmiyor. Benim sadece fiyat endişem var. Zontes kötü bir marka değil. 250CC scooterini alıp 2 yıldır sorunsuz kullanan arkadaşlarım var. Hemen atlamayıp biraz beklemek faydalı olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir video izlemiştim, biri Zontes öteki Zontes'e ürettirilen Rks. İki scooter de temelde aynı model olmasına rağmen Rks'de daha ekonomik parçalar kullanılmışmış.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Adv 350 varken buna bakilmaz. Liste fiyatina kanmayip honda bayilerine sormak lazim.

Meraklısının Yeni belası. Motoru Alacak bileği kuvvetli arkadaşlara şimdiden hayatta başarılar.

Motosikleti
İki Teker Havada
Honda zontes in yanında resmen tofaş olmuş
Hem donanım hem 10 hp güç tork farkıyla

Zontes i alırım 5-6 yıl hiç satmam diyenler varsa gözü kapalı alınacak bir motor

Motosikleti
Bajaj Pulsar F250
Kağıt üzerinde güzel motor ADV 350 den de özellikleri iyi fakat gerçek öyle olmuyor bu klasmanda motor alacak adam gider Dominar 400 alır geçer illa scooter istiyorsa gider 2.el ADV 350 alır geçer çünkü kendini kanıtlamış motorlar bu fiyata bu motoru satmak istiyorsan ekstra bir şeyler sunman lazım kaliteli bir topcase + 3-5 yıl 50bin km garanti gibi bu haliyle maksimum 20 kişi alır onlar da 1 sene sonra yarı fiyatına satamazlar.

Motosikleti
İki Teker Havada
TR gibi alım gücü düşük ülkeler daha motoru almadan satma planı yapıyor
Halbuki motorlu taşıtlar yatırım aracı olmamalı

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Honda zontes in yanında resmen tofaş olmuş
Hem donanım hem 10 hp güç tork farkıyla

Zontes i alırım 5-6 yıl hiç satmam diyenler varsa gözü kapalı alınacak bir motor
Bir zamanlar zortes fanatiği vardı... O senmisin yoğusam :)
O paraya ADV350 alır Satarken 20 aşağısına 1ayda satarım..
Ama sen 50 aşağısına 1 senede satamazsın...
Kaldı ki honda ile zortesi kıyaslamak...
Akıl karı değil..

Motosikleti
İki Teker Havada
Kaldı ki honda ile zortesi kıyaslamak...
Akıl karı değil..
Doğru diyorsun bak
Honda ile Zontes zaten kıyas yapılamaz
Kıyas yapılmayacak kadar çok özellik var Zontes de
Sınıfında tek lider

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

368G-catalogue.png

368G-Gray-02.jpg

368G-Gray-03.jpg

3rlohxo.png

17.5 litre yakıt mı ? Oha..
40 beygire, 40 nm tork çok güzel, sıkıştırması 11.8 olması atik bir motor olduğunu gösteriyor.(Adv350'de 10.5:1). Güçlü bir scooter olduğu belli, ben yükseldim baya. :D Lastikler garip, ön 17/ arka 14. Ayarlı ön süspansiyon büyük avantaj. Teknoloji var ama kalitesini bilmiyorum ancak şu da var, Tripmate gibi cihazlar da PRC'de yapılıyor abi, çipi kablosu lehimi aynı, hepsi fason üretim. Aynı kalitededir çok muhtemel bunlar da. Önemli olan satıcı, muhattaplar.

Fiyatını pek beğenmedim, 360K liralarda nakit verseler, taksitli de 50-60K indirseler vallahi Forza250/Adv350 yerine alınır. Zontes'le alakalı ben pek, aldık yandık bittik tarzı konu görmedim. Pendik'te de Zontes scooter motosikletlere rastlıyorum. Yürüyemeyecek bir markaya benzemiyor, motorlarda eksik parçalar yoktu hatırladığım kadarıyla. Gayet alınabilir geliyor. Belki düzgün servis bulmak ilk zamanlarda biraz yorar ki ben Suzuki'de de aynı problemi yaşadım, dert edilecek şey değil. Kullanıcı gruplarında takiple düzgün servisler bulunur.

Bi test motoruyla denemeyi çok arzuluyorum. Adv350 bence alternatifi olmadığından bu kadar sattı, bu gayet güzel bir cevap modeli olmuş. Fiyata bir revizyon gerekli ama, bu çok net. Umarım distribütör firma bir şekilde bu konuyu görür ve hepimizi mutlu edecek bir karar alır. Ben yinede bazı bayiilerin nakite ekstra indirim yapacağını, nakit fiyatında vade yapabileceğini düşünüyorum.

Zontes marka olarak diğer dandik çin markalarıyla karşılaştırmamak lazım. Bizim ülkemizde aynı çin klasmanına koyulsada bu tamamen markaya olan uzaklık ve çin algısından kaynaklanıyor. Ben marka fanatiği değilim kesinlikle bu motoru alsam sıkılmadan 3-4 sene binerim diye düşünüyorum. Zontes in daha önce 250cc scooterini kullandım. Gerek parça kalitesi gerek ivmelenmesi gücü torku birçok açıdan forza dan iyiydi yada eşdeğerdi. O yüzden bu modelin de Adv ye kıyasla çok daha iyi olacağına eminim. Test etmem gerek. Amaç alıp satmak değil. Adv350 alsanız boş motorun üzerine çanta koruma demiri ıvır zıvır bir sürü para harcamanız gerekiyor üstelik. Zontes bu haliyle kesinlikle alınabilir fakat bu fiyatlara zor. Bayilerin ciddi indirim yapmalarını bekliyorum.

Marka fanatikliğini bir kenera bırakmak gerekiyor.

Aklımda birde Aprilla SR GT 400 var. Bu modelin fiyatı ne olur henüz belli değil

Selesi Xmax'in konfor selesine ne kadar benziyor. :)

Neredeyse aynı fiyatlara Xp400 gibi bir araç var Peugeot'da; muhtemelen SR GT400 de o civarda olacaktır. Tercih meselesi.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Bu fiyata gerçekten zor. İndirim taksit olayı ile düşünülebilir belki. Özellikle mavi beyazı hoş duruyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
NŞA doğru ancak şu sıralar hiç bir şey satamazsınız, ancak ölü fiyatına gider bir mal gidecekse. Şu global konjonktürde kimse para harcamaz...

Bakalım 3-4 ay sonra motorlarımıza koymaya benzin bulabilecek miyiz? Ben esas ondan endişeleniyorum. O duruma doğru gidersek elimizdekini bile kullanamayacağız, bırak satmayı... Zaten bambaşka dertlerimiz olacak o durumda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar