Yeni Yasa 15/07/06 da Uygulanmaya Başlıyor..

GEP

------------------------------------------------------

Yeni yasa ile B sınıfı ile minübüs kullanılamayacak..
Stajer ehliyet yasası ile şu an A2 ehliyet ile kullanılan ATV motolar B1 ehliyeti ile kullanılabilecek. B ehliyeti B1 ehliyetini kapsayacak.

B sinifi ehliyet ile sadece 2 Zamanli motosikletler ve 100cc nin altindaki motosikletler faydalanabilecek.

bu yeni yasanın resmi bir sitede metni varmı?
B ehliyetiyle 100 cc. altı scooter kullanılabilmesi maddesi taslaktan çıkarılmıştı sanırım. gerçi o zaman 125 cc. altı deniliyordu.

GEP

mehmethan' Alıntı:
bu yeni yasanın resmi bir sitede metni varmı?
B ehliyetiyle 100 cc. altı scooter kullanılabilmesi maddesi taslaktan çıkarılmıştı sanırım. gerçi o zaman 125 cc. altı deniliyordu.

su an bulamadim siteyi.. dun trafik şb. müdürlüğündeydim.. orda kuzenle birlikte baktik.. www.trafik.gov.tr den bi yerlere girdi.. Maddeler halinde yaziyodu yeni yasalardaki degisiklikler..

Çıksa motorcular yaygınlaşır kesin. Çok güzel motor için yararlı yasaların çıkarılması. :cat:

GEP

ışık ercan' Alıntı:
peki bizim a2 ve b sınıfı ehliyetlerimize ne olacak

waLLa benim de aklimi onlar karistirdi... ama bildigim kadari ile herkes 2 yilda bir veya 5 yilda bir sinava tabi tutulacakmis.. (bu bilgiyi sadece cevremdekilerden duydum)

bide yeni ehliyetler B1 B2 falan olacakmis.. trafik.gov.tr adresinden bi bulayim maddeleri, hepsi yaziyo orada..

GEP' Alıntı:
------------------------------------------------------

Yeni yasa ile B sınıfı ile minübüs kullanılamayacak..
Stajer ehliyet yasası ile şu an A2 ehliyet ile kullanılan ATV motolar B1 ehliyeti ile kullanılabilecek. B ehliyeti B1 ehliyetini kapsayacak.

B sinifi ehliyet ile sadece 2 Zamanli motosikletler ve 100cc nin altindaki motosikletler faydalanabilecek.
2 zamanlı olayı bence saçma çünkü 2 zamanlı motorlar daha seri olduğundan daha tehlikelidir böyle bi yasa getirilirse

Denizli İl Temsilcisi
bende hem b hemde a2 var ben bu yeni yasa ile ne tür makinlar kullanabiliyorum biraz aklım karıştıda

Dostum 2 zamanlı motorlar için fikrine katılıyorum ama bu kanunları öngörenlerin ve onaylıyanların motordan n kadar anladığı ortada Allah hepimize yardım etsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bur-k@' Alıntı:
sonuc noldu şimdi b sinifi olan motor kullanacak mı?

ağzından bal damlıyor bal keşke olsa

B ehliyeti olanlar iki zamanlı motosikletleri kullanabilecekmi?- nası yani peki eleman 125 cc lik ikizmnlı yada 500 cclik iki zmnlı bi makine kullanırsa ne olacak.. :) 125 cclik bile 180-200 km hıza ulaşıyorsa.. artık bilemicemm..

giallorosso' Alıntı:
ağzından bal damlıyor bal keşke olsa
napalim kaçak maçak idare etcez artık ben sırf B ehliyet için a2 alamadım :pr: yaşımdan dolayı 1 sene daha bekliyecez :salut:

Abi sen bu haberi nerden duydun, bir trafiğin sitesinde yerle bir ettim öğle bir şeye rastlamadım. Yüzde yüz doğru mu,ona göre trafiğe çıkacagım, bir ceza 720 ytl patladı ehliyet yazıldım 350 gibi de ona gidecek,iş olursa eğer günlüğü 25-30 ytl çalışan bir insanın bir milyardan fazla bir para çıktı zaten cebimden,hala unutamıyorum gözlerime uyku girmiyor üzüntüden,bir daha trafiğe çıkar yakalanırsam eğer bütün günahı senin boynuna :cyclopsan

abicim bi kere mantıklı olalım ya birisi iki teker diğer dört... denge prblemi yok.. B motosikleti kullanırsa.. karada giden herşeyi kullanması gerek diye düşünüyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bu yasadan falan henüz birşey anlamadım benim motorda 4 zamanlı zaten 150cc altına ehliyet istemesinler:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar