- Motosikleti
- Ns200 15"
Dikkatimi çeken egzoz oldu, sanırsam orijinal egzoza sahip değil ses konusu nasıl?
Dikkatimi çeken egzoz oldu, sanırsam orijinal egzoza sahip değil ses konusu nasıl?
Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Diğer motorlardan sonra fazla agresif ve güçlü gelebilir. Hata töleransı çok daha düşüktür. Hiç bir ekipmanı atlamadan mümkün olduğunca full koruma kullanmaya çalışın.
Yamaha yetkili servisine gideceksen Kızıltoprak Ersoy Moto'yu tavsiye ederim. diğer yamaha yetkili servisleri gibi kocaman, motosiklet satışı da yapan şirketlerden değil, Gökhan Ersoy hem servisin sahibi hem ustası, her şeyi, ama yetkili ervisler içinden en çok oradan memnun kalmıştım. Tabi servis küçük ve çok yoğun olduğu için mutlaka telefonla arayıp randevu al da git.
Yetkili servise gitmeyeceksen de Maslak Atatürk oto sanayide "İşleyen Motor" adında bir özel servis var, yalnızca honda ve yamah motorlara bakıyor, mutlaka orijinal parça kullanmaya dikkat eden dürüst bir usta, orayı da tavsiye ederim. Konumu bırakıyorum buraya: https://maps.app.goo.gl/bTW14EsbLRBVPb4L6
Sağlam zincir kilit edindiysen kasko da ihmal etme, takip cihazı falan alsan bile motor çalındığında en güzel koruyan şey kasko.
Hayırlı olsun, kazasız belasız keyifli günlerde sürmeni dilerim.
Çıkıntılık yapayım, motoru sadece yetkili servise götürüp her şeye kayıt oluşturması yanında çanta içine sünger orasına film vs okuyunca benim aklıma kozmetik ve kitabi özene aşırı önem verip diğer şeyleri es geçen kullanıcı profili geliyor. Amortisör yağları değişmiş mi mesela? Değişmişse ne zaman değişmiş? Bu gibi Türkiye'de genelde göz ardı edilen şeyler için de bir zaman ve para planı yapıp elden geçirmeni öneririm.
Gidon uzatma var sanırım. Fotoğraftan eğer yanılmıyorsam boyla ilgili bir problem yok gibi görünüyor. Gidon uzatmayı söküp o şekilde ergonomiyi de kontrol etmekte fayda var. Aslında bunların tamamı için bir gün Topkar Motor gibi ergonomi ve amortisör konusunda hizmet veren bir yere gidersen daha "iyi" sürüşle ilgili de motorda iyileştirmeler gerekiyorsa yapabilirsin.
Tüketim biraz fazlaca fazla ama. İlk günün heyecanından da elbette kaynaklanıyor olabilir, biraz sakinledikten sonra nasıl sürdüğüne dikkat ettiğin bir sürüşte tüketim rakamına da göz atarsın.
Tekrardan hayırlı olsun.
Heheh, valla çıkıntılık oldu bu sayın hocamSon 10 bin kilometre içinde tüm sıvıları değişmiş, tüm kontrolleri yapılmış. Servis kayıtlarında inceledik, herhangi bir eksiği gözükmüyor şu an için. Bu hafta servisten tüm kayıtları PDF olarak isteyeceğim, oradan tekrar detaylı incelemeyi yaparım.
Motorda gidon uzatma yok bildiğim kadarıyla. Hatta ben de taktırsam mı acaba diye düşünüyordum. İlk gün heyecanıyla farketmedim ama dün ve bugün gidon ekstra aşağıda hissettirdi. Belki bir gidon uzatma taktırabilirim, sanki daha rahat olacak gibi. Topkar Motora da bakacağım, ergonomi ve amortisör üzerine hizmet veren bir yer olduğunu bilmiyordum. Servis kayıtlarına tekrar baktıktan sonra gidip her ihtimale karşı kontrol ettirmekte yarar var.
Tüketim bugün itibariyle 4.5 - 5 aralığında dolaşıyor. Sabah depoyu doldurdum, önümüzdeki birkaç gün yakıt takibinde olacağım. Sakin kullanımda ne çıkacak merak ediyorum.